lördag 18 mars 2017

w e e k e n d













Jag brukar verkligen inte vara en sån person som låter veckorna bli en transportsträcka mot helgen, utan mera så att jag gärna planerar in både det ena och det andra på vardagskvällar och rent allmänt försöker ha en liten guldkant på vardagen och faktiskt helt ärligt älskar den. 















Men att posta ett inlägg här en vardag var ju ett tag sen! Hänga i köket och skriva recept det har varit en helggrej! Men nu kommer ju ljuset tillbaka som tillåter fotograferande efter jobbet.








Den här tomatsmoothien kom till förra helgen! Det finns tomatsmoothies här hos mig innan, de små skillnaderna är väl vad jag har i mitt kylskåp!


Den här älskades av mig, maken och min mest kräsna flicka, håll till godo:



Tomatsmoothie med jordgubb & kiwi.

4 mindre glas

8 dl frysta jordgubbar
1 dl tomatjuice
2 kiwi
1 tomat
saften från en lime

Tina jordgubbarna nästan helt, tärna kiwi och tomat, mixa allt. Häll upp i glas!


Om du älskar tomatjuice, gazpacho, Virgin Mary (Ja bloody också för den delen) och såna smaker så ska du verkligen testa att göra smoothies med tomat i!








Favorittillbehöret till helgens frukostpannkakor just nu är Raw kokoschips som man rostar lite lätt och sen en klick Bregott havssalt till det, alltid bär såklart men det är ju inte alltid det finns i kylen!









En liten kaka också kanske man hinner baka på helgen!













Här är förra helgens;



Morotskaka med mandel.


2 stora ägg
2 dl socker
1 1/2 msk vaniljsocker
2 1/2 dl finrivna morötter
1 dl grovriven mandelmassa
3/4 dl mandelmjölk
1 msk olivolja
2 1/2 dl vetemjöl
1 1/2 tsk bakpulver
2 rivna bittermandlar
1 nypa salt

Vispa socker, ägg och vaniljsocker pösigt och länge! Rör ned morötter, mandelmassa, olivolja, mandelmjölk blanda till en smet.
Blanda vetemjöl, salt, bakpulver, riven bittermandel och rör försiktigt så att allt blandas.

Häll upp i en smord och bröad form, grädda i 175 grader 35-40 minuter.

Glasyr:

175 g creamcheese
25 g rumsvarmt smör
5 dl florsocker

Topping: 2 nävar slarvigt hackade torrostade mandlar

Vispa med alla ingredienser till glasyren med elvisp.

Bred på glasyren när kakan svalnat, toppa med rostade mandlarna.








Hallå,
började tidigt på det här inlägget, sen kom sms från en av mina pw-vänner och så blev det en morgonpw, helt ärligt mera verbal än fysisk träning. Det kan vara nog så underbart i och för sig. Sen hade Ärtan fixat frukost och nu har jag landat vid datorn igen.
Kan dock inte tillbringa hela dan i träningstajtsen idag då vi har en brunch bokad i city så jag måste göra något åt min outfit. Så dags att sätta fart,







Önskar er en underbar helg med långfrukostar!


                                                                                  Kram Jenny


17 kommentarer:

  1. Åh underbart gott ser det ut.
    Ha en fin helg
    Kram Linda

    SvaraRadera
  2. Det såg jättegott ut, och kommer att provas. Ha en fin lördag.
    Kram Mamma C

    SvaraRadera
  3. Tomatsmoothie har vi aldrig någonsin hört om tidigare, låter fantastiskt spännande och måste testas! Härligt färg får smoothien dessutom och tomater är ju ganska söta så varför inte?! Fast kiwin måste vi hitta ersättare till, den är fru M allergis mot och andningsnöd vill vi inte ha till frukost...

    Önskar dej en fortsatt läcker lördag och skön helg,
    kramar / Mårtenssons

    SvaraRadera
  4. Så GOTT! Älskar dina bilder! Speciellt de i rött och blått... godis för alla sinnen.

    KRAM Anna

    SvaraRadera
  5. Gillar verkligen dina mat och kakbilder, underbart. llt ser så gott ut och så har du väldigt fint porslin Kraaam Pia

    SvaraRadera
  6. Allt ser så otroligt gott ut. Ha en skön söndag, kram!

    SvaraRadera
  7. Låter som du har en härlig och god helg. Gillar också kokoschips. Ha en härlig dag Kram Pernilla

    SvaraRadera
  8. Jag älskar dina recept och matbilder kramis Diana

    SvaraRadera
  9. Oh, vilka läckerheter du bjuder på!!!!
    Åt faktiskt gazpacho igår,är i Spanien nu.
    Ha en fin söndag!

    SvaraRadera
  10. Hey, can you let me know if it is plain or self raising flour in carrot cake recipe, Tak

    SvaraRadera
  11. Mums så mycket gott :)
    Önskar dig en fin start på veckan.
    Kram Pia

    SvaraRadera
  12. Alltså... jag har sagt det många gånger... När kommer din receptbok ut???!!!! Du är galet duktig på mat och bak, och så fotar du helt fantastiskt! Inspirerande! Jag njuter verkligen av dina inlägg! Även om jag sällan kommer mig för att testa recepten... Underbart ändå! Så himla snygg äggkopp, måste jag tillägga också!
    Ha en ny fin vecka! Och visst är det klart att vardagarna ska innehålla mer än att bara räknas som transportsträcka! Gäller att leva medans vi kan!
    Kram /Maria

    SvaraRadera
  13. Ja det är alltid en sann (och god!) fröjd att kika in till dig...så mycket gott och den där smoothisen ska jag testa, mums med tomatjuice i :) Bra tips!
    Ja nog skulle man sätta mer guldkant på vardagen, jag är lite dålig på det...kanske jag ska unna mig något extra gott till kaffet idag!
    Kram Titti

    SvaraRadera
  14. Wooooooooo fantastiskt ...
    /Kram i vårsolen!

    SvaraRadera