Här kommer ett litet recept jag gjorde i början precis på min semester, helt ärligt kan jag säga att det här inlägget har jag duttat med sen dess, jag började skriva på det för ett par veckor sen och sen spontanbokade vi en resa, en oplanerad semester från bloggen också!
Iallafall en tomatsås i kombo med hallon till pasta och en sidesallad till!
Fokus på hallon i båda! I form av färska hallon och hallonbalsamico.
Jag har också projekt äta ur frysen under sommaren och längst in låg en skämspåse med stora räkor, helt igenfrysta, sån koll man har!!
Iallafall så serverade jag denna rätt med chilifrästa scampi och kammusslor, nästa gång blir det en vegetarisk rätt av detta antingen med bara såsen och salladen till pastan alternativt grillad gemsallad med citron som får ersätta skaldjuren.
Tomat & -hallonsås till pasta.
6 portioner
2 schalottenlökar
olivolja till stekning
2 burkar körsbärstomater
2 grillade paprikafiléer, inlagda från burk
1 dl vatten
75 g mosade hallon
1 msk hallonbalsamico
flingsalt & nymalen svartpeppar
Skala och finhacka löken, fräs mjuk utan att ta färg i olivolja, finhacka paprikafiléerna och tillsätt tillsammans med tomaterna till löken. Tillsätt mosade hallon, vatten, balsamico. Låt såsen koka ihop, smaksätt med salt och nymalen svartpeppar.
Servera med nykokt spagetti och hallonsallad, nyriven parmesan.
Hallonsallad.
200 g färska hallon
200 g gula & gröna körsbärstomater
2 nävar gröna & röda salladsblad
2 persikor
basilikablad från knappt en kruka
dressing,
2 msk hallonbalsamico
1 msk olivolja
1 tsk tomatpuré
flingsalt, svartpeppar från kvarn
Halvera tomaterna, klyfta persikorna, blanda allt till dressingen.
Lägg upp salladsblad, basilikablad, persikoklyftor, tomathalvor toppa med hallonen.
Ringla dressingen över fatet eller servera i en liten kanna bredvid, det är en smaksak!
Jag kan också tänka mig att nån kallskuren god prosciutto eller bresaola skulle vara god till.
Hello,
Long time no see!
Sommaren bokstavligt flög ur mina händer känns det som och nu börjar lite smått upptrappning inför allt, som lärare så lever man ju lite så att nya året börjar nu i augusti liksom!
Har dock några lediga dagar kvar och jag ska suga allt ur dem bokstavligt! Vi har varit hemma i en knapp vecka efter nio spontanbokade dagars semester på Mallis, for iväg direkt efter Gothia cup och tillbaka dan innan fotbollsuppstart!!
Sitter just nu i filt med hett kaffe, krävs efter morgondopp och frukost utomhus....
Tusen tack för era kommentarer!
Kram Jenny
Hej! Låter som en härlig sommar. Vilka spännande hallonrecept du bjuder på. Det ska jag komma ihåg och testa då vi har ett kök igen :-). Njut av dina sista lediga dagar. Kram Sofia
SvaraRaderaVilken härlig och somrig sallad! Nu känns det som att jag snart måste åka till Hallongården och plocka ihop några liter.
SvaraRaderaHa en skön dag!
Kram från hon som också värmde sig med kaffe efter morgondoppet <3
Gott med hallon...tyvärr verkar det bli dåligt med dem i år ;(
SvaraRaderaÄlskar pasta rätter också ;)
Kramis bia
Låter som en helt galen sås! Men eftersom du har skapat den så känner jag mig rätt säker på att den är galet god!
SvaraRaderaSjälv är jag inne på andra veckans semester av tre.
Kram Lena
Men så gott det låter och vilka bilder!
SvaraRaderaKram
Det där var en kombo som man inte tänkt på. Såg och lät väldigt gott.
SvaraRaderaKram mamma c
Så Gott igen! Du borde vara med i Sveriges Mästerkock! Dina bilder och recept skulle bli en bästsäljare. Hallonbalsamico har jag inte sett tidigare... sen skaldjur, färska hallon och körsbärstomater till pasta. Blir HUNGRIG!!
SvaraRaderaKRAMAR Anna
Salladen ser ju bara UNDERBAR ut!! <3
SvaraRaderaMUMS! Ser hur gott ut som helst! Fantastiska människa, vad du åstadkommer!
SvaraRaderaHihi... jag visar bilder från vår rodtrip till västkusten idag, den vi startade första helgen på semestern... för fyra veckor sedan! ;) Ibland tar det tid... ;)
Kram/Maria
Ser fantastiskt gott ut :D
SvaraRaderaSå gott det ser ut, härliga recept och vilka fina bilder. Håller med dig sommaren bara försvinner, fast det är sommar kvar än augusti och september kan bli otroligt fint. Började jobba igår och det gick väldigt bra.
SvaraRaderaHa en bra vecka!
Kram Birgitta
Låter somrigt och gott. Så mysigt med en solsemester. Här har det precis börjats jobba igen. Känns helt ok. Ha en fin dag Kram Pernilla
SvaraRaderaHallon är ju så goda, tack för inspiration. Kram!
SvaraRaderaLät spännande, gud blir alltid lika hungrig när jag kikar in här kram
SvaraRaderaAlltså dom där färska hallonen ser ju helt makalösa ut, så stora och fina! Ja hela rätten låter supergod från början till slut.
SvaraRaderaLåter som ni haft en härlig sommar, resor är ju något av det bästa som finns - förutm mat då;)
Vi är också åter i verkligheten båda nu, resa blev det även för vår del dock en planerad sådan.
Ha det fint i veckan, kära du,
kramar på dej!
Å,lät väldigt spännande!=)
SvaraRaderaDet lät gott! Jag som älskar hallon. Njut av dom sista lediga dagarna. Kram Anita
SvaraRaderaMen gud vilken spännande kombination :) det är så kul med mat att man hela tiden kan komma på nya smaker och varianter.
SvaraRaderaHotelltips idag på bloggen:)
Ha en kanon start på hösten!
LOVE Maria
Wow så gott det låter :) Spännande. Är faktiskt jättehungrig och nu blev jag ännu hungrigare. Inte bra att kika på din blogg då *haha* Blir så frestad av allt gott :) Kram och ha en toppen eftermiddag <3
SvaraRaderaHar lagat detta nu och WOW så gott! Du MÅSTE göra en kokbok snart...jag köper den första direkt!
SvaraRaderaKram från Titti
Have made this now and wow so good! You have to make a cookbook soon ... i buy the first one directly!
SvaraRaderaHug from titti.
หนังเกาหลีใหม่
Man blir fantastiskt glad (och hungrig) av dina härliga matbilder.
SvaraRaderaKram Petra