Igår dukade jag till sen middag för mig och tre kära vänner, en av mina käraste bor i Italien numera och var på blixtvisit och en annan landade sent. Men sova får vi göra en annan gång eller hur!
Jag hade också en stökig dag så att det blev Take away, sushi den godaste på riktigt länge. Så jag behövde bara plocka fram en massa godsaker, göra en dessert och korka upp bubblet!
Svårt att fota i mörkret så att desserten har jag fixat till igen nu på morgonen! Det blev en yoghurtpannacotta över nämligen som jag glömde i kylskåpet!
Jag glömde också att ta fram den goda såsen som skulle vara till...
Så att idag så är det någon här i huset som kommer att få en dessert med en väldans massa sås till!
Jag hittade receptet i samma jättegamla skönahem-bilaga från -97 där jag fann Bananbrownien! Det är ett recept av Mathias Dahlgren men jag gjorde lite annorlunda, såhär:
Yoghurtpannacotta med hallon och spunnet socker
4 personer
1 1/2 kryddmått ekologiskt vaniljpulver
4 dl vispgrädde
3 dl turkisk yoghurt
2 msk strösocker
1 gelatinblad
300 g frusna lättsockrade hallon
1 dl fruktsoda
4 msk torrt vitt vin
4 msk strösocker
200 g färska hallon
Sjud grädden med vaniljpulvret, tills hälften av grädden återstår. Söta yoghurten med socker, blötlägg gelatinet i kallt vatte, häll sedan bort vattnet och smält gelatinet på svag värme. Blanda vaniljgrädden med den sötade yoghurten och det smälta gelatinet. Fyll små formar och ställ svalt minst 2 timmar. Mixa frusna hallon, fruktsoda, vitt vin till en slät sås. Låt rinna av i sil.
Karamellisera 1 dl strösocker på svag värme. Ta av kastrullen när det är gyllenbrunt, låt svalna tills det är trögflytande. Ringla sedan ut det till tunna trådar på bakplåtspapper. Låt svalna.
Dekorera pannacottan med hallon och spunnet socker.
Glöm inte att servera såsen till!
Mina trådar av spunnet socker hade ju smält ihop och klibbat sig eftersom de är fotade nu på morgonen men annars var det lätt att få tunna trådar!
Jag tycker att pannacotta blir bättre och lättare med yoghurt istället för bara grädde.
Nu dags att ta tag i dagen! Jag ska baka knäckebröd till kommande cateringuppdrag som första mission idag!
Kram Jenny
Åh vad fint du hade gjort till dina väninnor! Jag hade trivts som fisken i vattnet vill jag lova:)) Allt du gör verkar vara så himla läckert!!
SvaraRaderaTack för dina fina ord om Livio:)
Kramar Johanna
Åh vad härligt med tjejmiddag.
SvaraRaderaSjälv har jag man och barn bortresta i början av nästa vecka så man kanske skulle dra ihop en sådan.
kram jannike
Så mysigt och gott ser det ut. Kram Anette
SvaraRaderaÅhh, vad mysigt med tjejmiddag och en massa gott! Du är ju bara bäst på det där!
SvaraRaderaKraam
Petronella
Underbar dukning och sås kan man väl aldrig få för mycket av ;)
SvaraRaderaKram ullis
Super fin dukning, härligt med tid å bara njuta av fina vänner.
SvaraRaderaHa fina helgen, kram
Vad fint du har dukat, ser jättemysigt ut! Härligt med tjejmiddag, det ger äkta feelgood :-) Tack för receptet, måste testa detta yoghurtpannacotta, låter ljuvligt gott!! Ha en fin helg!
SvaraRaderaKram Paula
Så mysigt!!! Och gott :)) Ha en trevlig helg. Kram Anna
SvaraRaderaOj, va mycket smarrigt. Älskar tjejmiddagar och bara äta, dricka gott och prata och skratta så man får ont i magen :)
SvaraRaderaHa en fin lördag !
Kram Pia
Ja med goda vänner, god mat och dryck så kan man sova en annan dag!
SvaraRaderaSushi är såååå gott!
Jag har likadana hjärtformar, ibland fyller jag dom med sallad och som du gjort med efterrätt
Hoppas du haft en härlig helg
Kram Sandra
Så fint o så mycket gott. Längtar själv efter min tjejdate som jag ska ha om några veckor, är så mysigt att träffas, babbla, skratta o äta gott, bästa, bästa. Kramisar Tina
SvaraRaderaVad himla mysigt du gjort det =) Härligt att få träffas lite tjejer sådär och bara snacka ikapp. Ha en toppen fin dag , kramen
SvaraRaderaSå fint du har dukat, blev nästan lite hungrig nu!
SvaraRaderaHåller med om pannacottan, smaken blir mer tydlig med yoghurt.
Ha det fint!