lördag 12 september 2015

Höstljung & Helglunch


 
 
 
 

Igår släpade jag hem årets vita ljung till blomlådorna i entren, brukar blanda lite men i år så blir det bara ljung. Jag gillar när det ser rent och enkelt ut, bara en sort.
 
 
 
 


Alltså detta underbara kvällsljus som vi har nu i början av hösten.






Jaa planterar man en fredag mitt under cocktailhour så gör man. J kom ut med min favoritdrink och vad kan vara ett bättre sätt än att låta jobbveckan rinna av? Händerna i jorden och sippa på en drink medans ens andra hälft fixar middagen!








 
 
 
Och så lite snacks när magen kurrar innan middagen, enklaste snabbaste godaste. Tryffelsalami på partycrackers, Renée Voltaires vita sesamkex. Kan äta bara det till middag om det kniper! Men igår så fanns det alltså middag.


 
 
 
 
Och mera mat ska vi njuta av i helgen, så här kommer ett litet lunchtips till er lunch idag eller söndagslunch imorgon kanske!






Paprikamarinerad kyckling. Den får en lite höstig och mustig färg av paprikan.



 
 
 
 
Sällskapet är en nektarinbulgur med varm getost och rostade hasselnötter.
 
 
 
 

 
 
 
Paprikamarinerad kyckling
 
5 kycklingfiléer (1000 g)
 
Marinad
 
1 burk rostad paprika, avrunnen (480 g)
1/2 dl majsolja
1 näve basilikablad
1 finhackad schalottenlök
1 tsk starkt paprikapulver
1 tsk salt
1 nypa socker
 
 
4 paprikor, gula & röda
1 näve blandade salladsblad
 
Ansa kycklingfiléerna och dela dem på längden i två eller tre bitar. Blanda  och mixa med mixerstav allt till marinaden och låt kycklingen marinera i en timma. Kärna ur paprikorna och dela dem i grova bitar, lägg dem på en plåt med bakplåtspapper och rosta i ugnen i 225 graders värme i ca en kvart, ha koll! Skalet ska bubbka och börja bli lite svartbrunt i kanterna.
Stek kycklingen i grillpanna så att den får färg, eferstek klart i panna med lock på svag värme, marinaden blir som en sky.
 
Lägg upp på ett fat varvat med den grillade paprikan, strö över salladsbladen.
 
 
 
 




Nektarinbulgur med varm getost.

2 1/2 dl hel bulgur
5 dl lantbuljong
1 liten rulle fast getost (inte den mjuka salladsosten, utan tex Sainte Maure från Président)
4 nektariner
1 dl hasselnötter

Koka bulgur i lantbuljongen enligt anvisningen på paketet. Enligt det här receptet så blir det mycket nektarin i förhållande till bulgur för att jag älskar frukt i mat, öka bulgurmängden eller ta en nektarin mindre om du vill ha det mindre fruktigt! Kärna ur och skär nektarinerna i bitar. Grovhacka hasselnötterna och rosta dem i  torr stekpanna.
Skiva getosten och lägg in den på bakplåtspapper, grilla dem i eftervärmen efter paprikan. Blanda bulgur och nektarinbitar på ett fat, toppa med getost och rostade hasselnötter!



Dessa mängder hade jag till vår familj på fem!



Jag hade köpt hem två rullar av getosten, men använde bara en, flickorna hade gärna haft mera ost så att nästa gång blir det mera varm getost på vår sallad!







Men nu dags att ta tag i den här lördagen! Vi har mycket på agendan idag, som varje lördag i och för sig! Både Pärlan och Ärtan spelar matcher, dagens lyckträff är att det är gångavstånd mellan planerna och de passar i tid med varann! Ikväll efter alla matcher och balett- och tennislektioner så ska vi bege oss på födelsedagsmiddag.

Men först en kaffe till medan jag syr fast ett litet band i en balettsko!


Vad ska ni göra idag?



                                                              Kram Jenny





28 kommentarer:

  1. Jamen perfekt avslutning på arbetsveckan...

    Kramar till dej!!

    SvaraRadera
  2. Jamen perfekt avslutning på arbetsveckan...

    Kramar till dej!!

    SvaraRadera
  3. Woooo,underbart vackert & gottit ....
    /Kram fina du!

    SvaraRadera
  4. Ååh, nektarinbulguren! Jag dreglar redan. Helt klart sånt jag går igång på!

    Men vad härligt med en massa vit ljung. Så snyggt och stilrent!

