Underbart att tillåta sig själv att lämna jobbet i snäll tid. Att komma hem, dra igång tvättmaskinen och kaffemaskinen. Slå sig ner en helt liten stund med bloggen en stor kaffe och några rutor mörk choklad med lakrits. En liten andningspaus.
Hinna småprata med flickorna, det luktar till och med nybakat här men inte tack vare mig utan det är Sessan som bakar med en vän.
Idag har jag ett middagstips som blev till utifrån en kylskåpsrensning, det blev dock så gott så att vi har lagat det igen!
Lövbiff och räkor i frysen, ett halvätet paket äggnudlar i skafferiet och lite halvledsna grönsaker i kylen blev till en liten nudelsoppa med grönsaker med biffspett och grillade räkor till.
Jag brukar lägga grönsaker som är lite ledsna på isbädd ett tag så piggar de på sig oftast och får tillbaka lite av sin forna spänst. Till sallad brukar jag fylla på vattnet i salladsslungan med isbitar.
Börja med att marinera biffen till spetten. (Jag använde metallspett, men blötlägg om du ska ha träspett).
Biffspett till nudelsoppa.
8 skivor lövbiff
Marinad:
1/2 dl japansk soja
3/4 dl majsolja
3 msk honung
1 stor pressad vitlöksklyfta
1 superfint hackad liten röd chili
2-3 lime
Vispa ihop marinaden, skär varje biffskiva i 3-4 delar. Lägg köttet i marinaden och låt marinera i 1 1/2 timma. Trä upp på spett och grilla på grill eller i panna på spisen. Grilla limen i halvor bredvid, pressa grillad lime och smaksätt soppa och spett med.
Jättebra ätpinnar till små som övar att äta med pinnar! Plastpinnar som sitter ihop i toppen med en nalle! Ärtan älskar dem!
Soppa med nudlar och grönsaker.
2 liter lantbuljong
250 g äggnudlar
1 dm purjolök
2 morötter
1 paprika
knappt 1 halvt huvud isbergssallad
2 msk fisksås
Skär upp alla grönsaker och lägg upp på ett stort fat. Koka nudlar enl anvisning.
Koka upp buljongen och smaksätt med fisksås.
Jag låter alltid familjen komponera sin egen soppa vid bordet och sätter fram nudlar, grönsaker och buljong för sig.
Flavour everything with love, älsklingsservetter från HMhome.
Första gången grillade vi räkor till också, som jag bara gnidit in med olivolja och smaksatt med flingsalt.
Andra gången hade vi överbliven kyckling i frysen som redan var tillagad som vi bytte räkorna mot, båda gångerna kombinerade med biffspetten.
Vi hade leftovers till dessert också! Sockerkaka och hemkokt vaniljkräm, det hade varit bakelser med bär och grädde på ett familjekalas. Här bytte vi bär mot grillade nektariner och det var ännu godare!
Nu ska jag ta itu med dagens middagsfix, ingen dessert idag blir det dock! Men vi får se om det blir ett nytt middagstips sen kanske, jag har en plan på en paprikamarinad till kyckling får se vad det landar ut i!
Önskar alla en fin tisdagskväll, själv tänker jag vara snäll mot mig själv och ta en lång pw med musik i öronen om min gåvän är upptagen och sen nytt lack på tånaglarna för visst ska väl tårna fortsätta med sommarkostym ett tag till!
Kram Jenny
Så mycket gott! Blev riktigt sugen på din middag.
SvaraRaderaHar målat mina tår blå... =)
Ha en fin kväll och Kram! Anna
Ser verkligen aptitretande ut. Klart man ska piffa upp resterna med lite kärlek. Fina soppskålar du har och snygga servetter är pricken över i. Kraaam pia
SvaraRaderaSå himla bra tips !!!
SvaraRaderaMåste prova spetten lät sååå gott
Vackra bilder som vanligt !
Tack för all inspiration ❤️
Kram Sanna
Självklart ska tårna ha lack. Det kör jag med året runt. Känner mig naken utan. Härligt med pw och god mat.
SvaraRaderaKram Lena
Men hur mysigt........Kram Anette
SvaraRaderaSå smart att göra spett på lövbiff! Efterrätten ser också smarrig ut!
SvaraRaderaKram, Ann
Att få göra sin egen portion soppa vid bordet är verkligen perfekt, både gott och roligt! Spetten till lyfter ju soppan väldigt, mums säger vi:)
SvaraRaderaSommarkostym, absolut!
Kram på dej.
Det ser så himla gott ut :) Vilken bra ide att ta tillvara på rester. Brukar jag med göra då det slängs på tok för mycket mat. Kram och njut av dagen <3
SvaraRaderaVilken festmåltid det blev. Soppa måste jag göra oftare, det är ju så gott och går oftast fort. Ha en fin helg. Kram Annika
SvaraRaderaLeftovers kan ju bli så gott! Bra tips där med lite ledsna grönsaker...man kastar alldeles för mycket mat tyvärr! Så dumt!
SvaraRaderaHärligt inlägg som jag tar till mig av...
Kram till dig,
Titti
Åh så fint och gott! Var hittade du ätpinnarna? Kram
SvaraRaderaDu bjuder på både vacker dukning, underbara foton och mat som får det att vattnas i munnen. Måste komma ihåg det här receptet och pröva. Här blir det också gott ikväll - grillad älgkalvstek som är en favorit. Fin lördagskväll till dig. Kram.
SvaraRaderaSå gott! Perfekt när man kan använda sig av sådant dom redan finns hemma. Kram Camilla
SvaraRaderaBra tänkt, just och hitta på något av det
SvaraRaderaman har skulle man göra oftare. Ser så
gott ut allt du lagar till.
Kramar/AM
Ser såååå got ut!
SvaraRaderaSå gillar jag att laga mat!
Ha en trevlig söndag!
Visst är det skönt att komma hem i tid.
SvaraRaderaOj så mycket gott :)
Kram Pia
Men alltså! Vilka leftovers, inte illa alls!
SvaraRaderaKram kram