lördag 22 oktober 2016

En ljuvlig färg på glassen




Får man av Matchapulver, en ny liten lovely ingrediens som har hittat till mitt kök!








Matcha Latte är ju en dryck på mångas läppar just nu men jag har inte testat, här hos mig åkte det underbara gröna pulvret rakt ner i desserten istället. 








Jag ville åt den fantastiska gröna färgen till glassen och på köpet får man ju då antioxidanter, aminosyror och en lugnande effekt, kanske inte på samma sätt i en kaloristinn dessert som här som om man byter ut den vanliga latten mot en sån här grön variant!







Men detta är långt ifrån sista desserten som blev grön hos mig!









Först ut blev alltså:


Matchaglass med saltrostad mandel, knaprigt mandelmassesmul, sötsalt kolasås & blåbär






Matchaglass med saltrostad mandel

1 1/2 liter av din favoritvaniljglass
50 gram hackad mandel
1 nypa flingsalt
drygt 2 msk Matchapulver (smaksak, prova dig fram)

Rosta mandeln i torr panna med flingsaltet, den ska ta ganska mycket färg så man får ha koll att den inte bränns! Låt svalna, vispa ihop glassen med mandeln, använd elvisp. Rör sist ned Matchapulvret, ta lite i taget och kolla av vad du vill ha för färg! Häll tillbaka i glassburken och in i frysen!


Jag älskar att smaksätta glass själv, lyxigt och gott när man inte riktigt har tiden att göra egen glass från grunden. Här hittar du ett annat sånt desserttips med lavendelglass!






De stora platta ekologiska mandlarna är så vackra att dekorera med tycker jag och sen är smaken helt ljuvlig. Jag vet mycket mandel hos mig.....






Har alltid en stor kruka Mynta på köksbänken, mycket till dekoration men mest till smoothies!







Mandelmassan rostar du i torr panna, smulad, ha koll och rör. Jag brukar ha mandelmassa som legat ett tag till detta för helt färsk och mjuk så är det svårt att få det perfekta knapriga smulet!


En annan godsak med rostat mandelmassesmul finner du här






Receptet till min kolasås hittar du här.








Detta är superdupersnabbt och lättfixat! Glassen kan förfixas, mandelsmulet också och förvaras torrt i tättslutande burk! Kolasåsen kan också göras dagen innan och sen värmas lite lätt till perfekt konsistens!







Godmorgon lördag,
Jag ligger kvar i sängen med datorn och kaffe, behöver en lite lugn dag och komma ifatt med lite hemmafix. Vi har haft en tokvecka här tjejerna och jag med laguttagningar, klassmiddagar, mycket jobb och logistik, supersena kvällar varav en utelåsta....  Maken bortrest hela veckan.

Men nu landar vi i helgen, eller hur? Och nästa vecka så är det en massa roligheter inplanerade!


Nu fixa lyxfrukost till La Famiglia. But first more coffee!



                                                                               Kram Jenny


                                                                   

15 kommentarer:

  1. Hej! Vilket bra tips plus att det ser jättegott ut. Ha en skön lördag! Kram Sofia

    SvaraRadera
  2. Ser läskande god ut.
    Låter som en jobbig vecka. Hoppas du får vila upp dig nu. Kram.

    SvaraRadera
  3. Glass är bland det godaste jag vet!!!
    Har aldrig hört talas om Matcha, men verkar ju bra.
    Kolasås är en av mina favoriter, älskar det!
    Ha en fin lördag!

    SvaraRadera
  4. Alltså, det ser så otroligt gott ut, underbara färger. Kram!

    SvaraRadera
  5. Härlig färg på glassen, ser lite pistagigt ut tycker jag. Snygga bilder!
    Ha en fin kväll!
    Kram, Ann

    SvaraRadera
  6. Undrar vilken sten jag legat bakom. Har aldrig hört talas om. Ser spännande ut. Kram Anette

    SvaraRadera
  7. Undrar vilken sten jag legat bakom. Har aldrig hört talas om. Ser spännande ut. Kram Anette

    SvaraRadera
  8. Det så väldigt gott ut med det gröna i glassen. Ha en fin dag Kram Pernilla

    SvaraRadera
  9. Jag är inte jätte förtjust i glass, men det där
    såg riktigt smarrigt ut.
    Önskar dig en fin kväll.
    Kram Pia

    SvaraRadera
  10. Vi har sett pulvret men aldrig själv smakat det eller något smaksatt med det. Hur är det, smakade det mycket och vad smakar det? En härlig färg ger det i alla fall! Mandelmassesmul är också nytt för våra öron, spännande!

    Ha en fortsatt fin vecka,
    kramar

    SvaraRadera
  11. LOVE your blog and pics! Renée Voltaire gör så mkt gott och bra! Gillar hennes produkter. Men denna har jag missat. Måste jag köpa. Kul att göra sin egen glass också!

    KRAM Anna

    SvaraRadera
  12. Matcha alltså, jag måste prova det nån gång 😉

    SvaraRadera
  13. Ja då får man testa det alltså. Vad smarrigt det ser ut. Rostad mandelmassa, mmmmmm. Kraaam pia

    SvaraRadera
  14. Så smaskigt det ser ut :)
    Det pulvret har jag aldrig sett, det ska jag leta efter.
    Jag är det värsta glassmonstret så :)
    Hoppas allt är bra med dig.
    Varm kram till dig
    Jessica

    SvaraRadera