tisdag 1 april 2014
Dammar av svärfars paradrätt
För ett tag sedan när jag bläddrade ibland recepten i den rätt stora samlingen så hittade jag denna rätt på ett papper skrivet på skrivmaskin! Det var den första middagen som jag blev bjuden på av min svärfar på 90talet och det var en av hans paradrätter vill jag minnas! Hur som helst så lagade jag den för nån dryg månad sedan till middag och det blev en barnfavorit, hade ett gäng kompisar till flickorna här också på middag. Lagade det igår igen, kassler i Bergakungens sås!
Jag har ändrat lite på receptet och dessa mängder använde jag igår till vår familj på fem och att det skulle räcka till leftovers idag då jag visste att livet skulle komma emellan middagslagning! Gör ni så ibland? Lagar dubbelt?
Kassler i Bergakungens sås
1.5 kg kassler
Sås: 2 gula lökar, hackade. 200 g strimlad rökt skinka, smör & rapsolja, 2 1/2 dl vitt vin, 5 dl grädde, en rågad matsked lantbuljong, 3 msk tomatpuré, drygt 1 tsk paprikapulver, 2 tsk dragon, en nypa flingsalt, nymalen svartpeppar.
Bräck kasslern i rapsolja, lägg upp på ett fat och varmhåll. Fräs löken mjuk och nästan genomskinlig i en klick smör, tillsätt skinkan och låt det fräsa ytterligare nån minut. Späd med vin och grädde. Tillsätt buljongpulver, tomatpuré och kryddor. Låt såsen koka ihop något, ca 5 minuter. Häll över kasslern på fatet!
Igår serverade jag med kokta potatisklyftor, smörslungad spenat och broccoli.
Jag ska ta en supertidig kväll och ta igen lite sömn. J reser jättemycket i jobbet och då nattugglar jag! Nu reser han så mycket att det är ohållbart att jag fixar nätterna igenom med olika saker, så jag har lärt mig att sova också när han reser. Men som sagt igår så blev det inte så många timmar för mig och det känner jag nu... Så godnatt kära ni och tusen tack för era kommentarer, jag blir så glad när ni som läser lämnar ett avtryck!
Kram Jenny
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Mmmm det låter super gott. Kram Anette
SvaraRaderaGöta Petter vad gott det ser ut! Måste verkligen testat någon dag:)
SvaraRaderaHär hemma lagar vi alltid lite "för mycket" mat. Det ska helst räcka både till matlåda till Rickard och om vi får någon oväntad gäst till middag och det händer faktiskt då och då:)
Hoppas du har det bra kära du!
Kramar Johanna
Det här ska jag testa o laga till mina killar, de älskar kassler o jag har fastnat i de rätterna jag alltid lagar, kan nog bli en favorit även för dem. Kramisar Tina
SvaraRaderaVad gott det såg ut. Jag har också gamla recept skrivna på skrivmaskin i min receptpärm, men det var länge sedan jag gjorde dom.
SvaraRaderaKram Helena
Bergakungens sås, jag känner igen det från en kokbok som Pappa har hemma. Härligt med nostalgiska rätter. Maken tycker jämt att vi ska laga dubbelt upp.. bra till matlådor eller lunch dagen efter. Ha det bra! Kraaaam Pia
SvaraRaderaSer ut som en rätt för mig! Älskar kassler med god sås. Mums. Fint att laga något som har en historia!
SvaraRaderaKRAM
Hej kära du.
SvaraRaderaSer u som en rätt som verkligen skulle passa här hemma.
Den kommer jag prova framöver var så säker, jag har skrivit ut receptet :)
Hoppas du sovit ikapp lite :)
Stor kram
Jessica
Åh, låter verkligen hur gott som helst! Har ett kycklingrecept med vitt vin i och även skinka. Blir en så god smak.
SvaraRaderaKram kram
Mmmm låter hur smarrigt ut som helst!!!
SvaraRaderaKram Malin
Det är ju perfekt när det blir mat över men oftast räcker det endast till en lunchlåda. Kram.
SvaraRaderaMen så kul!! Gillar gamla recept! Låter jättegott!
SvaraRaderaKRAM Anna
Ser gott ut! Vi äter gärna kassler här hemma! Ibland blir det mat över då åker det med till jobbet dan efter! Mitt emellan matlagning när tiden är knapp eller man inte orkar så kan vi ibland koka lite gröt och koka ägg!
SvaraRaderaKramar Sandra
Det såg gott ut!
SvaraRaderaSå gott! Kassler är ju gott och enkelt men det kan ändå behöva piffas upp för extra smak! Kram Sara
SvaraRaderaSå himla gott det såg ut! Visst var det härligt på Ombonat?
SvaraRaderaKram
Helen
www.vitaestilo.se
Det såg riktigt gott ut..det ska jag ge mej på ngn dag !
SvaraRaderaVilken trevlig bloggträff du varit på..synd att det är så långt till Bromma bara för en kväll.
En fin dag till dej o stor kram
Tusen tack för det fina receptet :) låter jättegott. Ska jag spara och testa.
SvaraRaderaHoppas du mår fint, stor kram
Det låter ju och ser fantastiskt gott ut!
SvaraRaderaHa en fin helg!
Kram Bodil.
Mmmm...Mumms så gottit detta låter & ser ut -Tack för Receptet & läskande fina bilder :)
SvaraRadera/Kram
Låter verkligen GOTT! Måste testas! Tack för att du delar med dig...
SvaraRaderaVarm kram,
Titti
Så gott det ser ut! Detta måste jag testa. Kram Stina
SvaraRaderaså gott det ser ut och vilka underbart vackert blå skålar.
SvaraRaderaHa en fin kväll
Hanna
Låter väldigt gott, det ska jag allt ta och göra i veckan.
SvaraRaderaFina skålar oxå..
Kram
Det ser jättegott ut! Vad härligt också att hitta ett recept skrivet med skrivmaskin, som jag ääälskade att sitta vid fasters gamla skrivmaskin när jag var liten, helt underbart!
SvaraRaderaKram Jenny