tisdag 14 juli 2015
Sommarsallad med frukt och feta
Godmorgon, vaknade riktigt tidigt idag efter att också ha tagit en supertidig kväll igår. Det behövdes efter minimalt med sömn den här helgen, fredag, lördag, söndag har jag varit uppe hela nätterna, ingen sömn men maxat av vänner och skratt och god mat, så det var det värt! Så att den här helgen har det verkligen kännts som sommar. Har också hunnit med årets första sommarauktion och årets första långa simtur med simtjejerna.
Idag bjuder jag på ett litet lunchtips! En somrig sallad proppad med frukt och bär!
Blir en middag eller stadigare lunch om man plussar på citronstekt kyckling.
och ett gott bröd.
Sommarsallad med frukt och feta
4 personer
70 g Machésallad
70 g Babyspenat
2 mogna mango
1 ask (500g) gröna druvor
2 färska knipplökar
2 kiwi
1 liter jordgubbar
125 g hallon
250 g fetaost
Mangobalsamico, olivolja med god smak
Flingsalt & nymalen svartpeppar
Skölj och slunga salladen och lägg upp den på ett stort fat, strimla löken supertunt och blanda med salladen. Skala och skär mango och kiwi i lagom bitar. Skölj, ansa och halvera jordgubbar, druvorna hela eller halva, det är en smaksak! Fördela all frukt över salladen. Avsluta med grovt smulad fetaost och hallonen. Stänk över mangobalsamico och lite olivolja, det ska vara mer balsamico än olivolja. Så lite flingsalt och bågra drag med svartpepparkvarnen.
För den som vill ha citronkyckling till så brukar jag göra min så här:
Citronstekt kyckling
1 kycklingfilé/person
1 halv citron/person
olivolja med citronsmak
smör
svartpeppar
salt
Banka ut filéerna ordentligt, gnid in dem med citronoljan. Stek i smör i en grillpanna, så du får en fin randad yta. Grilla halverade citroner med snittytan nedåt så de blir rejält grillade och svarta. Krydda med salt och nymald svartpeppar. Flytta över i annan panna och stek klart under lock på svag värme. Pressa över citron från en del av de grillade citronerna och servera resterande bredvid!
Som det ju har blivit en hel del dagar denna sommar så blev detta en innemiddag.
Så dags att ta tag i den här dagen, vi är i Göteborg på den stora fotbollscupen för att heja fram Pärlan och hennes lag! Så om en stund så ska vi promenera genom Slottsskogen till dagens match och sedan blir det Liseberg för hela slanten för både familjen och för laget!
Tusen tack för alla fina kommentarer! Önskar alla en fin dag!
Kram Jenny
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Mums, ser härligt läskande ut kramis Diana
SvaraRaderaSååå gottit & vilka otroligt vackra foton ♡ ...
SvaraRaderaTack för receptet fina du/Kram
Åååå så mycket underbart gott. Kram Anette
SvaraRaderaMat i min smak! Hallon och citronstekt kyckling. Hur gott låter inte det. Mums!!
SvaraRaderaKram Anna
Gud så gott det såg ut, ngt att absolut testas. :-) Kramizz och lycka till idag/Laila
SvaraRaderaOj, det där lät gott! Du levererar det ena goda receptet efter det andra. Helt galet. Önskar att jag hade hälften av din förmåga!
SvaraRaderaHa en fortsatt härlig tripp!
Kram Lena
Härliga bilder på härlig mat! Precis som det ska vara på sommaren!
SvaraRaderaKram, Ann
Men du! Så otroligt gott det här såg ut. Receptet måste sparas. Fin kväll till dig!/Kram
SvaraRaderaÅhhhhhh!! Du bara slänger ur dig toppenrecept HELA tiden :).
SvaraRaderaLycka till nu på Gothia och njut av Göteborg!
Kram Ulrica
Men åh så gott det ser ut!!
SvaraRaderaKram Malin
Mums, så gott! Du kan du, som jag sagt förr!
SvaraRaderaKram/Maria
Mums! Måste teStas! Kram
SvaraRaderaAlltså, din mat och dina bilder... <3
SvaraRaderaKram
Petronella
Men ååååå.....DIN MAT!!!
SvaraRaderaKom HIIIIIIIT och lär mig lite!!:))
Kramar
Adela
Oj så gott det ser ut och låter :) Blir jättehungrig efter alla dessa fina bilderna.
SvaraRaderaHoppas du mår fint. Kramen
Vilken fräsch och god sallad! Kram
SvaraRadera