onsdag 23 april 2014

Allrummet

Bild lånad av Camilla Isaksson
Såhär såg det ut i vårt allrum i somras då inredningsfotografen Camilla var hos oss! Långt innan vi byggde vårt hus så gick jag runt och drömde om en inbyggd bokhylla så det var en sak som jag inte kunde släppa när jag väl kunde välja själv vid vårt husbygge. Så det blev en inbyggd bokhylla i allrummet, vi fick ett budgettips, att bygga in en Ikeahylla. Det har inte varit lyckat, jag gillar Ikea men den här hyllan har rasat ihop lite i baksidan. Inte alls snyggt! Om nån annan får det tipset, spar hellre lite längre och verkligen platsbygg hela hyllan!
Men oavsett budget eller lyx så har jag ångrat den här bokhyllan från första början. Den har låst rummet och tagit allt syre och luft från rummet känns det som. Nu i slutet på vintern så rev J ut hyllorna och de fick flytta in i nybyggda förrådet där de är jättebra och jag gillar inte slit och släng!

Det skulle bli ett sista inneprojekt innan allt utefix tog vid... Nåväl nu har vi iallafall hittat rätt vita nyans till golvet, eftersom golvet nu har 5 år på nacken drygt så det gick ju inte att gå på den nyansen vi hade från början!


Nu har jag flyttat isär divanerna och satt lilla sidebordet emellan, plockat bort fårskinn och lagt dit blåprickiga sommarquiltarna från PBhome som egentligen brukar skydda Howardsofforna i vardagsrummet sommartid! Så nu måste de få nya kostymer! Jag har också plockat bort vita kuddar och ersatt med ljusgrå i linne från Himla och HMhome. Plockat in blåvita sommarkuddar redan nu! Jag har hittills bara använt gamla grejer som bara fått byta plats eller komma fram på nytt.






Där hyllan förut var gapar det tomt och vitt, men jag är nöjd så fort hyllan försvann så kunde jag andas i det här rummet! Tanken är att en TV såsmåningom ska komma på plats här och jag hade tänkt att ett stort gammalt vintageskåp skulle stänga in den när den inte används. Har nu tänkt om lite för jag vill behålla luftigheten! Kanske ska TVn hänga på väggen? Vad tror ni? Jag är också sugen på en sån här rullvagn från House Doctor!

Bild lånad från Artilleriet

Den här underbara BLÅ rullvagnen har jag spanat på ett tag! I påskhelgen så har vi varit i Göteborg så jag var på Artilleriet för första gången!  Hmmm jag hade trott att den butiken skulle vara så mycket större! Många saker jag tänkt spana på i verkligheten fanns ju inte där tyvärr, men väl så många andra underbara ting. Hade lätt kunnat ta med en släpvagn med grejer hem därifrån! Dock mådde min plånbok mycket bra av att jag gick tomhänt därifrån! Vi var inte där för shopping utan vi slog två flugor i en smäll, Pärlan spelade fotbollscup och vi passade på att hälsa på kära vänner som vi träffar alltför sällan! En underbart solig varm påskhelg med en massa god mat och energiboost utöver alla spännande matcher som slutade med en silverpokal!

Nåväl vad tror ni om denna lilla blå goding i mitt allrum? Detta rum ska bli riktigt sommarlätt nu! Vårt hus gör sig mer på sommaren!

Fann dessa inspobilder på Sköna Hem nu!

Bild lånad från Sköna Hem

Bild lånad från Sköna Hem
Egentligen vill jag inte ha två TVapparater men jag inser att när barnen blir äldre så är det nästan ett måste om man vill välja själv nångång!

Nu skriker familjen efter middag! Ska använda båda händerna till middagsfix istället för att blogga med ena handen! Här blir det lövbiff med ett hack av kapris, sardeller, basilika och rödlök toppat med äggula idag!

Ikväll blir det lång bloggpromenad när dammet har lagt sig i huset!

                                                            
                                                                            Kram Jenny



27 kommentarer:

  1. Vad mysigt med en vrå att sjunka ner i. Tv ja det är ju mysigt att sitta och glo på film i bland. Har jag sagt att jag gillade ert hem i Drömhem och trädgård? Tänk att läsa om både dig och min gamla kollegas hem i samma tidning. Ha det fint i vårsolen. Kraaam Pia

    SvaraRadera
  2. det ser ut som en riktigt mysig plats. Jag skulle kunna tänka mig att lägga mig rak och då ha en Tv på väggen. Kram Anette

    SvaraRadera
  3. Wow ♡ ......
    /Kram pårej & ha en fin kväll!

    SvaraRadera
  4. Blått blir perfekt i det rummet och den vagnen är helt galet snygg!

    Åh var du i mina trakter! Skulle vara så kul att träffa dig någon gång:) Ja du, på Artelleriet kan man lätt bli pank;)

    Ha en fin kväll kära du!

