Det här brödet kom till när jag ville göra en filmjölkslimpa till middagens soppa, men saknade både filmjölk och bikarbonat!
Havre- och mandellimpa med gojibär.
1 limpa
5 dl havremjölk
1 dl mörk sirap
1 tsk äppelcidervinäger
1 dl fiberhavregryn
3 dl grovt rågmjöl
3 dl siktat dinkelmjöl
3/4 dl solrosfrön
3/4 dl gojibär
1 dl hackad mandel
1 1/2 tsk bakpulver
1 rejäl nypa salt
On the top: en stor näve mandelspån
Sätt ugnen på 200 grader. Blanda alla torra ingredienser. Blanda havremjölk, sirap och äppelcidervinäger. Rör sen ner det torra i havremjölksblandningen. Häll över smeten i en smord avlång brödform och toppa med mandelspån. Grädda mitt i ugnen i 45-55 minuter, ha koll!
Kommer absolut att baka igen, på exakt detta vis!
Jag älskar mandel och det är en favoritingrediens i varm mat, sallader, bröd, kakor, desserter..... Pärlan hävdar bestämt att hon äter inget med mandel i, så att hon fick veta först efter fjärde mackan att det var mandel i denna.... Missade tydligen att se spånen på toppen också....
Jag rörde ihop den här limpan till familjens favoritsoppa, recept på den här.
Soppan är också med mandel!
Det som är det godaste är brytningen med fetosten och druvorna i toppingen!
Limpan var ännu godare dagen efter till kaffet med creamcheese och blåbärssylt som vi har lite av en hang-up på här i familjen just nu.
Soppmiddag kräver dessert!
Banankaka med jordnöts- och nutellafrosting
150 g rumsvarmt smör
1 1/2 dl strösocker
1 1/2 tsk vaniljsocker
3 ägg
1/2 dl gräddfil
2 stora bananer
1 dl grovhackade salta jordnötter
4 dl vetemjöl
1 1/2 tsk bakpulver
1 nypa salt
Frosting
drygt 1/2 dl nutella
drygt 1/2 dl jordnötssmör
1 3/4 dl florsocker
Grovhackade salta jordnötter och flingsalt till topping
Sätt ugnen på 175 grader. Vispa smör och strösocker och vaniljsocker pösigt.
Tillsätt äggen ett i taget och rör emellan, mosa bananerna och rör i dem tillsammans med gräddfilen.
Blanda mjöl, bakpulver och hackade jornötter och vänd försiktigt ned i smeten. Smörj och bröa en avlång brödform och häll över smeten i den.
Grädda i 55 minuter ca, kolla med sticka, kakan är lite kladdig!
Vispa frostingingredienserna med elvisp, bred frostingen över kakan när den kallnat och strö på jordnötshack och flingsalt!
Hallå tisdag, time flies har redan hunnit med två smockfulla men ändå rätt härliga jobbdagar efter sportlovet. Vi har varit i Frankrike och åkt skidor, minst sagt blandad väderlek och trots att jag gärna sett mer av solen så kände jag verkligen att jag haft semester när jag kom hem, helt påfylld av energi! Och jag blir alltid så fixarsugen när jag är på resa, blir ni också det?
Jag har alltid med mig en massa magasin och passar alltid på att köpa utländska att inspireras av!
Sån tur då att vi har x antal lite startade projekt härhemma! Eller hur J!!
Nu middagsfix! Idag blir det en klassisk Bolognese som redan står och puttrar!
Kram Jenny
Så mycket gott! Tack för fina bilder och recept!
SvaraRaderaKram, A n
Nöden är ju uppfinningarnas moder, eller hur är det man säger? Ja, det stämmer ju bra här, för vilket bröd du fock till - låter ju hur gott som helst! Här har vi just mumsat i oss broccolisoppa, dock inte med nybakat bröd för det räckte inte tiden till riktigt så det fick bli knäcke istället.
SvaraRaderaSoppan kikade vi på, så spännande med toppningen.
Kram på dej, ha en fortsatt fin vecka
Vilka mumsiga bilder..... va? Luras du med baren haha. Kram Anette
SvaraRaderaWoooo underbart & gottit ♡ ...
SvaraRadera/Kram finaste!
Vad mycket gott du visar. Det där brödet måste jag absolut testa. Kram
SvaraRaderaGoda ting och vackra ting på samma gång. Härligt att få åka skidor i Frankrike. Härligt med ny energi. Kraaamm Pia
SvaraRaderaÅh, så gott det där ser ut.
SvaraRaderaSååå mycket gott som alltid hos dig vännen. Idag spenderar jag en dag i köket för att testa lite nya recept. Kramisar Tina
SvaraRaderaMen åh, vilka godsaker. Jag är väldigt förtjust i jordnötssmör och äter det dagligen. Kram!
SvaraRaderaFullt av inspo här som alltid!;)
SvaraRaderaÄlskar hembakat bröd och jag äääälskar soppor;)
KRAM!
Adela
Fullt av inspo här som alltid!;)
SvaraRaderaÄlskar hembakat bröd och jag äääälskar soppor;)
KRAM!
Adela
TACK!! Det var gott, mums! Med choklad... spännande!
SvaraRaderaKRAM Anna
Mums vad gott, du borde öppna en restaurang kram
SvaraRaderaMen du, nästa år söker du till mästerkocken,
SvaraRaderavem skulle komma på och toppa en soppa med
vindruvor och fetaost på toppen? Ska testa det.
Man önskar att en sån som du vann, då skulle jag
absolut köpa kokboken.
Kramar/AM
å tack så mycket!!! och vad härliga bakverk,bröd mm du gör=) Kram
SvaraRaderaMen mums vad gott! Ser ljuvligt gott ut allting.
SvaraRaderaKram
Som alltid.... Underbara bilder och frestande recept härinne :)
SvaraRaderaJag ska faktiskt också laga italiensk ikväll :) Paolo Robertos pastarätt, Pasta Al Forno (tror jag den heter).
Ha en mysig fredagskväll och helg!
Varm kram
Jessica
Åh, så gott. Och det är ju så gott med hembakat bröd. Efterrätten såg inte heller fel ut. Mums!! Ha en skön fredagkväll. Kram Annika
SvaraRaderaSer jättegott ut, det är tur vi ska äta strax ;-). Ha en skön lördagskväll! Här vankas mellomys! Kram Sofia
SvaraRaderaNär kommer din kokbok??!! Det vattnas i munnen av ALLA dina recept och godsaker och jag har handskrivna lappar av dina recept överallt hi hi...samla dom i ett bokverk! Jag köper direkt :)
SvaraRaderaHa en härlig helg...
Kram från Titti
Men MMMM vad gott det ser ut måste provas tackar :)
SvaraRaderaIdag har jag personligt presenttips på bloggen :)
Ha en härlig ny vårvecka!
LOVE Maria
Mums, så gott det ser som alltid när du är igång!
SvaraRaderaKram/Maria
Ps...hoppas du hittar något skoj till sommarens 20:årsfirande :)
Det där ser gott och frestande ut!!!!
SvaraRaderaHa det bra!
Så mycket gott, och så fina bilder.
SvaraRaderaKram Pia
Varm stor kram
SvaraRaderaoch en fin start på veckan fina du!!!!
Mums! Vad gott! Tack för recept.
SvaraRaderaKram