torsdag 9 augusti 2012

Nudelsallad till middag ikväll

Prövade ett recept från Elle mat & vin (från ett magasin från i vintras) nu ikväll till middag. Mycket fräsch och god, kommer att bli en av husets sallader här!



               Krispig nudelsallad med räkor och koriander.

4 personer

1 kg räkor med skal
100 g glasnudlar
250 g grön sparris
150 g sugarsnaps
2 lime
2 msk mirin el 1 msk flytande honung (jag tog honung)
1 1/2 msk finriven färsk ingefära
4 msk japansk soja
1 msk wasabi
1 tsk sesamolja
1 1/2 msk neutral rapsolja
4 salladslökar (skivade)
1 knippe rädisor (skivade)
1 röd chilifrukt (urkärnad och skivad)
1/2 gurka (skalad och tärnad)
1 kruka färsk koriander
1 dl jordnötter

Skala räkorna. Koka nudlarna enligt anvisning, häll av och skölj i kallt vatten. Låt rinna av i durkslag. Skala ev sparrisen beroende på tjocklek. Blanchera sparris i kokande saltat vatten i tre minuter, tillsätt sugarsnaps när en minut återstår av koktiden. Dela ev sparrisen på hälften och halvera sugarsnapsen. Vispa ihop 1/2 pressad lime, mirin, ingefära, soja, wasabi, sesamolja, och rapsolja till en dressing. Vänd ihop grönsaker, nudlar, räkor och koriander till en sallad. Toppa med jordnötter och servera med sojadressing och limeklyftor.

          Ha en fin kväll //Kram Jenny

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar