är marinerad getost & druvor (Lantliv mat & vin 2011)! Snabbt och enkelt, jag gjorde det nu efter jobbet till att ha i helgen! Perfekt som dessert när man inte vill ha nåt så sött! Man varvar getost i bitar med sköljda torkade vindruvor (300 g getost till 500 g druvor) 10 svartpepparkorn, 3 lagerblad och några rosmarinkvistar i en rengjord glasburk, häller på olivolja som ska täcka allt och sen får det stå i kylen 1-2 dygn. Ta fram i god tid, eftersom oljan blir grumlig av kylan. Håller sig en vecka i kylen!
Igår var det skolstart på skolan i här i byn! Traditionsenlig med jättetårtbuffé som alla föräldrar bidrar till. Vårt bidrag i år blev jättelakritsmaränger med rosenknopp! Vårt bidrag i våras var polkamaräng med rosenknopp så att det var ingen jättevariation direkt!
Jag utgick som jag brukar när jag gör maränger från Leila Lindholms katalanska maränger sen smaksatte jag med lakritsgranulat, lakritssirap och lite svart karamellfärg för färgen, pudrade med lakritspulver. Jag har en ny kokbok LAKRITS av Elisabeth Johansson, fantastisk om man är besatt av lakrits som jag är! Inspirerad av den här!
Mums vad gott det låter, vilket perfekt helgtips. Kram.
SvaraRaderaMen snälla vad gott allt låter!
SvaraRaderaMåste testa chevren!
Kram helena
Dem där marängerna låter ju hur goda som helst, tyvärr gillar inte lillebror det så det får vänta tills amningen är klar.
SvaraRaderaFin helg till dig, kram
Asså, du måste bli vår nya Leila! ALLT du gör ser gudomligt gott ut!
SvaraRaderaMin lillpöjk började även han i 4-an men vi har tyvärr inte sånna traditioner, det hade varit jättekul (och gott)! ;-)
KRAM! Judita
Du är ju så duktig !!! Fantastiska maränger och marinerad getost låter inte dumt :))) Ha det gott. Kram Anna
SvaraRaderaVilken trevlig tradition. Ser gott ut. Kram anette
SvaraRaderaMmmm är själv lite besatt av lakrits just nu. Den där chevren måste jag göra, är nog lite besatt av det också, hm. Kramisar Tina
SvaraRaderaVad gott allt ser ut, yummy!!
SvaraRaderaLakrits som är så gott och som inte finns här, haha.
Kramisar Bodil.
Lakrits är ju så mums =) Ser verkligen frestande ut.
SvaraRaderaOch vilket bra tips med getosten, lät smarrigt.
Kram och njut av fredag <3
Men gud så gott kram Diana
SvaraRaderaSå gott!! Det där med maräng både såg och lät jättegott!!
SvaraRaderaha en fin kväll, kram fredrika
Kram fredrika
Så läckert!!
SvaraRaderaBlir jättesugen. Men det ska se så där härligt ut som på dina bilder såklart ;))
Ha en fin helg!
xx
Underbart! Blir alltid väldigt imponerad av allt gott du hittar på! Kram Sara
SvaraRaderaMen MUMS! Gud va jag längtar tills jag kan äta getost och dricka rötjut igen, det är ju det godaste som finns :) Marängerna ser också underbara ut!
SvaraRaderaSv: Tack! Den ligger faktiskt på en liten liten ö :)
Ha en underbar lördag <3 Jennie
Så fina maränger, kan tänka mig att
SvaraRaderadom smakade himmelskt. Bra tips med
getosten också.
Kramar
AnnaMaria
Tittar in och önskar dig en skön söndag!
SvaraRaderaKram Bodil.