torsdag 22 augusti 2013

En liten godsak att lägga in till helgen


är marinerad getost & druvor (Lantliv mat & vin 2011)! Snabbt och enkelt, jag gjorde det nu efter jobbet till att ha i helgen! Perfekt som dessert när man inte vill ha nåt så sött! Man varvar getost i bitar med sköljda torkade vindruvor (300 g getost till 500 g druvor) 10 svartpepparkorn, 3 lagerblad och några rosmarinkvistar i en rengjord glasburk, häller på olivolja som ska täcka allt och sen får det stå i kylen 1-2 dygn. Ta fram i god tid, eftersom oljan blir grumlig av kylan. Håller sig en vecka i kylen!

 
 
Igår var det skolstart på skolan i här i byn! Traditionsenlig med jättetårtbuffé som alla föräldrar bidrar till. Vårt bidrag i år blev jättelakritsmaränger med rosenknopp! Vårt bidrag i våras var polkamaräng med rosenknopp så att det var ingen jättevariation direkt!
 
 
 Jag utgick som jag brukar när jag gör maränger från Leila Lindholms katalanska maränger sen smaksatte jag med lakritsgranulat, lakritssirap och lite svart karamellfärg för färgen, pudrade med lakritspulver. Jag har en ny kokbok LAKRITS av Elisabeth Johansson, fantastisk om man är besatt av lakrits som jag är! Inspirerad av den här!
 
Lilla Sessan började fyran igår

 
Nu så, torsdag kväll! För mig tar arbetsveckan slut här, iallafall den här veckan. Skulle ha levererat mat till en lunchbjudning på söndag men det blev avbokat så att fick lite tid över!
 
Nu ska jag göra en helgstädning light och sedan kura upp i soffan med ett glas rött och en film!
 
En underbar fredag till er alla imorgon!
 
                                                                         Kram Jenny
 
 
 

16 kommentarer:

  1. Mums vad gott det låter, vilket perfekt helgtips. Kram.

    SvaraRadera
  2. Men snälla vad gott allt låter!
    Måste testa chevren!
    Kram helena

    SvaraRadera
  3. Dem där marängerna låter ju hur goda som helst, tyvärr gillar inte lillebror det så det får vänta tills amningen är klar.
    Fin helg till dig, kram

    SvaraRadera
  4. Asså, du måste bli vår nya Leila! ALLT du gör ser gudomligt gott ut!
    Min lillpöjk började även han i 4-an men vi har tyvärr inte sånna traditioner, det hade varit jättekul (och gott)! ;-)
    KRAM! Judita

    SvaraRadera
  5. Du är ju så duktig !!! Fantastiska maränger och marinerad getost låter inte dumt :))) Ha det gott. Kram Anna

    SvaraRadera
  6. Vilken trevlig tradition. Ser gott ut. Kram anette

    SvaraRadera
  7. Mmmm är själv lite besatt av lakrits just nu. Den där chevren måste jag göra, är nog lite besatt av det också, hm. Kramisar Tina

    SvaraRadera
  8. Vad gott allt ser ut, yummy!!
    Lakrits som är så gott och som inte finns här, haha.
    Kramisar Bodil.

    SvaraRadera
  9. Lakrits är ju så mums =) Ser verkligen frestande ut.
    Och vilket bra tips med getosten, lät smarrigt.
    Kram och njut av fredag <3

    SvaraRadera
  10. Så gott!! Det där med maräng både såg och lät jättegott!!
    ha en fin kväll, kram fredrika

    Kram fredrika

    SvaraRadera
  11. Så läckert!!

    Blir jättesugen. Men det ska se så där härligt ut som på dina bilder såklart ;))

    Ha en fin helg!

    xx

    SvaraRadera
  12. Underbart! Blir alltid väldigt imponerad av allt gott du hittar på! Kram Sara

    SvaraRadera
  13. Men MUMS! Gud va jag längtar tills jag kan äta getost och dricka rötjut igen, det är ju det godaste som finns :) Marängerna ser också underbara ut!
    Sv: Tack! Den ligger faktiskt på en liten liten ö :)
    Ha en underbar lördag <3 Jennie

    SvaraRadera
  14. Så fina maränger, kan tänka mig att
    dom smakade himmelskt. Bra tips med
    getosten också.
    Kramar
    AnnaMaria

    SvaraRadera
  15. Tittar in och önskar dig en skön söndag!
    Kram Bodil.

    SvaraRadera