söndag 12 januari 2014
Long lazy sunday lunch
Vår lunch idag är en rätt som jag hittade i en gravidtidning för evigheter sen, det ska vara en maträtt som passar att äta när man är gravid och illamående! Det stämde tyckte jag då för den är lite syrlig! Men jag lovar att den är god ändå när man inte är gravid och mår illa också!
Marinerad kyckling med pastasnäckor och grape- och kiwisallad
(Så här mycket lagade jag idag till oss fem)
5 kycklingfiléer
knappt 400 g pastasnäckor
Marinad:
2 1/4 tsk salt
1 1/2 tsk nymalen svartpeppar
3 msk honung
6 msk balsamvinäger
6 msk olja
knappt 2 dl finklippta örter, jag tog persilja och oregano
Stek kycklingen, jag stekte i grillpanna på hög värme först och sen på svag under lock. Blanda alla ingredienser till marinaden och rör tills honungen smält. Häll över filéerna och servera kycklingen varm eller kall tillsammans med pastasnäckor och sallad. (Jag brukar alltid ha den varm)
Grape- och kiwisallad
2 grapefrukt i tärningar(Jag tar blodgrape)
4 kiwi i skivor
1 rödlök i tunna skivor
1 salladshuvud (Roman idag)
Dressing
2 msk olja
2 msk vatten
2 tsk balsamvinäger
2 krm salt
Italiensk salladskrydda
Varva frukt och grönsaker, skaka ihop dressingen och häll över. (Jag hade den i en kanna bredvid för en barnvänligare sallad)
Sen såklart nåt litet gott till fikat efter lunch!
PeanutbutterCookies (Magnolia Bakery)
3 dl vetemjöl
1 krm bikarbonat
1/2 tsk bakpulver
1 krm salt
120 g rumstempererat smör
2 1/2 dl rumstempererat crunchy jordnöttsmör
2 dl socker (+ i msk)
1 dl farinsocker
1 stort rumstempererat ägg
1 msk mjölk
1 tsk vaniljsocker
2 1/2 dl peanut butter chips (om det inte finns kan man ta ljusa chokladknappar, jag tog vita)
Sätt ugnen på 180 grader. Sikta mjöl, bikarbonat, salt och bakpulver i en skål, ställ åt sidan. Vispa smör och jordnötssmör fluffigt. (Ca 3 minuter med elvisp) Tillsätt farin- och strösocker och vispa ordentligt. I med ägget och blanda väl. Tillsätt därefter mjölk, vaniljsocker och de torra ingredienserna och sist peanutbutterchipsen eller chokladknapparna. Rulla teskedsstora bollar och lägg på smörat bakplåtspapper, inte för tätt. Ta en gaffel och tryck till på kakorna. Strö lite socker över kakorna och grädda i 10-12 minuter eller tills de är gyllene. Det känns som om de inte är klara när du tar ut dem men de torkar när de får ligga på plåten i nån minut och sedan svalna helt på galler.
Enligt receptet skulle det bli 25, men jag fick massvis! Det är nog första gången ever för jag brukar baka så stora saker!
Peanutbuttercookies serverade med kaffe och memory!
Nästan helt och hållet en hemmadag för mig, behövde det för att ladda till veckan. Förra veckan var en mjukstart, kommande är en vecka med extra allt så att nu ska jag runda av helgen med en film!
Min lilla catering är ju vilande av lite olika skäl men idag har jag tackat ja till ett lite annorlunda uppdrag i februari och då ska ni få följa med!
Kram Jenny
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Så vackra bilder du bjuder på och det ser riktigt mumsigt ut :) Snyggt kakel där i bakgrunden. Kram Anna
SvaraRaderaSer riktigt gott ut! Imorgon är jag hemma med febrig liten, då ska jag testa ditt recept fast jag får byta ut grapen mot apelsiner för det är det som finns hemma. Inte samma bittra smak, men det blir nog i alla fall en fräsch lunch. /Susanne
SvaraRaderaÅ, vad gott det ser ut! Du fixar så himla läckert och fint, alltid!
SvaraRaderaJag behövde också en hemmadag idag för att ladda. Så skönt!
KRAM
Lunchen ser riktigt fräsch och god ut, och kakorna så smarriga. Det låter som ni haft en bra söndag. Önskar dig en fin start på veckan. Kram Anette
SvaraRaderaHärligt med en hemmadag för att ladda batterierna. Det skulle jag behöva idag. Bara krypa upp i soffan. Som student/praktikant har jag dock inte riktigt den möjligheten att sjukskriva mig. Kram.
SvaraRaderaKyckling är inte min grej men kakorna lät ju riktigt goda!
SvaraRaderaSkönt med hemma dagar och bara få slappa...
Kul med ett catering uppdrag, lycka till..
Ha en fin start på veckan
Kram Sandra
Vad mycket gott du tipsar om. Skönt med hemmadagar.
SvaraRaderaSpännande att se vad det är för roligt uppdrag du ska göra.
kram Helena
Kyckling. . . mmm.
SvaraRaderaKram N
Du får alltid till så fina bilder på mat och godsaker! Bra på både matlagning och att fota den! =) Du har inte funderat å att göra en bok???
SvaraRaderaKram /Maria
Såg väldigt gott ut, salladen måste jag testa dock utan kiwi som jag inte tål;(
SvaraRaderaFin dag till dig, kram
Mums, så gott det ser ut! Ska bli spännande att se vad du tar dig för. Kram Stina
SvaraRaderaSåå gottit & vilka otroligt vackra foto <3
SvaraRaderaTack för Recepten/Kram
Åh så gott det låter, blir sugen på att testa kycklingen. Lite roligt med sådan sallad till istället för typ ris eller potatis. Gillar när maten är lite lättare. Nu ska jag läsa ikapp här inne :) Ha en fin dag! Kram Nina
SvaraRaderaOj det där såg riktigt gott ut.
SvaraRaderaSnyggt kakel :)
Kram Pia
Det lät gott! Men ska du ha en bäbis till? Eller var det bara ett gammalt recept! Visste inte att det fanns mat som tog bort illamående! Spännande!
SvaraRaderaVackert kakel! Kramar Anna
Gott! Gillar det där med kiwi i maten - kan bara tänka mig att det känns fräscht! Kram Sara
SvaraRaderaHar äntligen läst ikapp allting och det är inte klokt vad lite man hinner innan jul, under jul och efter jul… Det tar ett tag och starta igång allt och få vardag och ordning och reda! Älskar din vackra blogg med alla smarriga recept och coola inredning!
SvaraRaderaKraam
Petronella
Det lät himmelens gott !! Kul med hemligt uppdrag i feb. Det ska bli spännande att få ta del av !!
SvaraRaderaFin helg till dej...kraaam
oh my vad gott det där såg ut! Ha en toppenkväll! Kram Nilla
SvaraRaderaMums så gott! Och vilket underbart kakel :)
SvaraRaderaTack snälla du <3 Jennie
Hittade mycket fint här. Men detta receptet ska jag prova, lät enkelt och gott. Kram Anita
SvaraRadera