tisdag 8 januari 2013

Ärtans tält


Igår var det ingen vanlig dag för det var Ärtans födelsedag! Ett tält var vår present till henne, jag såg det redan på sensommaren på Granit och blev så förtjust i det. Jag måste såklart erkänna att det bleka canvastyget tilltalar mig otroligt mycket eftersom jag har svårt för färger. Så att jaa det smälter in här kan man säga och självklart så flyttar det ut till sommaren! Nu ställde jag det i allrummet, i hennes eget rum tog det hela rummet!



Jag hoppas att detta kommer att bli lika älskat som mitt eget urblekta indiantält som jag hade på torpet när jag var liten!


Vi gjorde en klassisk gräddtårta med hallon igår, inte riktigt rätt årstid men vad gör man när man fyller år mitt i vintern! Jag brukar göra en Francipankräm från gamla tummade "Vår kokbok", kan varmt rekommendera den om ni inte har provat den. 

                                        Francipankräm
2 ägg
1 dl socker
4 msk vetemjöl
4 dl mjölk
2 msk smör
3/4 dl (50g) skållad sötmandel

Vispa samman ägg, socker & mjöl i en skål. Koka upp mjölken. Häll den under vispning över äggblandningen. Häll tillbaka alltsammans i kastrullen och sjud krämen under vispning tills den tjocknat, men låt den inte koka. Rör ner smöret och den malda eller hackade mandeln (jag hackar den alltid för jag gillar mera "tugg") Häll krämen i skålen och låt den svalna, rör då och då.

Den är jättefräsch tillsammans med grädden som kan kännas lte för mycket tycker jag. Jag är vanligtvis ingen fan av gräddtårta! Men igår slank det ner flera bitar... Och idag blir det tårta som blev kvar till efterrätt, den kan ju inte förfaras menar jag. Det vore synd! Nu ska flickorna och jag äta middag!

                                         Kram Jenny


9 kommentarer:

  1. Fint tält ...
    .. tårtfyllningen får man komma ihåg till nästa tårtkalas...

    SvaraRadera
  2. Ett stort grattis till lilla ärtan! Fint tält och det såg riktigt mysigt ut där inne :)

    Kram Frida

    SvaraRadera
  3. Ett stort grattis i efterskott till den söta lilla ärtan !!
    Va roligt att det finns dom som gör fina tält..riktigt gulligt ! Håller med om att det är jobbigt med dom här skrikiga färgerna som annars är vanligt på barntält och dessutom så fula.

    Kraaam

    SvaraRadera
  4. Vilket jättefint tält! Hoppas hon hade en bra födelsedag! Anna

    SvaraRadera
  5. Såg det tältet i somras på Granit och tänkte också tillbaka på mitt gröna indiantält som min mamma hade sytt till mig! Hon måste blivit riktigt glad!
    Kram Helena

    SvaraRadera
  6. Vilket gulligt tält, me like kramis Diana

    SvaraRadera
  7. Vilket härligt tält, som gjort för mycket lek o bus. Grattis till lilla ärtan i efterskott, hoppas hon hade en riktigt härlig födelsedag. Kramisar Tina

    SvaraRadera
  8. Grattis till lilla Ärtan i efterskott!! Underbart tält, ja påminner om när man var liten och lekte hela somrarna :)

    Tack för din komm. Om mitt skåp.
    Hoppas du har haft en bra vab dag och att sjuklingen mår bättre
    Kram Sandra

    SvaraRadera
  9. Vilken perfekt present! Underbart med ett eget tält!
    Kram på er!
    Jenny

    SvaraRadera