söndag 29 januari 2017
Tips till söndagslunchen
En rätt med variationer, för den som vill äta vegetariskt, för den som vill äta utan eller med pasta och ändå bli mätt....
Jag är inte något direkt för att laga olika mat till olika kräsna familjemedlemmar utan alla får äta det som bjuds eller vara utan hos mig!
Men detta är en helhetsrätt som funkar på olika sätt eller inklusive allt, extra allt!
Tips till söndagslunch idag kanske!
Kyckling & Halloumi med pasta, champinjonsås & varm sallad.
Kycklingfilé 1/person
2 halloumiostar (a 250 gram)
Bandspagetti, 3-4 nystan/person
3 huvud hjärtsallad
2 buntar sparris
150 gram sugarsnaps
saft från 1/2 citron
400 gram skogschampinjoner
2 vitlöksklyftor
2 schalottenlökar
2 dl creme fraiche
3 dl grädde
knappt 1 msk lantbuljongspulver
knappt 1 msk dijonnaise
Smör till stekning, nymald svartpeppar, flingsalt, olivolja
Dessa mängder gjorde jag till vår familj på 5, då blev det en matlåda också!
Finhacka vitlök och schalottenlök, borsta champinjonerna och halvera eller kvarta beroende på storlek.
Dela hjärtsalladen i blad, skölj och slunga, bryt av den nedre delen av sparrisarna.
Dela kycklingfiléerna på hälften och banka ut helt lätt. Skiva halloumiosten.
Fräs lökhacket i smör tills det mjuknar, tillsätt då champinjonerna och stek dem en kort stund, häll på grädde, creme fraiche, lantbuljong och Dijonnaise och låt puttra till en sås.
Stek kycklingen i smör krydda med flingsalt och nymalen svartpeppar, när jag steker kyckling så gör jag alltid så här: Steker den i grillpanna så den får fin färg och snygga ränder och sen låter den bli klar i traktörpanna med en liiiten skvätt vatten så det blir som lite sky och blir saftig men med mycket yta! Stek Halloumi skivorna, håll varma!
Salladen: Fräs sparris och sugarsnaps i lite olivolja, ha koll! Det ska vara rejält med tuggmotstånd kvar! På slutet tillsätt hjärtsalladsbladen, vänd runt dem så att de blir genomvarma, inte mer!
Häll upp salladen på ett fat och dräll över pressad citron och flingsalt!
Servera den stekta kycklingen och halloumin med nykokt bandspagetti vänd i en smörklick, champinjonsåsen som du smakat av med salt och peppar och den varma salladen!
Godmorgon,
Vad har ni för planer denna söndag?
Jag och Ärtan har planerat att åka skridskor på vår närmsta sjö med varm choklad, kaffe och äggmackor. Jag hoppas att vi får med oss någon mera av systrarna!
Jag ska sitta och jobba undan lite dokumentationsjobb så att jag inte startar nya veckan på minus!
Jag har idéer och ingredienser till en ny söndagslunch som jag ska laga och fotografera för denna är vår söndagslunch en tidigare helg i januari!
Jag försov mig och missade morgonens PW med mina vänner, de är ute i detta nu, så jag ska ta en egen förhoppningsvis med världens bästa grannfru och vän.
Och så lite annat småfix på min Todolist så jag ska ta tag i denna dag nu känner jag!
Men först mera kaffe!
Kram Jenny
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
En god rätt som du presenterade, men idag blir det fisk här. Så kul och mysigt att åka skridskor. Här blir det en promenad i grårusket som är idag.
SvaraRaderaHa en fin söndag, mamma C
Mums! Ser jättegott ut! Helt i min smak!
SvaraRaderaHa en fortsatt skön söndag!
Kram Lena
Ser jättegott ut! Jag älskar sparris!!! Alltid kul med lite nya recept, man kör lätt på med det gamla vanliga :-).
SvaraRaderaHärligt med skridskor! Själv har jag åkt skidor (på längden) hela veckan - så skönt!
Kram Malin
Ser ju så gott ut. Bara goda saker i samma rätt, det kan ju bara bli bra då!
SvaraRaderaVi är bortburna på födelsedagsmiddag hos min brorsdotter ikväll så idag blir det ingen matlagning för mig alls. Skönt det med ibland!
Ha en fin dag!
Kram, Ann
Åh vad smarrigt det där ser ut då.
SvaraRaderaHar din helg varit bra?
Här var det middags gäster igår och vi käkade
Bruschetta till förrätt
hästentrecote och rotsaker i ugn med grönpepparsås till varmrätt
mango och passionsmousse till efterrätt
sen efter det dukade jag upp ett fruktfat med melon, vindruvor och jordgubbar.
Idag är det lugna gatan här hemma förutom att vi röjt undan efter gårdagen.
Ha en fin Söndag
Kram Linda
Låter gott! Halloumi och sparris är favoriter!
SvaraRaderaSer jättegott ut och såsen låter extra god :) Halloumi älskar jag!
SvaraRaderaVad mysigt med skridskoåk och godsaker. Ha en underbar söndag!
Stor kram!
Mummms, låter verkligen gott allting. Själv sitter jag och väntar på att timmarna ska gå.... Premiärkok i min nya Crock Pot!! Och det doftar ljuvligt gott...
SvaraRaderaÖnskar Dig en skön söndag, vännen! Kram Kate
Å vad gott det ser ut, tack för det !
SvaraRaderaKram Pia
Härliga råvaror och om man utesluter pastan så kan jag ju äta allt. Mysigt med en skridskotur. Det var mååånga år sedan. Kraaam Pia
SvaraRaderaMen så underbart gott det ser ut. Älskar kyckling och svamp. Mumma. Kram Anette
SvaraRaderaSå gott det ser ut. Sparris är favorit för mig, ha en fin kväll. Kram Pernilla
SvaraRaderaSå gott det där ser ut, jag älskar ju kyckling på alla vis, och sparris är så gott. Kram Suss
SvaraRaderaSnacka om att man blir hungrig när man ser dessa läckerheter!
SvaraRaderaHa det bra!
Men så himla gott :) Och sparris med smör är ju mums med. Älskar det. Tack för bra tips raring. Kram och ha en fin dag <3
SvaraRaderaDet där skulle passa oss bra! Måste kopiera och spara, för det där vill jag göra!
SvaraRaderaTack för tips!
Kram/Maria
Sååå smarrigt! Smaker jag gillar, rakt av...
SvaraRaderaHa en skön helg!
Kram från Titti
Åh vad det ser smaskens ut. Vi behöver en ny kycklingrätt och det här ser verkligen ut att passa mig. Ha en skön helg!
SvaraRaderaKram
Thank You for sharing your article, This is an interesting & informative blog. It is very useful for the developer like me.
SvaraRaderaหนังออนไลน์
Tack för tipset, det blir nog söndagsmiddag här hemma den hör veckan. Kanske någon lite annan variant, men den varma salladen låter ljuvlig
SvaraRadera