onsdag 4 juli 2012

Att bara vara...

.....kan vara nog så svårt ibland. Ni vet man vill komma ner i den där sköna semesterlunken, bara skrota runt liksom. Nu har flickorna och jag haft några lediga dagar bara vi tillsammans en dag tog vi i stan faktiskt. Jag som både bor och jobbar här i byn har ibland ett behov av lite citykänsla. Det som är underbart här är att man kan åka båt från oss till stan! Det gör vi alltid och det gjorde vi häromdagen, kollade av rean superlite men mest blev det lek och picknick i en park. Sen är det jätteskönt att komma till lugnet här igen!

Vi missade dock den båten vi tänkt att ta, kom hem senare vilket resulterade i middagspanik... Kom då ihåg ett middagstips jag läst på bloggen House of philia i helgen med Kyckling i serranoskinka. Jätteenkel och god, jag försökte memorera den och fick med mig en annan smak på osten och missade salvian men det blev jättegott! Framförallt alla tre flickorna åt med god aptit och det är rätt sällan jag lyckas pricka in alla tre!


Här hittade jag receptet: http://houseofphilia.blogspot.se

Nu har vi bara hängt i trädgården i två dagar, jätteskönt när vi nu haft detta underbara väder! Åtskilliga små picknickkorgar packar jag varje dag... Ärtan får bara gå på picknick i trädgården...
Har nu precis gjort spett på fläskkarré och gnuggat in i en rub så de ska få stå till sig till det är dags att grilla.

                  Örtiga karréspett med citron

6 portioner

1 1/2 kg fläskkarré
Olja till grillningen

RUB:

1/2 dl grovt hackad persilja
4-5 skalade fint hackade vitlöksklyftor (jag tog 3, minskar alltid på vitlök)
2 msk fint hackad mynta
Skal av 2 citroner
Lite flingsalt
1/2 tsk nymalen svartpeppar

1. Putsa och dela köttet i ca 2 cm stora bitar.
2. Gör rubben: Blanda persilja, vitlök, mynta, citronskal, flingsalt & peppar.
3. Gnid in köttet med blandningen. Trä upp köttet på spett (blötlägg först träspett) Låt köttet vila ett par timmar.
4. Ringla lite olja över spetten strax före grillningen. Grilla i ca 10-15 minuter. Vänd spetten ett par gånger under grilltiden. (recept från senaste nummret av Lantliv Mat & Vin)

Till detta tänkte jag göra ett citron och vitlökssmör från samma tidning och sen en primör och potatissallad som låter jättespännande med rabarber, spenat, rädisor och en massa annat gott och ett brynt pepparrotssmör att hälla över! Plus en sallad med jordgubbar och tomater.(Från ett av sommarens nummer av "vanliga" Lantliv) Frossar i jordgubbar nu, hela tiden, jordgubbar med mjölk till mellis, jordgubbar med glass till dessert, tänkte göra lite mer av den där enkla jordgubbssylten sen ikväll.... Släpade hem 6 liter från butiken idag och det lär inte räcka länge..


                                      Kram Jenny

1 kommentar:

  1. Skönt att vara ledig. Två dar till för mig.. sen så...
    Kram Jannike

    SvaraRadera