Jag lagade Moules Frites till lunch, de hade kravmärkta musslor i mataffären här idag och jag tror det var de godaste musslorna (och största) ever jag ätit!
Mera än välbakade potatisklytor och palsterackor till att dippa i hemgjord majjo. Tills jag införskaffar en fritös till hemmagjorda pommes frites!
Jag fick största och lilla minsta av flickorna att äta musslor, största med god aptit, minsta med tvekan, mittemellandottern vägrade inte helt ovanligt nog att ens smaka.
Till dessert blev det äppelpaj.
Min mormors pajrecept, hon har aldrig gjort nån annan variant som jag har ätit och när jag var liten så trodde jag att det här var det enda sättet en äppelpaj kunde vara på! Den är väldigt enkel och får sin karaktär av citron. Fortfarande den äppelpaj som jag helst vill ha när jag blir sugen på äppelpaj trots att jag nu provat X antal varianter!
Mormors äppelpaj
Skala och klyfta 5 äpplen och lägg ut i en pajform, riv över rikligt med citronskal. Gör en smuldeg av 3 dl vetemjöl, 1 1/2 dl socker, 1 1/2 tsk bakpulver och 125 g smör och smula över. Grädda i mitten av ugnen i 175 grader i ca 15 minnuter.
Idag njöt vi den med Häagen-Dazs vaniljglass som har den finaste vaniljigaste färgen tycker jag. Jag är glad att vi tog oss tid för en riktigt lång lunch på altanen idag för vi hade en blank dag i kalendern när livet för övrigt går i ett svindlande tempo.
Nu ska jag sova, i sommarlakanen som fått torka ute idag. Ytterligare en sak att suga ut ur sommarens sista skälvande dagar! Godnatt!
Kram Jenny
Vilka härliga dagar, helt fantastisk september kram Diana
SvaraRaderaSå härligt!! Ja det har varit en helt underbar tid nu, fast igår hade vi riktigt höstrusk.. En bra dag till dig. Kram Anna
SvaraRaderaJa, visst var det ännu en ljuvlig helg!
SvaraRaderaVad bra att ni tog er tid en stund att bara njuta!
Vilka bilder du bjuder på, man blir ju nästan hungrig, trots att man sitter med frukosten precis intagen ;)
Häagen dasz är den godaste glass man kan köpa, om du frågar mig!
Så snygg torkvinda du ser ut att ha! I trä? Var hittar man en sån? Har aldrig sett.
Ha en ny fin vecka!
Kram /maria
Mums vad gott det ser ut!!!
SvaraRaderaHärliga dagar det har varit nu, men igår och idag har vi regn och man känner att hösten är här!! Fin torkvinda du har, lakan som fått torka ute sover man extra gott i :-)
Kraaaam Paula
Vilken underbar lunch du fixat till familjen (även om nu inte riktigt alla uppskattade den hi hi samma här också kan jag meddela ;)))
SvaraRaderaOch vilka dagar vi har ....knappt man tror att det är sant.
Här ska tydligen regna rejält i dag men än så länge skiner solen så vackert utanför fönstret =))
Hoppas att du får en riktigt fin start på veckan.
Kram Thess
Tänk att jag har så svårt för musslor. . .
SvaraRaderaJa, nu har vi nog kramat ur det sista ur sommaren. Ösregn här i dag.
Kram N
Åhh, måste prova med citronskal jag med! Kan tänka mig att det blir en extra touch! Himmel vilken god mat du gör, har aldrig ätit musslor, men det ser gott ut! Sedan har du världens snyggaste torkvinda!
SvaraRaderaKraam
Petronella
Vilken fest.Kram Anette
SvaraRaderaSer väldigt gott ut, måste testa äppelpajen..
SvaraRaderaHärligt med dem varma dagarna i helgen, men i söndags kom verkligen hösten hit.
Kram
Underbart!
SvaraRaderaOch pajen - såklart jag måste göra den! Tack för att du delar med dig.
KRAM!
Lotta
Goosh så gott det ser ut! Äppelpaj kan man liksom aldrig få för mycket av! Mums!
SvaraRaderaÅh musslor det pratade vi om idag. Var allt för länge sedan. Kanske att det blir till helgen :) Kram Nina
SvaraRaderaMmmmm musslor sååå gott att jag nästan smäller av en smula o äppelpaj på det, jösses en lunch i världsklass. Kramisar Tina
SvaraRaderaVad härligt det låter Jenny! Och jag tycker potatisklyftor i ugn är mycket godare än friterade :) Kraaam!
SvaraRaderaVilken underbar dag ni hade! Så härligt att få en dag som är helt "blank"! För jag håller med dig, livet går i ett rasande tempo och ibland vill man bara skrika STOPP!!
SvaraRaderaHoppas du mår bra!
Kramar Johanna
Hej söta du...tack för en jättehärlig blogg med alla ingredienser...MEN hur mycket bakpulver vill du att jag ska använda???? Är inte så bakvan, men det låter mycket....
SvaraRaderaPajälskare
Hej Pajälskare! Tack att du uppmärksammade mig på det! Det hade blivit en märklig paj med 1 1/2 dl bakpulver! ! 1/2 tsk ska det vara såklart! Tack för att du tittade in hos mig! Kram Jenny
Radera