måndag 4 mars 2013

Vardagen

jag älskar den! Vi kom hem sent igår efter skidturen och har bara kastat in all packning i en hög i allrummet. Där ligger den kvar.. Jag har bara befunnit mig i köket sen jag kom hem från jobb och barnlogistik. Medans jag funderar över allt vårpiff jag vill göra så lyckades jag fånga upp två buntar tulpaner att förgylla middagsbordet med idag.




Riktigt mörkt lila supervackra tycker jag, men tills bara nu i vintras så har det bara varit vita blommor här, möjligen ljusrosa.  Lila hade varit otänkbart men julklappsstakarna i ljusturkos frestar mig till mera färg att kombinera med dem.


Lite färska örter följde också med på den kvartslånga inköpsturen då jag köpte det allra nödvändigaste plus lite spontant, jättebilliga bär fanns det idag så nu kokar jag sylt och ser redan fram emot helgfrukostens scones. Planen är att jag ska provbaka några kakor också ikväll som jag tänker ska avrunda ett cateringuppdrag som jag har på torsdag, jag ska sätta till lakrits och eventuellt hallonpuré till favvochokladkakorna så får vi se hur det blir. Jag måste också planera hela den menyn vilket jag inte har gjort, ibland tror jag att jag är galen med allt jag har dragit igång men jag gillar ju att ha många järn i elden och man ångrar bara det man inte gör... Eller hur?

Idag så blev det min snabbaste vardagsmiddag ever, inte så fotovänlig dock men...


Bamsebiff kallar barnen den och jag tror den kanske härstammar från Arla. Jag bara goffar ihop köttfärs med en nypa potatismjöl, en skvätt grädde och lite salt och peppar. Plattar ut till en stor tårta i smör i stekpannan, skär i tårtbitar och vänder! Häller på grädde och lite soja kokar ihop lite! Klart! Gott med kokt potatis och nån varm grönsak, till oss vuxna en topping med hackad rödlök, kapris och persilja. Kapris kan bytas mot saltgurka eller oliver men jag har alltid kapris hemma, jag är tokig i det.

Ja men då ska jag fortsätta att koka lite sylt och baka lite kakor, planera lite cateringmeny, tvätta lite skidkläder, bada minsta barnet och så...

                                                                      Kram Jenny

11 kommentarer:

  1. Det lät gott och att det är enkelt det gillas verkligen. Ha en fin kväll. Kram Anette

    SvaraRadera
  2. Vilken enegi människa! Det lät ju som en superlätt kvällsmat!
    Ha det gott kram helena

    SvaraRadera
  3. Älskar tulpaner. Det gör så mycket för gott för sinnet med vackra tulpaner.

    Ha en bra dag!
    Kram Linda

    SvaraRadera
  4. Åh, herreguuud, hur hinner du allt Jenny! Bamsebiff lät supergott och busenkelt och mörklila tulpaner är verkligen galet vackra!

    Kraam
    Petronella

    SvaraRadera
  5. Du har då järn i elden :)
    Middagstipset var ju kanon, enkelt det gillar jag!
    Tulpaner är ju bara så ljuvligt... Spelar inte mig så stor roll på färgen, tycker en färgglad bukett livar upp!!
    Ha en fortsatt fin dag
    Kram Sandra

    SvaraRadera
  6. Bamsebiff ska provas imorgon- check! Lät både supergott o verkar busenkelt, mer sånna tips mottages gärna.
    Heja dej, du verkar ha många järn i elden!
    Kram, Judita

    SvaraRadera
  7. Vilken superkvinna du är Jenny, jag är djupt impad. Men visst är det härligt att få göra det man tycker är roligt o ger mycket energi. Tack för receptet, det kommer uppskattas av mina killar. Kramisar Tina

    SvaraRadera
  8. Vad gott det ser ut! Och jag håller med, kapris är verkligen gott!

    SvaraRadera
  9. Vilken fin färg på tulpanerna, jättevackra!!
    Kram Jannike

    SvaraRadera
  10. Vardagen är underskattad! :) Maten så skitgod ut! Anna

    SvaraRadera