onsdag 15 maj 2013

Vitt som vanligt eller blek pastell

Jag vet nu är det fixa ute som gäller, men jag har en del innefix på min Todo-list också och först ut är två små möbler som ska få ny färg.

Förra sommaren så började jag samla på udda stolar, jag fick ihop två... Det måste vara minst tre för att kallas samling så att jag är alltså inte på banan med det. Planen var iallafall att byta ut våra blocketfyndade sjuanstolar mot en massa charmiga uddastolar för att ge mera karaktär åt matplatsen.


Såhär ser det ut nu, den gamla däckstolen i hörnet med kudden i är en av de två uddastolarna den andra är den här


Ni som kikat härinne tidigare har sett den förr, men nu ska den målas! Kanske rentav en  första strykning ikväll! Den var tänkt att bli vit, sen tänkte jag dämpat smuts-pastellgrön för att fånga upp dessa två accenter.Nu har jag ändrat mig igen för att jag tror att det blir en för mycket av den accentfärgen med stolen också. Den ska ställas dit bland sjuanstolarna direkt som ett utropstecken och för att jag vill känna av det lite med blandade stolar. Så den ska först grunmålas vit och sen provstå!

Det andra som ska målas är en hylla i en av flickornas rum, den har bara fått stå kvar omålad. Inte en träfärg som jag är så förtjust i, det är en gammal hylla som kommer från J`s släkt.


Också här kom tanken på svag pastell upp, i ett av de andra flickrummen så målade vi (läs J) en hylla i jättejättesvag rosa. Men nu är jag tillbaka på vitt, en enkel bas med de stora sakerna vita.


Inga livsavgörande beslut direkt såhär en onsdagskväll, men det kan ju också vara skönt ibland! Det mesta snurrar ju annars rätt så snabbt eller hur?

Nu blir det middag för de som är hemma i vår familj! Gissa vad, just det Leftovers...

                                                              Kram Jenny

15 kommentarer:

 1. Sååå fint i ditt matrum, udda stolen är urcharmig, men jag måste säga att jag tycker dina sjuan stolar är så fina också till det mörka bordet!! Ljusrosa skåp lät jättefint, ska bli spännande och se vad du målar det i sen :-))

  Fick du mitt mail förresten, som jag skickade från jobbet?
  Kraaaaaam Paula

  SvaraRadera
 2. Left overs är bra! Det är inte lätt med att bestämma sig...jag vet så hur det är. Jag hoppas du kommer fram till något bra om än inte i dag så kanske i morgon. ha en fin kväll. Kram Anette

  SvaraRadera
 3. Har själv också varit där, måla udda stolar eller ha samma sort. Fick aldrig tummen ur att fixa fram stolar så nu ska jag köpa nya Eames istället. Lycka till. Kram

  SvaraRadera
 4. Så fina bilder.
  Ha en mysig kväll.
  Kram Pia

  SvaraRadera
 5. Så fint ni har det.

  Tänkte fråga om lite hjälp. Jag och min dotter kan vinna en resa till Legoland. Det skulle betyda så mycket om du ville rösta på oss och hjälpa oss vinna. Vi behöver vara inom de 10 första placeringarna. Du röstar här: http://bloggbussen.bloggportalen.se/top-list på Lottizdays Fotograferande fyrabarnsmamma genom att klick på +1 till höger om vårat namn. Har även skrivit inlägg i min blogg där man kan rösta via http://lottizdays.blogg.se/2013/may/deppade-ihop-gjorde-det-jag-behovde-och-nu-maste-jag-ta-till-fight-2.html Det skulle betyda oerhört mycket om du vill hjälpa oss och gärna be de i din närhet att rösta. Röstningen pågår till imorgon 16 maj kl. 23.59. Tack på förhand.

  SvaraRadera
 6. Spännande projekt kram Diana

  SvaraRadera
 7. Alltså ert hus...det är så underbart ljus överallt...så fint !!!!
  Roligt att du är på g med stolprojektet igen..det minns jag..svårt att råda med färg känner jag. Du är så duktig så jag tror det blir topp vilket du nu än väljer !!!
  Underbar pavlova i förra inlägget..

  Stor kraaaam

  SvaraRadera
 8. Ni har det så fint hemma! Älskar er matplats.

  Kram Linda

  SvaraRadera
 9. Först måste jag bara säga att jag fulkomligt älskar lampan du har över fina bordet! Underbar:)

  Hm, jag hade nog också kört på vitt, men jag är ju lite mesig och tråkig;)

  Era fönster som ger huset ett fantastiskt ljus är helt enkelt underbara!

  Tack för fina ord angående intervjun, det behövs!

  Kramis på dig kära du:)

  Kram Johanna

  SvaraRadera
 10. På tal om stolar så fick vi tag i 6 pinnstolar i går för 500 kr. Ska måla och fixa till dem. Tror det blir vitt. Men den där smuts-pastellgröna gillar jag med....
  Ha en bra dag!
  //bara Anna
  Annacecar.blogspot.com

  SvaraRadera
 11. Sådan beslutångest kan jag också få..
  Jag tycker vit stol, hade nog testat rosa på hyllan, känns det inte bra så måla vitt! Lättare att måla om hyllan än stolen... ;-)
  Ni har en underbar matplats.,,
  Vi har också leftovers idag, kanon är det!

  Kramar Sandra

  SvaraRadera
 12. Jag gillar ju både vitt och de där ljusa pastellerna.
  Skulle man inte kunna ha den gröna färgen på "hörn" stolarna tex. Men smart att känna på det med grundfärgen först.
  Hoppas ni får en mysig torsdagkväll. Kram Malin.

  SvaraRadera
 13. Det ska bli spännande och se vad du bestämmer dig för :) Jag har oxå ett målarprojekt, men kan inte komma överens med mig själv och då kan det bli problem ;))) Ha en trevlig kväll. Kram Anna

  SvaraRadera
 14. Vad mycket spännande förändringar du har på gång. Färg kan göra så mycket! Kram Nilla

  SvaraRadera
 15. Vilka fina bilder från ert vackra hem och er matplats är så fin som man dånar med alla vackra fönster! Tror dina val blir jättebra! Jättefint med udda stolar!

  Kraam
  Petronella

  SvaraRadera