söndag 28 augusti 2016

Vi suger ut det sista av sommaren

fast jag vill gärna tro att hela september kommer att bli en enda brittsommar! Jag är inte redo för höstväder kände jag när det var tre riktigt höstiga dagar precis när terminen drog igång.

Den här helgen har iallafall varit ljuvlig, jag gjorde alla sommarsaker igår, morgondopp i havet, frukost ute, satt på uteservering med min syster (vi hade en grej som vi var tvungna att ses och fixa men ändå) låg och läste i bikini i solstol, sen middag ute och sen till sist att sitta med grannarna på altanen och sippa på ett glas vin med en massa godsaker till!

Och då är det en dag kvar av helgen! Klart att vi ska passa på med att göra alla sommarsaker igen då! Så här kommer ett tips till grillunch idag!












Matig sallad med grillade fetaostfyllda småpaprikor & kyckling.

6 personer

500 g minipaprikor
300 gram fetaost
1-1 1/2 dl creme fraiche
2 msk flytande honung
2 kvistar bladpersilja
paprikapulver
15-20 bondbönor
400 g gula små tomater (gärna bärnstenstomater)
300 g snackgurkor (annars 1 vanlig gurka)
150 g bladspenat
1/2 huvud isbergssallad
1 rödlök

Kycklingfilé (jag tog 1 1/2 /person)

Citronmarinad till kycklingen
2 citroner, saft plus skal
1 liten bunt finhackad bladpersilja
1 dl rapsolja
2 pressade vitlöksklyftor
flingsalt 
svartpeppar från kvarn






Börja med att ansa kycklingfilén och dela den i halvor på längden, vispa ihop allt till citronmarinaden och lägg kycklingen att marinera.

Mosa fetaosten och blanda den med honung och hackad bladpersilja, creme fraichen lite i taget, så att inte röran blir för lös, då rinner den ur paprikorna vid grillning! Smaka av fetaröran med paprikapulver, gärna den starka varianten.
Ta av översta toppen och ta försiktigt bort kärnor ur småpaprikorna med en liten kniv.
Fyll paprikorna med fetaoströran, och slå in dem en och en i folié.

Pilla ut bondbönorna ur bönskidorna, lägg dem i en kastrull och täck dem med lättsaltat vatten, koka upp och låt koka ca 10 minuter på medelvärme.

Lägg under tiden upp övriga salladsingredienser på ett stort fat, sköljd slungad blandspenat, varvad med isbergssallad i lagom rivna bitar, tunt skivad rödlök, snackgurkan i stavar och halverade tomater. Skölj sedan bönorna hastigt i kallt vatten och lägg på dem också.








Vinägrettesås.

3/4 dl rapsolja
saften från en citron
2 1/2 msk grädde
2 1/2 msk strösocker
Salt & peppar

Vispa ihop allt, servera i en liten kanna bredvid eller ringla över salladen vilket du föredrar.

Vinägretten hade strykande åtgång, nästa gång gör jag mer! Tips...


Grilla sedan paprikor och kyckling, det tar lite tid att grilla paprikan och sen ska foliepaketen öppnas innan du toppar salladen med dem! Servera kycklingen på ett fat bredvid.














Salladen står vid grillen och väntar på att toppas med grillade fetaostfyllda paprikor!

















Jag vill tipsa om ett supergott knäckebröd som jag blivit helt beroende av sedan jag blev bjuden på det på en tjejmiddag i början av sommaren!
Från Semper, i varianten "Rosmarin" glutenfritt och helt ljuvligt gott! Jag har det till allt numera!










Så nu mera kaffe och en liten bloggpromenad till det! Tusen tack för era fina kommentarer!



                                                                                  Kram Jenny


28 kommentarer:

  1. Visst var det en härlig dag igår. Här passades det också på att göra mycket somrigt ute. Dock regnar och åskar det nu. Hoppas det blir fint sedan igen. Ha en fin dag Kram Pernilla

    SvaraRadera
  2. Wooooo så underbart,gottit & vilka foton alltså .....Ljuvliga <3
    /Kram finaste!

    SvaraRadera
  3. Jag är inte heller redo för hösten. Vi hade så mycket höst i somras så vi behöver få lite "sommar" i höst ;)
    Underbart god mat du lagar. Mums.
    Ha en fin söndag.
    Kram Petra

    SvaraRadera
  4. Mmm... så gott! Visst var det en underbar dag i går men nu är hösten här igen tyvärr... I alla fall vädermässigt!

