onsdag 2 januari 2013

Mitt första

inlägg 2013!

Jag vill börja med att önska alla som tittar in här att det nya året blir fantastiskt!



På nyårsafton så räddade jag en massa blommande hyacinter som låg utanför blomaffären i en låda, de blir perfekta snittblommor om man skär loss dem från lök och kruka och det för nästan inga pengar alls och de står sig länge. Jag passar på att frossa i hyacinter såhär på slutet av hyacinttiden, kombinerar de utslagna med några i kruka som ska slå ut senare! Rosa och vitt istället för bara vitt som jag brukar!
Att fixa lite blommor var det enda jag gjorde på nyårsafton förutom att laga mat som jag gjorde i tretton timmar! Jag vaknade av mig själv klockan fyra och en halvtimma senare gav jag upp att försöka somna om och gick upp och satte igång med nyårsmaten! Jag hade ett uppdrag att leverera mat till en fest här i byn och gjorde samma meny till oss och vänner som skulle fira här.

Var det någon mer än jag som testade Lantlivs dessert till deras nyårsmeny i år?


Om inte så gör det! Jag gillade den skarpt, Limoncelloglass med pudrade citronrutor och syltade citronskal. Glassen hade lite för mycket spritsmak för att falla barnen i smaken... Men för oss som inte är barn, mums! Citronrutorna var jättegoda, ett fantastiskt recept som jag kommer att göra igen och igen! Jag älskar Mirlintonkakor ni vet de där klassiska med äggkräm och citronsmak och dessa smakar mer eller mindre exakt som dem!


Gjorde även den lilla chokladmoussen därifrån som en liten pralin till kaffet. Nötströsslet är som godis och det slank ner en del under resans gång kan jag lova! Dessa recept var i 2012´s sista nummer av Lantliv!

Nu ropar maken att middagen är klar!

                                                                     Kram Jenny

                         

9 kommentarer:

  1. Gott Nytt 2013!
    Måååånga timmar med matförberedelser! Kul att det blev lyckat!
    Hyacinter får hålla sig borta här hemma men idag köpte jag hem tulpaner, underbart med tulpaner!

    Kram Sandra

    SvaraRadera
  2. Mmm.. efterrätten såg fantastiskt god ut!

    SvaraRadera
  3. Det där såg smaskens ut! Gillar idén med att ha hyasinter som snittblomma, såg någonstans där de mixat vita tulpaner, hyasinter och ranunkel... Super fint var det! God fortsättning på det nya året! Kram Frida

    SvaraRadera
  4. Duktiga du, god fortsättning!! Jag hade verkligen inte sagt nej till en trerätters gjord av dig:)

    För dig skall jag erkänna att jag inte haft en endaste hyacint hemma i jul, inte heller en endaste amaryllis! Det enda i blomväg var en vit krispig julros, men den åkte ut förra veckan. Julpyntet blev liksom lidande när c-uppsatsen tog all min tid. Men men, det kommer fler jular:)

    Kram på dig!!

    SvaraRadera
  5. Hyacinterna är vackra, även som snittblommor!
    Men hjälp så tidigt du var uppe och så mycket mat du har lagat!
    Önskar dig en god fortsättning på detta 2013, kram Suss

    SvaraRadera
  6. Japp chocklad desserten och den är jättegod! Sen gjorde jag en passions cheesecake till , mums gott. Kram Nilla

    SvaraRadera
  7. Önskar oxå dej ett fantastiskt 2013!!
    :)
    Efterrätterna ser supersmarriga ut!
    Själv gjorde jag en Mintchokladkladdkaka på After Eight och 70% choklad serverad med lite vaniljvisp.
    Kram Anki

    SvaraRadera
  8. Mums, vad gott det lät :) kram Diana

    SvaraRadera
  9. Tack detsamma! Vilka vackra bilder :) Kram!

    SvaraRadera