måndag 1 oktober 2012

Att försöka övervintra ett olivträd i ett iskallt sovrumJag slog till på ett olivträd i våras, fyndade det jättebilligt på matbutiken. Nu tänkte jag försöka övervintra det! Jag frågade om lite tips på blomsterbutiken i helgen och det skulle in nu meddetsamma så att det inte blev för stor skillnad på temperaturen. In i kallaste rummet i huset skulle det, där rök mina planer med hur snyggt det skulle ha hittat en plats i matsalen! Nu släpade vi in det i vårt sovrum där temperaturen kryper ner till tio grader på vintern då vi alltid har öppna fönster där.
 
 
 
 
 
 
Nu fick det en plats bredvid korgstolen, ett loppisfynd i skavt marinblå, älskar marinblått så när jag såg den var jag tvungen att låta den följa med hem. Den är skön att sitta i också, men den är placerad mer som ett stilleben som jag kastar kläder i!
 
 
 
 
Är det någon mer än jag som tycker att denna dagen varit väldans grå? Efter en jätteintensiv dag på jobbet har jag kört runt mellan fotbollsplanen och rackethallen för att sedan tända en miljon ljus härhemma! Nu blir det restmiddag från igår.
 
                                                                            Kram Jenny6 kommentarer:

 1. Jo visst är det grått nu. mörkare börjar det bli också så ljusen behövs. Hoppas ni klarar olivträdet där då:) kram Nilla

  SvaraRadera
 2. Men oj, ingen fryslort där inte! Har också jätteproblem med mitt olivträd som jag köpte i somras. Tänkte faktiskt ställa det i källaren hemma hos mor och far, då vi har ganska varmt inne med golvvärme och ibland brasor och sånt. Jaså, det måste prompt in nu.... kanske måste lägga på en rem då...

  Ha en fin tisdag!
  Kram
  Petronella

  SvaraRadera
 3. Fy för attan med 10 grader i sovrummet :o))) Tur att inte jag sover där!! Men kanske olivträdet kommer att trivas utmärkt.
  Ett av mina har fått komma in i vardagsrummet, men de andra två står fortfarande kvar ute. Det ena mer eller mindre halvdött. Kanske en ljusslinga kan få pryda de nakna grenarna till jul ;o))

  Ha en finfin dag!
  Kram
  Ulrika

  SvaraRadera
 4. Vad fint ni har i ert sovrum!...Önskar jag hade vita golv...men det blir nog svårt att få igenom det hos min make (vi har renoverat för 6 år sedan och då är det klart enl. honom ;))... Oj vad kallt ni har i sovrummet, fryser ni inte?!
  Funderar oxå på ett olivträd...

  Kram kram

  SvaraRadera
 5. Hallå!

  Vilken mysig blogg!! Kram Maria

  SvaraRadera
 6. Vilka vackra bilder! Och vad underbart med ett olivträd! Lycka till med övervintringen!

  SvaraRadera