söndag 5 maj 2013

Fullproppad av intryck


Jag tog inte många bilder igår! Jag kan inte fotografera rörliga motiv under press! Jag måste visa ett par få jag har, som bevis att jag var på Stora Bloggdagen igår. Här är bloggerskorna Juditha och Tina, lika fina i verkligheten om inte ännu mera! Och Petronella och Pia som jag inte tog nån bild på, min kamera låg så bra i väskan så!

I samma by bor vi, Caroline med bloggen Gardentalk (som just nu är vilande, precis nu när vi behöver trädgårdstips!) Jannike som ordnat denna fantastiska dag och moi som ser ut att ha svalt något olämpligt.
Caroline och jag har en liten sommargrej vi ska göra tillsammans, vi har inte direkt tiden på vår sida så jag ska sätta igång imorgon, på min lunchrast då jag gör ett och annat. Den halvtimman äger jag tiden och världen! Vi hoppas att kanske Jannike vill vara med också!

Att jag älskar att fotografera mat har jag ju vetat ett tag nu, någon vimmelfotograf är jag inte! Däremot att fotografera en liten kaka 200 gånger, det är det roligaste som finns! Så ett av mina beslut igår var att anmäla mig till en kurs i matfotografering till hösten. Ett annat att fundera lite på mitt blygsamma hobbyföretag.


Någon som kan det här med matfotografering och bakning är Maria som vi hade förmånen att få lyssna till. Har ni sett i goodiebagarna? Där finns ett av hennes recept, Jordgubbs- och champagnecupcakes! Bara namnet på dem får mig att få dåndimpen! Dessa måste testas, jag har ett cupcakes-set som väntade på ett speciellt recept!

Idag har jag bakat något som inte alls blev som jag tänkt mig!




Hade tänkt kalla dem Hallon- & banantoppar med kola & kardemumma men det blev mera hallon- & bananformar för att jag var för generös med det övre lagret av smet så det gick inte att få ut några toppar utan de fick ätas med liten bakelsegaffel ur formen. Men det var trevliga små saker att ha till kaffet efter lunchen. Jag lägger ut recept om nån vill ha!

Grillat fläskkött, gott att ringla över är en falsk salsa verde, Hackad koriander, grön chili & bladpersilja som man blandar med pressad lime och olivolja. Idag var mina lime supersura så jag försökte balansera det med salt och socker. Jag tror det hade blivit bättre med honung istället för socker. Tar det nästa gång! Detta var vår sena lunch idag.

 

Nu ska jag äta något gott i soffan och sen sooooova! Nästa vecka är en vecka med långhelg! Hur underbart känns inte det!

                                                  Kram Jenny

20 kommentarer:

  1. Vilken härlig dag vi hade! Missade dig! Känner igen dig från dagen men jag visste inte att det var du!

    Stor KRAM!! Anna

    SvaraRadera
  2. Vilka snyggingar och så mycket gott. Kram Anette

    SvaraRadera
  3. Så många finingar! Du är väl jätteduktig på att fota, både människor och godsaker ;)Topparna ser jättesmarriga ut, kram Suss

    SvaraRadera
  4. Härligt att få träffat dig och ja, vilken fantastisk dag vi fick!
    Största kramen! Judita

    SvaraRadera
  5. Åh, Jenny, det var så himla roligt att träffa dig på riktigt och få kramas och prata och skratta! Tack för en fin kväll! Jag länkade till dig idag :) Jag är så trött att jag ser i kors, men snart ska jag sooooova, länge :) Kram!

    SvaraRadera
  6. Jättekul att träffa dig! Önskar vi hade haft chans att pratas vid mer me n visst är det svårt att fota under press. Kul att du fattade ett beslut! Matfotografering, spännande att se vad du har i tankarna. Kram Nilla

    SvaraRadera
  7. Låter som Bloggdagen var riktigt rolig :-) Tänk vad roligt att få ses irl...
    Matfotografering låter ju inte fel, tycker att du fotar dina bakverk, middagar fantastiskt... Det ser så gott ut att man dreglar vid datan *ler
    Visst är det gott med kort vecka igen..

    Kram på dig
    Sandra

    SvaraRadera
  8. Hej

    Härligt verkar ni alla ha haft där ! :)
    Kul med så att få träffas och många glada skratt tillsammans:)
    Så fina toppar du har gjort Inget fel är det på dom.
    Jag gjordw också sådant liknande mat.
    Det var ett liknande recept i sista Lantliv.

    Ha nu en fin kväll och fortsättning på veckan!

    Kram

    SvaraRadera
  9. Åh vad kul det hade varit att träffa alla dessa tjejer som delar med sig av sina liv i deras bloggar. Spännande med nya planer för sommargrjen! Kram

    SvaraRadera
  10. Tycker du är uuurduktig på att fotografera mat, men tycker ändå det är superbra att du ska gå kurs för du skulle kunna gå så långt med detta och det vore skönt för dig att slippa ta 200 bilder varenda gång... hihi! Underbart att träffa dig och du hade helt klart den snyggaste frisyren av alla! Smaskiga grejer du hade gjort, blir liksom gaaalen när jag kikar in här... Måste nästan vara proppmätt annars vill jag liksom slicka på skärmen! :) Som sagt, jättekul att träffas live och så snopet att vi inte fick säga adjö ordentligt... Det blir fler gånger, eller hur... :)

    Kraam
    Petronella

    SvaraRadera
  11. Så fina bloggerskor =) Önskar så att jag varit med. Men som sagt, blir det fler gånger vill jag med komma *hihi* Och efter dessa matbilder blev jag visst super hungrig <3 Kram och ha en toppen dag

    SvaraRadera
  12. Verkar ha varit helbra där på bloggdagen1 :D Kul att inspireras och du inspirerade säkert många :)!!
    Spännande att följa vad du tar dej för framöver
    Kram Anki

    SvaraRadera
  13. Härlig bloggdag. Och den där kursen skulle ju passa dig jättebra. Kram.

    SvaraRadera
  14. Härligt att se lite bilder. Muffinsarna ser goda ut, tar gärna recept.
    Ha fina veckan, kram

    SvaraRadera
  15. Förstår att ni hade en toppendag!
    Du kommer bli en lysande matfotograf, du är redan superduktig!
    Kram /Maria

    SvaraRadera
  16. Hejsan, du är jätte fin på korten hördu! Ni är fina allihop. Härliga kort du tagit och vad goda de såg ut dina bakverk:)
    Ha en fin kväll.
    Kram Jennie

    SvaraRadera
  17. Matbilderna får mig verkligen att bli sugen och toppenbra beslut att du anmält dig till fotokursen. Livet är till för att levas NU! Kram Ninni

    SvaraRadera
  18. Det va roligt att höra att det va så lyckat uppe i Sthlm !!!!!
    Klart du ska gå kurs i matfoto...passar dej !

    Stor kram

    SvaraRadera
  19. Jag ber så hemskt mycket om ursäkt för min virrighet för jag kan inte komma ihåg om jag har skrivit redan om hur kul det var att få träffa dig live. Synd bara att det inte blev att vi pratades vid mer än vad vi gjorde. Vi får helt enkelt ta det nästa bloggdag.

    Massor av kramar!
    Linda

    SvaraRadera
  20. Så roligt att se bilder från dagen - och visst var det kul!!

    Kram J

    SvaraRadera