lördag 11 juni 2016

Food & Flowers

är min terapi och mitt andningshål när livet rullar i turbofart.








När min to do list är lång så brukar mina blommor få extra mycket omvårdnad! Nya snittytor, nytt vatten, vattnade, ansade, plockade, piffade kanske rentav omplanterade i nya ytterkrukor och en ny plats att stå på!





Eller att springa förbi mataffären på väg hem från jobbet och låta nån ny idé ta form bland hyllorna.









Då får familjen vara testkaniner till middagen sen!






Och jag har fått laga, smaka, skriva, fixa, piffa och fota!






Fruktig lantbulgur med fläskfilé & champinjoner.

2 1/2 dl hel bulgur
5 dl lantbuljong
750 g jordgubbar
4 nektariner
1 ask (125 g) hallon
2 nävar sugarsnaps
1 stor färsk röd knipplök
150 g blandade gröna salladsblad
250 g skogschampinjoner
Fläskfilé, 200-250 g/person

Tillaga bulgurn enl anvisning i lantbuljongen. Skala och skiva löken tunt, skölj, ansa och halvera jordgubbarna, kärna ur nektarinerna och dela i "halva" klyftor. Halvera sugarsnapsen på längden.
Ansa och halvera skogschampinjonerna, ansa fläskfilén och skär i skivor.
Skölj och slunga salladsbladen och lägg upp dem på ett stort fat, dräll över de strimlade sugarsnapsen.
Blanda försiktigt den ljumma bulgurn med löken, nektarinerna och jordgubbarna och häll över blandningen på salladsfatet. Stek fläskfilén i smör, gärna i grillpanna så det blir lite snygga ränder, krydda med ordentligt med nymalen svartpeppar och flingsalt, fördela köttet över bulgurn och stek sen champinjonerna i smör och krydda även dem lite med salt och peppar, dräll över svampen och toppa till slut med hallonen!

Dessa mängder till vår familj på fem, blev matlåda också!




Gjorde ingen dressin till denna då det blir ganska saftigt utan, men det passar fint att stänka över lite mangobalsamico om man vill!




Detta kanske kan vara ett lunchtips nu i helgen!




Godmorgon! 
Här har ni en som verkligen hade behövt sova ut men vaknade supertidigt som vanligt... 
Vad har ni för planer i helgen?
Jag ska börja med att laga lyxfrulle extra allt till familjen såhär på sommarlovets första dag, 
Sen blir det tennis, Sessan ska spela semifinal i KM i tennis och en nervös mamma ska titta.
Mitt mål är att putsa lite fönster i helgen, det aptråkigaste jag vet. 
Men först ska jag njuta av min andra kopp kaffe medans alla de andra sover!


                                                                               Kram Jenny








24 kommentarer:

  1. Mums, vad gott älskar dina matbilder kramis Diana

    SvaraRadera
  2. Ja det är bra terapi när det snurrar på som värst, att "jorda sig" med blommor och närande god mat. Vackra bilder!
    Vad härligt med sommarlov, här dröjer det en vecka till - men sen så...
    Ha en fortsatt skön dag! Kram Eva

    SvaraRadera
  3. Vilka härliga och inspirerande matbilder. Blommor är terapi för mig också. ha en fin lördag och lycka till med fönstren.Håller med dig så tråkigt att putsa dem. Kraaam Pia

    SvaraRadera
  4. Underbart ❤️ ...
    /Kram finaste

    Pst...Din kommentar gick inte att godkänna :(
    Vet inte varför!

    SvaraRadera
  5. Att laga mat och baka är väldigt terapeutiskt. Din maträtt såg så fräsch och god ut. Ha en fin helg, kram!

    SvaraRadera
  6. Mmm så gott det ser ut. Food & Flowers låter ju jättecatchy. Bästa slogan.
    Ha en finfin kväll!
    kram L

    SvaraRadera
  7. Mums så gott det såg ut, :-) Kramizz Laila

    SvaraRadera
  8. Dom har tur din familj som får smaka
    så mycket god mat
    Fin helg och kramar/AM

    SvaraRadera
  9. Duktig du är på både blommor och mat. Hoppas ni haft en fin lördag, kram Suss

    SvaraRadera
  10. Men så gott det där såg ut! Älskar att ha jordgubbar i salladen - så gott och fräscht!

    SvaraRadera
  11. Vackra bilder <3 Den där salladen såg riktigt smaskig ut. Älskar jordgubbar dessutom så detta bara måste jag testa. Kram fina och ha en härlig dag :)

    SvaraRadera
  12. Det är tur vi har det där lilla som gör att vi kan koppla av och koppla bort. Det behövs i vår annars så stressiga tillvaro. Önskar dig en fin dag. Kram Anette

    SvaraRadera
  13. Så gott det lät! Detta skall absolut testas! Kram Pernilla

    SvaraRadera
  14. Kikar in för att önska dig en fin söndag kväll.
    Så härliga bilder och gott ser det ut också :)
    Kram Pia

    SvaraRadera
  15. Så fina bilder och ja, mat och blommor inspirerar mig, får mig att må bra i alla lägen! Önskar dig den bästa av dagar...
    Kram från Titti

    SvaraRadera
  16. Så gott med röda bär till maten! Blommor o matlagning är rogivande för själenn även för mig =) FINT!

    KRAM Anna

    SvaraRadera
  17. Blommor och mat! Kan det någonsin bli tråkigt? Jättefina bilder hos dig som alltid!
    Ha en fin vecka!
    Kram, Ann

    SvaraRadera
  18. Vilken härlig bulgurblandningen 😊 Min helg har varit intensiv men rolig. Lördagenvar jag på Ostprovning på en gårdsbutik och söndagen var jag på dop😊

    SvaraRadera
  19. Åh, herregud sååå god den salladen såg ut. Nu har jag kopierat och skrivit ut den!! Tack!
    Så skönt med sommarlov, själv får jag jobba några veckor till..
    Helgen var allt annat än lugn, blev cykling 10 mil på Tjejvättern :)
    Tisdagskram från Kate

    SvaraRadera
  20. Hektiska dagar så här inför sommarlov. . . Vackra blommor.
    Länge sen. Kram

    SvaraRadera
  21. Så gott det där såg ut, riktigt fräscht. och blommorna...så vackra. Ha en fin eftermiddag. Kram Annika

    SvaraRadera
  22. Mmm, det där såg riktigt gott ut =) antar att det uppskattades =)

    SvaraRadera