tisdag 24 maj 2016

Middag Pronto!

Jag vet inte hur det ser ut för er men det är verkligen inte varje dag jag hinner stå och pyssla med något långt middagsfix, särskilt inte under de här hysteriska majveckorna!

När jag väl har tid att handla och åka hem och inta köket och fixa och prova och laga och så helst då såklart piffa och fotografera lite! Då lagar jag mat så det räcker i minst två dagar!

Något som är lätt och smidigt för alla idrottande flickor att plocka fram själva dagen efter, att samla alla är inte heller lätt utan en lyx, men en viktig sådan att få till så ofta det går.









Sallad med basilikapasta.

1 pkt Fusillipasta
250 g riktigt god salami (Jag använde en italiensk, Magnifico)
1 riktigt stor basilikakruka eller två mindre
1 burk (140 g) soltorkade körsbärstomater
1 ask gula körsbärstomater
1 liter jordgubbar
1 gurka eller om du hittar små snackgurkor
1/2 liten vattenmelon
1 stor färsk röd knipplök
2 stora nävar babyspenat
2 Halloumiostar
6 msk olivolja plus lite till stekning
2 msk mangobalsamvinäger

Koka pastan enligt anvisningarna, låt den rinna av och skölj snabbt i kallt vatten. Plocka en dryg tredjedel av basilikabladen och mixa dem med olivolja och mangobalsamico till en dressing, smaka av med nymalen svartpeppar och flingsalt. Blanda dressingen med pastan.
Skär upp frukt och grönsaker och placera i grupper på ett stort fat, blanda inte! Pastan i mitten!
Skiva halloumin och stek den i lite olivolja i en grillpanna. Lägg också upp salamin och osten och
toppa allt med en massa basilikablad!




Jag fick inte plats med denna jättesallad på ett fat så salamin och spenaten fick ett eget!




Dessa mängder blev två middagar till oss, en tillsammans och en stafettmiddag!




Soltorkade körsbärstomater är verkligen så mycket godare än de vanliga, de ska vara lätt soltorkade! Mycket godare konsistens och smak tycker jag!





Hittade underbara pyttesmå krispiga snackgurkor som jag hade till denna sallad.





Jag gillar att alla komponerar sin egen sallad efter tycke och smak vid matbordet.


Nu dags för dagens middagsfix, sallad idag med på lite kyckling som blev över sen söndagsmiddagen.

J och jag ska äta själva, flickorna har ätit pannkaksmiddag.

Sen massa timmars sömn... Igårkväll så var vi alla tjejerna från mitt arbetslag och sprang vårruset med avslutande picknick, en fantastiskt fin försommarkväll och vi hade så trevligt. Man behöver verkligen göra lite saker utanför jobbet tillsammans! Sen blev det så att jag satt på trappen i sommarnatten och pratade i telefon med en kär vän jättelänge och sen upp i gryningen för att åka på Pärlans morgonträning med henne. Så väldigt få timmars sömn...

Så att nu middag i kvällssolen på altanen sen bara sova ikapp, stänga av allt. Kanske ett litet kvällsdopp!


                                                                                      Kram Jenny






13 kommentarer:

  1. Men åh så gott det ser ut.
    Sprang också vårruset, riktigt roligt och mysigt att sitta
    på en filt och äta av picknicken i solen :)
    Kram Pia

    SvaraRadera
  2. Ser verkligen jättegott ut och nyttigt på samma gång. Passar mig perfekt. Ja det händer saker i maj kan man lugnt säga. Hoppas du hinner sova lite ibland.. Kraaam pia

    SvaraRadera
  3. Men gud så gott det ser ut! Allt du gör ser så himla härligt ut!

    Kram Lena

    SvaraRadera
  4. Härlig sommarmat.gillar också när det är enkelt att göra. Ha en fin dag Kram Pernilla

    SvaraRadera
  5. Ser verkligen ut som härlig sommarmat, fast här i Wales behöver vi nog en värmande soppa idag istället!
    Älskar att laga mat och baraexperimentera med det ena och det andra.
    Detta var bra inspiration, tack!

    SvaraRadera
  6. Oj, vad du står i! Jag hoppas att du hinner njuta och vila lite också mellan alla träningar och matlagning! All mat du gör ser i alla fall supergod ut och du fotar så snyggt.
    Ha en fin kväll!
    Kam, Ann

    SvaraRadera
  7. Snälla sluta jobba och börja skriva kokböcker,bakböcker, hur du dukar och fota med!! :))

    Många kramar!
    Adela

    SvaraRadera
  8. Snälla sluta jobba och börja skriva kokböcker,bakböcker, hur du dukar och fota med!! :))

    Många kramar!
    Adela

    SvaraRadera
  9. Men så GOTT! Det där är Anna-mat :-) Älskar't!

    Trevlig helg och Kram! Anna

    SvaraRadera
  10. Så mycket gott på faten, det är verkligen bäst när alla kan komponera och sätta samman sin egen portion efter eget tycke och smak!
    Ja hugaligen, maj är verkligen hektisk... tur att det snart är semester och dags att pusta ut:)

    En fin vecka,
    kramar

    SvaraRadera
  11. Så himla gott och otroligt tacksamt med snabba middags tips :) Kram och hoppas du mår fint :)

    SvaraRadera
  12. Åh, vad gott detta ser ut. Hade 3 av 4 i familjen älskat!

    Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Fast den fjärde hade iaf ätit av det runt om... ;-)

      Radera