söndag 1 juli 2012

Lat söndag



Jag började dagen med latte och jordgubbssmoothie på altanen och sedan en simtur med en vän i vår närmsta sjö. Sedan har jag bara latat mig, flickorna har lekt alla tre under fredliga former i lekstugan hela dan, alla tre!!! Jag har läst en hel deckare!









Till vår enkla lunch satt vi och såg på segelbåtarna som skulle segla Gotland runt.

                                        Torskrygg med aioli

4 personer

4 hel eller halvtinade bitar av styckfryst torsk eller hokirygg
1 msk olivolja
4 ägg
2 dl aioli 1/2 kg primörpotatis (Jag älskar mandelpotatis till fisk)
flingsalt
en god blandad sallad till servering (jag gjorde idag på blandad grönsallad, rödbetor, orange paprika & rädisor, det som fanns hemma!)
dillkvist till garnering, i brist på det tog jag bladpersilja!

1. Sätt ugnen på 200 grader
2. Lägg fisken på ett ugnssäkert fat. Täck med en bottenskyla vatten. Droppa lite olivolja på fisken så att den inte blir torr. Tillaga i ugnen i ca 15 minuter, beroende på om fisken var tinad före.
3. Koka potatisen med skal. Hårdkoka äggen. Servera tillsammans med aioli, Jag hade hemgjord majjo kvar sen midsommar så jag kunde bara pressa i vitlök. Strö över flingsalt. (ICA´s recept)

Styckfryst torsk är superbra att ha i frysen dagar när man inte orkar handla som idag.



Brunchmuffins med banan (från boken "Sommar med systrarna von Sydow") bakade jag till mellis till flickorna på eftermiddagen. Mottogs blandat, lilla Ärtan proppade i sig tre och Sessan petade i sig en halv. Själv tycker jag de är jättegoda, jag gjorde dem också till vår brunch häromsistens. Matiga och inte så söta. Recept kommer imorgon! Nu ska vi äta pizza som flickorna och jag gjort med det som fanns hemma! Bresaola, paprika, tomat, marinerad mozarella. Vi får se hur den blev!

                    Ha en underbar söndagskväll kram // Jenny





1 kommentar:

  1. Låter väldigt skönt. Ser fram emot när jag kan sitta och läsa en hel dag... det dröjer nog tyvärr lääääänge...
    Kram Jannike

    SvaraRadera