Hur lovely är det inte att vakna på en söndag och veta att det är hela två dagars ledighet kvar framför en!
Påsken är dessutom en så härlig helg tycker jag, inga måsten. Inte nödvändigt med en massa pynt och krafs och speciella maträtter utan lite mera om man har lust!
De här små påskliljorna köpte jag i små buntar och använde i dukningen, knöt fast i servetterna när de var helt outslagna. |
Vi inledde helgen på bästa möjliga sätt, AW hos oss skärtorsdag kväll efter jobbet. Drinkar & Mat.
Enklast möjliga, J sladdade hem i en taxi från jobbresa 20 minuter innan gästerna. Hade stannat på vägen och plockat upp charkbrickor från en av favvorestaurangerna i våra hoods. Dagen innan då han for iväg hade han gjort 26 stycken creme Brulée och staplat i kylen. Sen direkt på drinkshakern! Så jaa enkelt för mig! Men jag piffade och puffade och gjorde paj och lite annat.... Iallafall en underbar kväll när gapskratten känns i magmusklerna!
Längesen jag fick så många ljuvliga buketter på en och samma dag! En ljusrosa som står i TVrummet.
En vit & blå på sidebordet i köket.
En gul på soffbordet i vardagsrummet!
Igår sillunch med min syster och familj. Ingen planerad maratonmatlagning som jag egentligen älskar och brukar ägna mig åt såna här mathelger och andra. Men jag har haft ett behov av att känna mig totalt helledig, långfredagen gick åt till lite städ och fix fast med inslag av leftovers från AWn, powerwalks, filmer och kopiösa mängder påskgodis!
Den här lerpottasillen är en favorit här både till midsommar och påsk. Receptet kommer från ett 7 år gammalt midsommarnummer av Lantliv.
Jag brukar ju numera bara lägga ut mina egna recept, men jag gör ett undantag då detta är ett sånt som jag tar fram igen och igen. Ett gammalt tummat nummer. Så håll till godo!
Lerpottasill
8 små portionsformar
8-10 kokta kalla potatisar med skal
5 kokta kalla finhackade ägg
6 matjesillfiléer skurna i 1 cm snedställda bitar
200 g smält smör
ört- och lökblandning
0.5 dl finhackad rödlök
3 msk finhackad gräslök
3 msk finhackad slätbladig persilja
3 msk finhackad dill
1. Skiva potatis och fördela den i formarna.
2. Låt stå i 175 graders ugn i 4 minuter.
3. Ta ut och fördela matjessillbitar i formarna.
4. Fördela ägghacket ovanpå.
5. Blanda allt till ört- och lökblandningen som du sedan toppar formarna med.
6. Smält och bryn smöret, det ska skumma och vara brynt när du drar det åt sidan. Häll smöret över toppingen i formarna och servera.
Lättlagat, du kan förbereda allt som ska hackas och skivas! Strax innan servering smälter du smöret och lägger allt i formarna!
En välbeprövad favvo alltså från Lantlivs midsommarnummer 2008! Ett av mina favoritnummer ever faktiskt!
Igår morse så bläddrade jag igenom senaste Lantliv och även deras mat & vin.
Så det blev några rätter därifrån, grön sparris med pocherat ägg, gröna bönor med bacon.
Citron- och honungskyckling.
Snabb örtsill! Jättesvårt att fånga den pigga gröna färgen på bild! Men en ny sillfavvo, kommer garanterat att dyka upp till midsommar också!
Massvis av grönt!
Första gången vi pocherade ägg i vårt hus!
Vi älskar ost och hade en hel del kvar efter AWn!
Den här mamman råkade köpa bruna ägg till barnen att måla!
Men det funkade! För stora systersöner!
och för den lilla!
Nu ska vi dra till city, på prorammet står lunch och bio! För 4 av oss, Pärlan spelar cup i Göteborg hela påskhelgen.
Nu suger vi det sista ur denna underbara påskhelg!
Kram Jenny
Wooo underbart,vackert,gottit & sött ♡ ...
SvaraRaderaHa en fortsatt Go & Gla´ Påsk!
/Kram
Dina matbilder är ju alltid så himla fina. Oj vad mycket gott. Älskar de där små smörbyttorna. Har du gjort dom själv? Ha en fortsatt fin påskhelg Kraaaam Pia
SvaraRaderaVilken fin påsk du haft, och som du
SvaraRaderaskriver, det är några dagar ledigt kvar.
Ha en mysig påskdag
Kramar/AM
KAN vi få komma hem till dig och äta...? : ) Vilken restaurang du visar upp!! Herre min skapare., alltså!
SvaraRaderaMen så mycket gott och vilka bilder. Japp, nu njuter vi av det sista. Kram Anette
SvaraRaderaHelt fantastiska matbilder som vanligt. Nästan så till och med jag blir sugen på att laga lite mat ;-)
SvaraRaderaJa, visst är det härligt med påskhelgen. Känns som man har massor av tid!
Kram Lena
Håller med dig! Älskar påsken! Inga måsten och jag kan bara njuta av ledigheten och att våren står utanför! Lovely!
SvaraRaderaLäckra matbilder som alltid! Ja, mina favoritmatbilder fotar du!
KRAM Anna
Å så mycket härliga bilder och din fantastiska mat!!
SvaraRaderaLåter som en toppenpåsk so far och påsken är verkligen härlig:)
Kramar
Adela
Håller helt med, älskar påsken! Ser urmysigt ut hos er! Kram Pernilla
SvaraRaderaPåsken är ju så underbart skön, och som du skriver inga måsten, det gillar vi :)
SvaraRaderaSå mycket gott.
Kram Pia
Vi har inte firat påsk alls, men har semester och tycker det är skönt här i Spanien!
SvaraRaderaSå fina blommor och härlig mat!
Ha en fortsatt trevlig helg!
Så snyggt du har fotograferat maten. Att fotografera mat är svårt tycker jag, men här ser det verkligen gott ut. Fin dag till dig.
SvaraRaderaÅ så mycket gott!
SvaraRaderaStår fast vid att jag tycker du ska ge ut en kokbok! Med dina bilder såklart:)
Låter som en mycket härlig påskhelg!
Stor kram
Låter som en riktigt skön och avkopplande helg med mycket god mat, helt i vår smak!
SvaraRaderaHoppas du får en finfin vecka,
kramar
Det var verkligen välbehövligt, påskledigheten, om än att vi blev hemma istället för i värmen.
SvaraRaderaHaft supermysiga dagar ändå.
Kram N
Vilken god mat och fina bilder! Var har du köpt smörskålarna? Kram
SvaraRaderaMen åh så gott det ser ut! Jag som är galen i sparris!!!
SvaraRaderaSå trivsamt med många blommor - det förhöjer verkligen!
Kram Malin