fredag 13 september 2013

Bakar till helgens äventyr


Hej! Hoppas att ni haft en fantastisk vecka, det har jag om än i ett svindlande tempo! Efter en intensiv dag på jobbet hoppar jag rakt ner i bakbunkarna för att förbereda helgens uppdrag. Först ut så ska det bli seasalt chocolate whoopies följt av maränger.

Vädergudarna har ju lovat ytterligare en varm helg så jag har ett litet tips på ett tillbehör till grillat om nån har tänkt suga ut det sista ur grillsäsongen! Nog för att vi grillar året runt men det blir ju ändå oftare på sommaren!


En riktig energi- och vitaminkick; ta ur kärnorna ur 2 granatäpplen, rensa bort alla hinnor. Hacka en STOR bunt bladpersilja och även skaften riktigt fint. Blanda i en skål, rör ihop en dressing av olivolja, pressad citron, pressad vitlök, flingsalt och nymalen svartpeppar. Rör ihop med persiljan och granatäpplekärnorna, klart!


Jag brukar oftast ha detta till grillat fläskött, som här grillade fläskkotletter med gnocchi och barbecuesås. Men den passar till nötkött, kyckling, ja det mesta! Jag älskar den och äter det som blir över med sked!


Här hanns det inte med att införskaffa några fredagsblommor idag, förra fredagens står sig än, vita rosor från mataffären! Me like!

Önskar er en underbar helg, nu ska jag baka vidare!

                                                                                        Kram Jenny

14 kommentarer:

  1. Hej, hej
    åh vad du är duktig :)
    Ja, visst är det härligt ute ännu!
    Goda recept du delar med dig av
    Ha en härlig helg du med :D

    Kram, kram

    SvaraRadera
  2. Vad du fixar. Hoppas att du får en riktigt skön helg. Stor kram

    SvaraRadera
  3. Så fina bilder ! Så duktig du är i köket :))) En bra kväll till dig. Kram Anna

    SvaraRadera
  4. Men halloj så gott och läckert!!

    Vad vackra bilderna är också....nu fick jag en sådan skön helgfeeling. Fredagblommor - så underbart!

    KRAM, ha en jättefin helg xx

    SvaraRadera
  5. Det lät väldigt gott det där! Det måste testas. Vad fina rosorna fortfarande var! Kram Nilla

    SvaraRadera
  6. Jag önskar också att jag bakat i en sådan fin maskin.....Trevlig helg. Kram Anette

    SvaraRadera
  7. Alltid så mycket gott här inne! Duktiga du!
    Snygg bakmaskin oxå ;) kram Suss

    SvaraRadera
  8. Låter gott.. Har sagt det förut, men så snyggt med den stolen vid matbordet...
    Fin helg till dig, kram

    SvaraRadera
  9. vad mycket gott det bjuds på här inne! Snygga skålar.. Kul när blommorna står sig så länge.
    Kram Helena

    SvaraRadera
  10. Åh, så mycket gott!

    Här har det också varit en hektisk vecka nu när plugget har dragit igång för min del. Tyvärr ser nästa vecka likadan ut men sen hoppas jag att tempot blir lite lugnare.

    Kram Linda

    SvaraRadera
  11. Herrejösses människa vad du är duktig i köket!!!! Och med kameran! ;) :)
    Inte behövde du köpa nya blommor när förra veckans stått sig så fint!
    ha en fin söndag!
    Kram/Maria

    SvaraRadera
  12. Så fint med rosor! Och vilken underbar mat! Stor kram!

    SvaraRadera
  13. Här blir man alltid bjuden på så många nya spännande godsaker, gillas. Ha en bra start på veckan. Kramisar Tina

    SvaraRadera
  14. Gjorde röran med granatäpple och persilja, supergott. Evelinas kommentar som tyckte om det var även: man äter med ögat!

    /Eva

    SvaraRadera