fredag 19 oktober 2012

Lång lat fredag







Jag har inte vant mig vid att jag är ledig på fredagarna nu igen så varje torsdagskväll så fylls jag av ett lyckorus att jag har lååång helg. Jag var ledig på fredagarna i flera år på mitt förra jobb, men sen har jag jobbat mera ett par år, men det är en lyx och jag ville passa på att vara hemma lite med Ärtan hennes sista år på dagis.

Rödaktigt gräs fick följa med hem som fredagsblommor igårkväll, brukar ibland köpa buntar med gräs fast grönt. Jag gillar det, detta rödaktiga kändes lite tafatt i butiken men mot vitt blev det okej!  Rött kommer aldrig in här annars, inte min färg alls förutom i Pärlans rum för hon älskar rött! En ny hjärtan på tråd båge fick komplettera blommorna på matsalsbordet. Jag tänkte mig en mera varaktig lösning än snittblommor som jag annars älskar att köpa, alldeles för ofta. Tyvärr bor jag alldeles för långt från något torg, bra för plånboken dock!

Jag har tagit en morgonfika som varade hela förmiddagen med en vän i byn som också är ledig på fredagar annars har vi bara skrotat runt här. Ärtan har lagt pussel hela dagen, köket har en matta av pussel. Jag har letat ihjäl mig efter en sak från Tine K som jag inte kan släppa, men det verkar vara mission impossible. Det har jag ägnat ett antal timmar åt, idag och igår. Skickade till och med maken på uppdrag i Skåne igår där han var på jobb men han kom hem tomhänt men den som väntar på nåt gott heter det ju så fint...



Längsta förmiddagsfikat! Här är receptet på mina scones:


Sätt ugnen på 250 grader. Blanda 6 dl vetemjöl special med en nypa flingsalt och 3 tsk bakpulver i en bunke. Fördela 75 gram smör i mjölet med fingertopparna till en grynig massa. Tillsätt 2 1/4 dl lättfil och rör ihop. Dela degen i två delar och platta ut till två kakor på bakplåtspappersklädd plåt. Skåra kakorna till 4 delar. Grädda mitt i ugnen i 10-12 minuter. Servera varma!

Är fortfarande tung i magen efter alla scones med smält smör och tomatmarmelad. Hade gärna fortsatt min hemmadag men måste börja fixa för att hela familjen ska på Halloweenfest i Sessans klass.

Luktar nytvättat i hela huset och det beror inte bara på att tvättmaskinen jobbat för högtryck hela dagen utan också på nya doftljuset.



Nu ska jag förvandla flickorna till djävulsflicka och läskig svart katt, Pärlan har förhandlat bort sig från detta party och sover hos en vän!

                                                            Ha en fin fredagskväll!

                                           Kram Jenny

7 kommentarer:

  1. Hej Jenny
    vad mkt fint du visar....
    å recept med :)
    å missa nu inte.....

    S
    A
    T
    U
    R
    D
    A
    Y

    S
    H
    O
    W

    O
    F
    F

    de e kul att vara med :)
    VÄLKOMMEN
    Håkan

    SvaraRadera
  2. Åh vilka underbara små söta peppar/saltkar du har! är det vintage? Loppisfynd? Nyköpta? Tyckte verkligen att de var ljuvliga, och din vackra kamin sedan, såååå vacker!

    När jag börjar arbeta nästa höst vill jag efter ett tag också arbeta 80% och vara ledig på fredagar. Att ha en extradag endast jag och barnen!

    Hoppas att du och familjen får en härlig lördagskväll,

    Kram Johanna

    SvaraRadera
  3. Gu va mysigt att vara ledig fredagar!! Jag förstår att det är en skön känsla som infinner sig på torsdagskvällen!! njut!! Stor kram!

    SvaraRadera
  4. Så fint ni har det. Kakelugnen är ett riktigt smycke, love it!!! Mums för scones, tack för receptet! Det ska jag ta och baka här ikväll :-) Underbara bilder, så fint med gräset i glasvasen, enkelt men effektfullt! Ha nu en fin söndag!! Kraaam Paula

    SvaraRadera
  5. Mysigt med lång härlig fika en vardag. Sådant som förgyller en dag!

    SvaraRadera
  6. Det är ljuvligt med lååånga helger! Varm kram!

    SvaraRadera
  7. Gud så fint du har det och ärtans rum, supersött! Vad skönt att ha lediga fredagar, vardagslyx, eller!?
    Ha en skön söndag!
    Kram Helena

    SvaraRadera