    Kram Johanna

    SvaraRadera
  5. Så himla fint det blev (var fint innan också men nu, ännu bättre!) !!
    Ja, dessa tv-apparater är ju inte världens vackraste ting men den kommer nog att göra sig super där på den blåa vagnen!
    Kram!!
    Judita

    SvaraRadera
  6. Så fint du har det, jag hade lätt kunnat slänga mig ner där!
    Ja tv är ju tv måste (ja jag måste iaf) ha en, vi har två! Båda syns väl! Den i tvrummet syns minst rummet längst bort i huset men barnen håller till där och äldsta med sina kompisar så det får vara så...
    Härligt att plocka fram lite sommar
    Kram
    Sandra

    SvaraRadera
  7. Såå fint du gjort !!!
    Tycker att det blev ett riktigt lyft :)))
    Härligt med påsk helg i Göteborg.

    Kram Thess

    SvaraRadera
  8. Gud vad snyggt med allt det blåa inslaget! Håller med, sätt inte in ett skåp till utan behåll luftigheten och en blå rullvagn kanske blir jättesnyggt! Kram Pernilla

    SvaraRadera
  9. Superfint som hela ditt hus!;) Snyggt med hyllan med tycker jag, men visst är det luftiga bättre!
    TV är något jag föredrar att gömma så mycket som det går så jag tror på den på väggen och gömma alla sladdar och säkert snyggt med en rullvagn;)

    Kram
    Adela

    SvaraRadera
  10. Jättesnyggt där hemma i ert allrum! Vagnen kommer nog passa jättebra men visst är det skönt att slippa se tv:n, jag gillar inte det stora åbäket vi har här hemma... Kram Suss

    SvaraRadera
  11. Köp rullvagnen fort!! Så den inte tar slut, den kommer
    sätta precis rätt känsla i rummet. Jag förstår det där
    med och andas, det blev superskillnad när hyllan är
    borta. Jättefint rum!
    Kramar
    AnnaMaria

    SvaraRadera
  12. Ni har så fint!

    Om ni hänger TV:n på väggen skulle du kunna sätta ett snyggt draperi framför om du vill slippa se TV:n ibland.
    Rullvagnen är sååå snygg!!

    Kram Malin

    SvaraRadera
  13. Den middagen lät väldigt god! Ditt hem är en dröm. Så ljust o fräscht. Jag har också drömt om inbyggd bokhylla. Men jag har hela väggar och runt ett fönster med Billy! Ikea är ok!

    KRAM Anna

    SvaraRadera
  14. Svar, nej tyvärr kommer jag inte på bloggdagen för jag har en planerad resa den helgen sedan länge. Ska bli kul att läsa hos alla sen om den dagen. Kram Pernilla

    SvaraRadera
  15. Åhh så fint! Rullvagnen är underbar...alltid så mycket härlig inspiration hos dig!
    Ha en skön helg,
    Titti

    SvaraRadera
  16. Tvn på väggen känns ju ganska luftigt tycker jag :)

    Så fint med alla blåa detaljer, det är sommar det ;) Jag har så mycket blått i sönernas rum, att jag "måste" låta bli i övriga rum känner jag haha.

    Ha en mysig kväll!
    Kram

    SvaraRadera
  17. Hej min vän...
    Vilka underbara bilder...
    Så ljust o fräscht, verkligen vackert.
    Hoppas du njuter av din kväll.
    Kram kram
    Jessica

    SvaraRadera
  18. Mmm….älskar de här färgerna…vitt, grått, blått, denim, beachkänsla. Tyckte om bokhyllan men förstår din känsla och då är det lika bra att ta tag i det ;)

    Ni har de så vackert hemma! Tack för att du visar - jag blir lycklig av dina bilder!

    KRAM och trevlig helg

    Lotta

    SvaraRadera
  19. Åh, så snyggt! Blev snyggare att flytta isär divanerna, tycker jag. Innan såg det mer ut som en bäddsoffa (Hoppas du inte tog illa upp!) även, om det var snyggt! Blått är så fräscht! Visst är det ett bra knep att byta plats på sakerna mellan rummen för att förnya!
    De blå vagnen blir nog superfin hos er!
    Vi byggde in BILLY-hyllor i vår "whiskyhörna", de låga varianterna och så satte vi lite dekor emellan dem. Blev bra, faktiskt. Fast det är klart, helt platsbyggt hade nog blivit ännu snyggare. Men om jag känner Mannen i mitt liv rätt, så hade det inte blivit några alls då ;)
    Kram och ha en fortsatt fin söndag!
    /Maria

    SvaraRadera
  20. Fint!! Blåa nyanser hör sommaren till :) Kram Anna

    SvaraRadera
  21. Vilken härlig och inspirerande blogg!! Kommer följa! Mvh Cecilia

    SvaraRadera
  22. Klart du ska ha en blå goding till ditt vackra rum!!! Alla dina bilder från ditt hem ser ut som Sköna Hem-bilder och du har så vackert!!

    Kraam
    Petronella

    SvaraRadera
  23. Fina bilder du bjuder på! Och underbara bilder du lånat från andra... Men den där blåa vagnen från Artilleriet skapar ett ha begär..

    Kram
    Helen
    www.vitaestilo.se

    SvaraRadera
  24. TV på väggen låter som en bra idé för att behålla luftigheten. Och den där blå rullvagnen, jag dööör vad fin den är!

    Kram Linda

    SvaraRadera
  25. Vilket underbart allrum och härliga inspirationsbilder nedan. Kram.

    SvaraRadera