tisdag 16 juni 2015

Snabba middagar

går det åt nu när alla jobbar undan inför semestern.

Här är två av våra från förra veckan, eftersom vädret är lite upp och ner så är det en för grillen och en för spisen!





Grillad benfri kotlett med kall sås som smakar senap och houng eller




en köttfärswok med sjögräsnudlar.




Även om vi inte drar oss för att grilla någon gång på året så är det underbart att den verkliga säsongen är här!




Grillade persiljekotletter med senapssås, klyftpotatis och grillade grönsaker.

4 port.

8 benfria fläskkotletter, ca 1000 g

Marinad:
3 msk rapsolja
1 1/2 msk flytande honung
1 msk ljus soya
3 msk hackad bladpersilja
 
2 bakpotatisar
1 stor palsternacka
olivolja
 flingsalt

1 zucchini
1 gul & 1 röd paprika
4 gula färska knipplökar
1 stor kvist bladpersilja
olivolja

Sås:
2 dl creme fraiche
1 liten kvist finhackad persilja
1 1/2 msk flytande honung
1 1/2 msk Dijonsenap
flingsalt, vitpeppar

Sätt ugnen på 225 grader. Blanda allt till marinaden, vänd ner kotletterna och ställ åt sidan.
Klyfta bakpotatisar, skala palsternackan och skär i grova stavar, lägg på plåt med bakplåtspapper, ringla över olivolja och flingsalt, stek i ugnen 20-25 minuter.
Blanda allt till såsen, smaka av med flingsalt och några drag med vitpepparkvarnen. Skär grönsakerna i grova bitar, blanda olivolja med hackad persilja och vänd runt grönsakerna i det.
Grilla kött och grönsaker och servera med rotsaker och kalla såsen!

















Älskar färsrätter, alltid!





Och en favvo hos oss, sjögräsnudlar. Inga kalorier, ingen tillagning!






Köttfärswok med sjögräsnudlar och gurk- & champinjonsallad.

4 port

600 g nötfärs
3 salladslökar, finhackade
1 liten röd chili, urkärnad & finhackad
1 grön paprika skuren i strimlor
rapsolja till stekning
1 tsk sesamolja
1 msk ljus soya
knappt 1 msk fisksås
1/2 tsk starkt paprikapulver
örtsalt

Topping:
75 g sugarsnaps, strimlad
1 salladslök, hackad

1 pkt (300 g) sjögräsnudlar
1/2 dl rostade sesamfrön
flingsalt

Gurk- & champinjonsallad

15-20 färska champinjoner
1 gurka
1 stor kvist bladpersilja
1/2 dl rostade sesamfrön

Dressing:
1 tsk Mirin
1/2 pressad lime
1 tsk fisksås
1 tsk råsocker
1 msk vatten
1 rejäl nypa flingsalt

Blanda allt till dressingen, rör ordentligt så att sockret löser sig. Häll av nudlarna och skölj i kallt vatten, ställ att rinna av. Fräs hackad salladslök och chili i rapsolja ett par minuter, låt sedan färsen bryna med. Ansa och skiva champinjoner, skala, kärna ur och skär gurkan i halvmånar. Varva gurka och champinjoner i en skål med hackad bladpersilja, dräll över dressingen och toppa med rostade sesamfrön.
Smaksätt färsen med sesamolja, fisksås, soya, paprikapulver och örtsalt. Låt paprikan komma med och bara bli varm, den ska behålla spänsten! Toppa med strimlade sugarsnaps och hackad salladslök. Blanda nudlarna med rostade sesamfrön och flingsalt! Servera!





Till dessert nu, bara en massa jordgubbar! Helst chokladdoppade, här är Sessans favvo med vit choklad. Jag vill helst ha mörk, gärna med sting av chili!


Morr, detta inlägg satt jag och skrev med långa recept sent igårkväll, sen datahaveri och jag fick göra om idag!!

Nu dagens snabba middagsfix, kräftpasta med dill!


                                                                                    Kram Jenny


14 kommentarer:

  1. Wooo så gottit - Mumms & vilka fantastiska foton ♡ ...
    /Sommarvarm Kram!

    SvaraRadera
  2. Å så mycket gott!
    Du vet att jag är den första som skulle köpa din kokbok va?:)

    Kram fina du!

    SvaraRadera
  3. Men så gott. Jag älskar grillat. Sjögräs nudlar har jag aldrig hört, vart köper man det? Kram Anette

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag köper sjögräsnudlarna på Willys!
      Kram Jenny

      Radera
  4. Sjögräsnudlar... måste testa! : )

    SvaraRadera
  5. Oj, så gott det låter och vilka fina bilder! Man kan inte bli annat än hungrig och sugen på att laga mat!
    Ha en fin dag! /Ann

    SvaraRadera
  6. Perfekt med snabblagat. Sjögräsnudlar har jag aldrig testat. Köper du dem i vanlig butik? Kram.

    SvaraRadera
  7. Åh så mycket gott! 1000-Tack!!

    Kram Anna

    SvaraRadera
  8. Mums!!! Underbara bilder. Kram Anna

    SvaraRadera
  9. Hej finaste :)
    Tack än en gång för underbara recept och inspirerande bilder.
    Sjögräsnudlar måste det bara inhandlas, det hade jag ärligt inte hört talas om :)
    Stor kram till dig och ha en underbar midsommar!
    Jessica

    SvaraRadera
  10. Ser jättegott ut och fint!
    Kramar och en härlig Midsommar
    till dig!!!

    SvaraRadera
  11. Ser jättegott ut och fint!
    Kramar och en härlig Midsommar
    till dig!!!

    SvaraRadera
  12. Ser jättegott ut och fint!
    Kramar och en härlig Midsommar
    till dig!!!

    SvaraRadera