    Kram Lena

    SvaraRadera
  5. Som vanligt blir jag superhungrig av dina recept och bilder!
    Drinken ser också smarrig ut. Perfekt att ha en egen liten bartender som kommer med en fredagsdrink mitt i planteringen. Kan det bli bättre?
    Kramar, Ann

    SvaraRadera
  6. Bra kombination, ett glas och lite odling. Har själv provat den varianten och har mycket goda erfarenheter!!!! Rekommenderas, hi,hi!
    Vilka läckra recept! Ser bara så gott ut!
    Ha en riktigt trevlig helg!

    SvaraRadera
  7. En fin fredagskombo ;-) Den där bulgursalladen lät riktigt god (kyckling äter jag inte)
    Ljung har inhandlats här idag med

    ha en forsatt fin helg

    Kram Sandra

    SvaraRadera
  8. Det är som att komma in i en fin bok när man tittar in till dig! Vilka härliga bilder, blev supersugen att göra detta i morgon. Ha en underbar helg. Kram Helena

    SvaraRadera
  9. En perfekt kombo och fint blev det också :)
    Köper nästan alltid vit ljung, så fräscht.
    Kram Pia

    SvaraRadera
  10. Mums! Det måste jag testa, ser superfräscht ut.

    SvaraRadera
  11. Mums så gott! Jag brukar göra en liknande sallad på nektariner, valnötter, honung och ost mm. Det är en smakkombination som är riktigt god. Så härligt att få pyssla på i trädgården, med en drink i handen och mat som blir tillagad. :-)

    SvaraRadera
  12. Jättefint med vit ljung, enkelt och vackert
    med samma sort. Och så god mat, wow!
    Kramar/AM

    SvaraRadera
  13. vackert med ljung. Vilken combo, drink och plantering. Måste jag testa. Härliga recept också och dina bilder gör att man vill laga mat på studs liksom. Kraaam Pia

    SvaraRadera
  14. Kycklingen verkar vara helt fantastisk😊härliga bilder
    Ha det gort

    SvaraRadera
  15. Men åh så snyggt! Jag ska också ta ett ryck här! Just nu har jag bara rensat ogräs :-). Nästa gång ska jag nog också ta mig en drink!

    Kycklingen ser fantastiskt god ut! Blir hungrig redan nu!
    Kram Malin

    SvaraRadera
  16. Härligt med cocktail drink medan man planterar ljung. Inte illa. Och vad fint med vit ljung. Ha en fin kväll.Kram Annika

    SvaraRadera
  17. Måste också köpa hem Ljung nu... Man blir ju sugen att hösta lite grann i trädgården!

    SvaraRadera
  18. Du gör så mycket gott. Ljung.....jag älskar ljung, det är så fint. Kram Anette

    SvaraRadera
  19. Bara vit ljung är verkligen stilrent och vackert!

    SvaraRadera
  20. Vilken härlig fredag, klart man ska ha en drink när det planteras - det gäller att tajma in sina aktiviteter:) Vi tog en tur ut på Österlen till några av våra favoritgårdsbutiker igår, vi har ju ingen bil så vi passar på nu när vi har en till låns ett tag.
    Hoppas du får en riktigt skön vecka,
    kramar på dej

    SvaraRadera
  21. Vill ha allt :) underbara bilder och härliga recept !!!
    Har sagt det tidigare ...vill verkligen ha din receptbok du har perfekta bilder och härliga goda recept !!!!
    Tack för att du delat med dig !
    PS . Jag har en vännina som sätter ihop dels kokböcker åt förlag .... Om du får lust ngn ggr :) kram Sanna

    SvaraRadera
  22. Vilken mysig dag, visst är det härligt att fixa i trädgården.

    Kram

    Maria

    SvaraRadera
  23. MUMS den kyckling ser go ut mmm :) släng hit lite haha


    Idag har jag förhöjande inredningstips på bloggen :)

    Ha en fin ny vecka!

    LOVE Maria Inredning - it's Swedish for decor

    SvaraRadera
  24. Men vad gott det ser ut! Jag älskar också tryffelsalami, går i bland i i dille och vill äta det 24/7.

    Kram kram

    SvaraRadera
  25. Men oj så mycket gott, den där drinken ser farligt god ut..... Japp dags att ta tag i höstplanteringen och jag siktar också in mig på vit ljung. Kramisar Tina

    SvaraRadera
  26. Vad du fixar.
    Tänk att ljung är lite som döden för mig. . . konstigt.
    Kram N

    SvaraRadera
  27. Underbart!
    Jord på ena handen och en drink i andra :)
    Ni har det otroligt fint och jag håller med dig, rent och enkelt är snyggt.
    Ha en fin kväll.
    Kram kram
    Jessica

    SvaraRadera
  28. underbart !!
    Bästa helgen till dig fina
    kramar!!!

    SvaraRadera