Minst sagt sprang, rusade snarare. Visserligen, mars är inte min favoritmånad. Det är vinter fast man vill bara ha vår men swisch, nu är det april och sista dagen på påsklovet. Själva påskdagarna tillbringades i vår lilla Hometown. Så vi fick mammas våfflor på våffeldagen.
Lite sol och saft i bersån efter påskens äggjakt.
Väl hemma igen så var Sessans högsta önskan för lovet ett besök på Mall of Scandinavia. Jag gillar inte inomhuscentrum, men vi tillbringade en heldag där. Såg att jag gått 12 km bara därinne!! Och min shopping blev dessa underbara lakan. Bästa vardagslyxen! Nedsatta till halva priset annars hade jag aldrig unnat mig dem.
På samma reabord detta som jag tycker underbara linnefodral från Le Monde Sauvage.
Plus tre linnefodral i pastell och grått från HMhome får sätta lite vår i sofforna.
Plötsligt händer det! Trots galet fulltecknade kalendrar så fanns det tid för lite hemmafix idag. Mitt mellan alla skjutsningar till tennismatcher och fotbollsträningar och klassrumsstädningar så har vi tömt Ärtans rum och J målar första strykningen! Gamla barnkammarmöbler ligger ute på Blocket och i förrådet står mååååånga kassar som ska fördelas mellan second hand och soptipp. En hel del skänker jag till mitt jobb också. Så skönt att rensa ut, inte bara småflickornas rum utan också köksskåp och lite andra skåp har fått en skoningslös rensning under lovet.
Igårkväll åt vi middag med ett vänpar, alltför länge sen sist. Mycket att ta igen. Det blev en lång middag med mycket mat! Vårens första vita sparris till förrätt!
Tonfisk till varmrätt och förutom palsternackspommes frites och lime aioli så gjorde jag denna sallad:
Svartkålssallad med aprikosdressing.
125 g strimlad svartkål
65 g röd mangold
1/2 zucchini
2 nektariner
en stor näve torkade ekologiska aprikoser
Dressing
8 torkade ekologiska aprikoser
3/4 dl olivolja
saft av 1/2 citron
1 dl vatten
1 tsk socker
1 krm chilipeppar
flingsalt & svartpeppar
Skölj, slunga och lägg upp den strimlade svartkålen på ett stort fat. Gör sedan dressingen: mixa aprikoserna med olivolja och citronsaft. Späd till bra konsistens med vattnet, rör i socker och chilipeppar. Smaka sedan av med flingsalt och rejält med nymalen svartpeppar. Gnid sedan in dressingen i kålen. Skär zucchini i smala stavar, klipp aprikoserna i halvor/tredjedelar, klyfta nektarinerna skölj och slunga mangold. Blanda försiktigt med den dressade kålen. Låt stå till sig en stund.
Var noga med att använda ekologiska aprikoser! Jättestor skillnad i smak och konsistens!
Till dessert gjorde jag citronfromage! Min favvo när jag var liten!
Citronfromage med lakrits eller hallonkaramell
6-8 dessertglas
6 äggulor
1 1/2 dl strösocker
2 citroner, skalet från två, saft från en och en halv.
6 gelatinblad
5 dl vispgrädde
Lakritskaramell
1 dl socker
3/4 msk lakritspulver
Hallonkaramell
1 dl socker
1 msk hallonpulver
Röda vinbär eller hallon till dekoration
Lägg gelatinbladen i blöt i 5 minuter. Vispa socker och äggulor pösigt. Krama ur gelatinbladen och smält i vattenbad, blanda sen med citronskal och saft. Blanda i äggsmeten. Vispa grädden och blanda sen med den avsvalnade citronsmeten. Skeda upp i dessertglas.
Smält sockret till lakritskaramellen i en stekpanna, blanda med lakritspulver. Häll upp på en plåt med bakplåtspapper. Torka ur pannan och upprepa med hallonkaramellen.
Låt stelna och grovhacka sedan till karamellbitar som du toppar fromagen med innan servering. Hallonvarianten till de som inte gillar lakrits!
Nu ska jag fixa lite här hemma till ny vecka och sen står snart min vän och väntar på mig för en pw innan middagen. Det blir take away här ikväll, Pärlan ska hämtas på Arlanda efter träningsläger.
Tack för alla fina kommentarer, blir så glad när ni lämnar en liten hälsning!
Kram Jenny
Saft i bersån, så mysigt! Ja, vart tog mars vägen?!! Tiden bara springer iväg!
SvaraRaderaKram Anna
bara att lägga i handbromsen nu i April. Oj vad du bjuder på goda recept. Härligt.. Kraaam Pia
SvaraRaderaJa visst vad hände...allt går så fort. Nu ser jag fram emot ännu mer härligt vårväder. Kram Anette
SvaraRaderaVerkligen! Var tog mars vägen liksom?!
SvaraRaderaHa en fin vecka!
Kram Lena
Ja, mars sprang verkligen iväg! Men april är en skön månad och mycket händer i naturen, så något att se fram emot.
SvaraRaderaOh, denna goda mat!!! Tack!
Jag håller med, mars bara svängde förbi.. tyvärr är väl risken att även april gör det :-). Det gäller att hänga med i svängarna!
SvaraRaderaVilka härliga fynd du gjorde! Jag har inte varit på stora gallerian ännu, men ska nog försöka med ett besök senare i vår har jag tänkt.
KRAM
Men vilka fynd du gjort..och de där linnekuddarna är bara sååå fina. Mars är inte heller min favorit så jag säger -Hej april och välkomnar våren med öppna armar. Kramisar Tina
SvaraRaderaTiden går alldeles för fort, men härligt att vi snart har sommar. Fina bilder som vanligt hos dig.
SvaraRaderaKram!
Nog springer våren förbi väldigt fort, det gäller att njuta!
SvaraRaderaHär är det förrådsrensning och nu ett soptippsbesök idag.
Ha det fint!
Kram, Ann
Nog springer tiden. . .
SvaraRaderaHärligt med vår. Kram N
Wooo vilket fynd ♡ ...
SvaraRaderaFantastiska Foton du visar!
/Kram finaste & ha en underbar dag
Ja visst sprang mars snabbt förbi. Känns som att man knappt hann blinka. Härliga bilder :-)!! Kram Sofia
SvaraRaderaSkön vardags/shoppingmotion och härligt att få tid att fixa lite hemma. Kram.
SvaraRaderaMars gick väldigt fort :) April får gärna bjuda på vackra vårdagar och inte gå allt för fort, så man får njuta ordentligt.
SvaraRaderaKram och ha en strålande dag
Är väldigt glad för att mars rusade förbi utan att stanna till. Jan-mars anser jag vara onödiga månader... ;-)
SvaraRaderaKram kram