onsdag 19 december 2012

Julfix


Igår sa J när han kom hem och såg vårt vardagsrum som jag vänt upp och ned på med X antal olika projekt "Här ser det ut som Tomtens verkstad" Det kanske det gör men i själva verket så har det varit väldigt lite aktivitet i den här verkstaden, allt är bara lite påbörjat och nosat på... Så idag efter jobbet så slog jag in dessa hela nio paket när barnen var iväg på annat! Men det återstår ju en del.

Det är ju inte bara de vanliga julklapparna, jag har också påbörjat en inslagning av julklappar till fröknarna på Pärlan och Sessans skola.


En lite lyxigare drickchoklad från Lagerhouse, superbra pris när många ska få.. Finns både mörk choklad och mjölkchoklad. Jag roar mig med vilken fröken som ska få vad, fast jag inte har en susning om jympafröken föredrar mörk choklad eller mjölkchoklad.

Jag har fått önskemål om att visa recept på godis, så här kommer lite recept:


                                          Mintkakor

2 äggvitor
ca 700 g florsocker
1 tsk pepparmyntsolja
1 tsk vaniljsocker
400 g mörk choklad
något fint till garnering

Vispa äggvitorna tills de blivit skummiga, tillsätt vaniljsocker och pepparmyntsolja. Tillsätt florsocker och vispa till en hård smet som du kan rulla bollar av, för att få en bra smet kan man tillsätta lite kallt vatten. Rulla kulor och platta till dem till runda tjocka kakor. Täck med plastfolie och sätt in dem i kylen tills de torkat, vänd på dem så att de torkar på båda sidorna. Smält chokladen över vattenbad, doppa på båda sidor, garnera och låt stelna.

 
 Dessa smakar precis som dem man köpte när man var liten. de där små i silvrigt och blått staniolpapper, jag tror att de hette Fazer Mint!



Bananfudge

15 skumbananer
2 3/4 dl strösocker
1 1/3 dl vispgrädde
knappt 70 g smör
200 g vit choklad

Klipp skumbananerna i mycket små bitar. Blanda skumbanansbitarna med socker, grädde och smör i en kastrull. koka upp under på svag värme under omrörning tills allt har smält. koka sedan försiktigt 10 minuter under omrörning. Häll i chokladen i bitar, rör om så den smälter och massan blir blank. Tag kastrullen av värmen och rör lite till. Häll upp i smörad form ca 20x25 cm. Ställ formen kallt att svalna och skär i bitar.

Nu ska jag stoppa om flickorna och sedan är natten min! Ska bocka av några saker till på min lista och sen dregla över Alexandra Rapaports kläder i Sandhamnsmorden, jag vill ha dem allihopa!

                              Kram Jenny



                                      

11 kommentarer:

  1. Nämen gud så roligt...dom Fazer mint hade jag precis glömt att dom fanns !
    Jag hade ju inte tänkt baka mer..men nu blir jag himla sugen att testa !!

    Kramen

    SvaraRadera
  2. Vilka otroligt vackra paket, de vill man ju inte ens öppna, bara ha och njuta av att titta på! Vilka roliga presenter till fröknarna! Är själv klassförälder och har fixat present idag. Vilka smaskiga recept! Mmmmmm....

    Kram
    Petronella

    SvaraRadera
  3. Tack för recepten. Ska bli skoj att prova baka och smaka :-)
    Superfina paket du slagit in. Vilket vackert papper. Vart har du hittat det?
    Vilka fina presenter till fröknarna. Ser jättefina ut.

    Kram Carola

    SvaraRadera
  4. Vad fint du har slagit in dina julklappar och presenterna till fröknarna är ju en perfekt present.
    Recepten "tar" jag, ser smaskens ut :-)

    Ha en fin dag
    Kram Sandra

    SvaraRadera
  5. Åh vad smaskigt!! Tack för receptet :)

    Kram/M

    SvaraRadera
  6. Mm vad gott. Vilken trevlig förälder du är som tänker på fröknarna. Kram Anette

    SvaraRadera
  7. Vad mycketgott du bjuder på! ha en fin kväll! kram Nilla

    SvaraRadera
  8. Vilka fina paket :)och massa gott mums stor kram Diana

    SvaraRadera
  9. Vilket fint julklappspapper :) Här är alla paket inslagna och julskinkan står i ugnen...jag nådde allt även i år ;o)))

    Önskar dig en riktigt God Jul och Gott Nytt År!!
    Kramisar
    Ulrika

    SvaraRadera
  10. Så fina paket och mumsigt julgodis!

    Önskar dig en riktigt God Jul!

    Kram Marie

    SvaraRadera