    Kram

    SvaraRadera
  5. Åhh, jag sitter här och är lite småhungrig. Nu blev jag vrålhungrig. Det ser verkligen gott ut. Måste testa paprikorna nästa gång vi grillar. Kraaam pia

    SvaraRadera
  6. Mums ser riktigt gott ut det där.
    Ja fy för höst vill inte heller att det ska vara höst redan, sommaren försvann så fort så, men kan ju bero på att man haft fullt upp med en liten nyfödd så.
    Önskar dig en fortsatt härlig Söndag
    Kram Linda

    SvaraRadera
  7. Hm, satt just och funderade när din recept/kokbok släpps :) Alltid så fina bilder och goda recept du bjuder på...jag blir den första att köpa boken!
    Kram från Titti

    SvaraRadera
  8. Underbara bilder och fetaostfylld paprika lät jättegott. Njut av söndagen.
    Kram!

    SvaraRadera
  9. Åh vad det lät gott! Du är så duktig på maträtter.Allt låter så väldigt gott! Kram Pernilla

    SvaraRadera
  10. Visst ska vi suga ut det sista av sommaren. Igår var det sol och somrigt här och idag är det höstrusk! Det växlar så snabbt...
    Goda rätter du visar, här har vi fått lax med parmesan och sparris till middag. Mums!
    Ha en fin vecka!
    Kram, Ann

    SvaraRadera
  11. Älskar både fetaost och paprika, så ska nog se till att göra det i veckan! Tack för tipset! :)

    SvaraRadera
  12. ÅHH SÅ GOTT! Din mat alltså och dina bilder! Din blogg är L.O.V.E.L.Y!

    Vilken vecka vi har haft med kanonväder. Idag kom regnet, en skön slappardag. Hoppas verkligen att vi får en varm och skön september.

    KRAM Anna

    SvaraRadera
  13. Det låter som en finemangs helg! Morgondopp va? :-) Så härligt. Jag hoppas också på en enda långa brittsommar i september.
    Ha en fortsatt skön kommande vecka och mums vad gott maten ser ut.
    kram

    SvaraRadera
  14. Vilken härlig helg. Kram Anette

    SvaraRadera
  15. Sommaren kom tillbaka och försvann igen :) Grillat är ju så himla gott. Tröttnar aldrig på det heller. Går ju att variera sådant. Hoppas du får en fin start på nya veckan <3 Kram

    SvaraRadera
  16. Ja, sommaren hälsade på några dagar... men så försvann den igen. Undrar om vi får några fler riktigt sommarvarma dagar? Annars får vi hoppas på sköna höstdagar, vilket inte heller är så dumt. Jag gillar hösten!
    Kram/Maria

    SvaraRadera
  17. Härliga brittsommardagar röstar vi också för, fast just för tillfället ser det inget vidare ut:( Åska,regn och störtskurar om vartannat... men - hösten är ju inte ens här än så vi hoppas på den!
    Härligt när man tar tillvara på de fina stunderna som ni gjort, låter som en riktigt mysig helg! Och salladen låter riktigt smarrig.

    En fin vecka till dej,
    kramar

    SvaraRadera
  18. Så härligt det låter. För min del får det vara sommar året om :) Så himla gott det såg ut med maten.

    SvaraRadera
  19. Ja mer havsdopp år folket!!!
    Och en långbrittsommar!

    Kram

    SvaraRadera
  20. Så mycket god mat du lagar och det där knäcket måste jag testa, kram Suss

    SvaraRadera
  21. Oj vad gott det ser ut! Hoppas på nån varm dag snart igen så man kan låtsas att det är sommar iaf:)

    SvaraRadera
  22. September är väl en skördemånad om inte annat. Men jag hoppas att sommaren inte är slut riktigt än Känns inte som vi fick någon på riktigt i år. Kram.

    SvaraRadera
  23. Jag hoppas på att vi får ha sommaren kvar ett tag till.
    Den här veckan har varit underbar här hemma :) Sol och värme men lite höstluft :)
    Tack för recepten, bilderna kan omöjligt ljuga och det ser uuuunderbart gott ut :)
    Hoppas allt är bra med dig.
    Ha en mysig fredagskväll och en härlig helg.
    Stor kram
    Jessica

    SvaraRadera
  24. Älskar och då menar jag älskar dina mattips kram Diana

    SvaraRadera
  25. Åh, så gott! Superbra att titta in här och få recept när jag nu ska göra veckans matlista!

    Kram Pernilla

    SvaraRadera
  26. Åh, så gott! Superbra att titta in här och få recept när jag nu ska göra veckans matlista!

    Kram Pernilla

    SvaraRadera
  27. Så härliga bilder som vanligt. Och säger som Nilla, så bra med alla recept, man blir verkligen peppad på att laga mat när man läser allt gott som du serverar. Kram Annika

    SvaraRadera
  28. Här i Wales är september fotfarnade sommarmånad.
    vilka härligt fyllda paprikor, nam,nam!!!
    Ha det bra!

    SvaraRadera