söndag 12 januari 2014

Long lazy sunday lunch


Vår lunch idag är en rätt som jag hittade i en gravidtidning för evigheter sen, det ska vara en maträtt som passar att äta när man är gravid och illamående! Det stämde tyckte jag då för den är lite syrlig! Men jag lovar att den är god ändå när man inte är gravid och mår illa också!


Marinerad kyckling med pastasnäckor och grape- och kiwisallad

(Så här mycket lagade jag idag till oss fem)

5 kycklingfiléer
knappt 400 g pastasnäckor

Marinad:
2 1/4 tsk salt
1 1/2 tsk nymalen svartpeppar
3 msk honung
6 msk balsamvinäger
6 msk olja
knappt 2 dl finklippta örter, jag tog persilja och oregano

Stek kycklingen, jag stekte i grillpanna på hög värme först och sen på svag under lock. Blanda alla ingredienser till marinaden och rör tills honungen smält. Häll över filéerna och servera kycklingen varm eller kall tillsammans med pastasnäckor och sallad. (Jag brukar alltid ha den varm)

Grape- och kiwisallad
2 grapefrukt  i  tärningar(Jag tar blodgrape)
4 kiwi i skivor
1 rödlök i tunna skivor
1 salladshuvud (Roman idag)

Dressing
2 msk olja
2 msk vatten
2 tsk balsamvinäger
2 krm salt
Italiensk salladskrydda

Varva frukt och grönsaker, skaka ihop dressingen och häll över. (Jag hade den i en kanna bredvid för en barnvänligare sallad)




Sen såklart nåt litet gott till fikat efter lunch!


PeanutbutterCookies (Magnolia Bakery)

3 dl vetemjöl
1 krm bikarbonat
1/2 tsk bakpulver
1 krm salt
120 g rumstempererat smör
2 1/2 dl rumstempererat crunchy jordnöttsmör
2 dl socker (+ i msk)
1 dl farinsocker
1 stort rumstempererat ägg
1 msk mjölk
1 tsk vaniljsocker
2 1/2 dl peanut butter chips (om det inte finns kan man ta ljusa chokladknappar, jag tog vita)

Sätt ugnen på 180 grader. Sikta mjöl, bikarbonat, salt och bakpulver i en skål, ställ åt sidan. Vispa smör och jordnötssmör fluffigt. (Ca 3 minuter med elvisp) Tillsätt farin- och strösocker och vispa ordentligt. I med ägget och blanda väl. Tillsätt därefter mjölk, vaniljsocker och de torra ingredienserna och sist peanutbutterchipsen eller chokladknapparna. Rulla teskedsstora bollar och lägg på smörat bakplåtspapper, inte för tätt. Ta en gaffel och tryck till på kakorna. Strö lite socker över kakorna och grädda i 10-12 minuter eller tills de är gyllene. Det känns som om de inte är klara när du tar ut dem men de torkar när de får ligga på plåten i nån minut och sedan svalna helt på galler.


Enligt receptet skulle det bli 25, men jag fick massvis! Det är nog första gången ever för jag brukar baka så stora saker!


Peanutbuttercookies serverade med kaffe och memory!


Nästan helt och hållet en hemmadag för mig, behövde det för att ladda till veckan. Förra veckan var en mjukstart, kommande är en vecka med extra allt så att nu ska jag runda av helgen med en film!

Min lilla catering är ju vilande av lite olika skäl men idag har jag tackat ja till ett lite annorlunda uppdrag i februari och då ska ni få följa med!

                                                                            Kram Jenny

21 kommentarer:

  1. Så vackra bilder du bjuder på och det ser riktigt mumsigt ut :) Snyggt kakel där i bakgrunden. Kram Anna

    SvaraRadera
  2. Ser riktigt gott ut! Imorgon är jag hemma med febrig liten, då ska jag testa ditt recept fast jag får byta ut grapen mot apelsiner för det är det som finns hemma. Inte samma bittra smak, men det blir nog i alla fall en fräsch lunch. /Susanne

    SvaraRadera
  3. Å, vad gott det ser ut! Du fixar så himla läckert och fint, alltid!

    Jag behövde också en hemmadag idag för att ladda. Så skönt!

    KRAM

    SvaraRadera
  4. Lunchen ser riktigt fräsch och god ut, och kakorna så smarriga. Det låter som ni haft en bra söndag. Önskar dig en fin start på veckan. Kram Anette

    SvaraRadera
  5. Härligt med en hemmadag för att ladda batterierna. Det skulle jag behöva idag. Bara krypa upp i soffan. Som student/praktikant har jag dock inte riktigt den möjligheten att sjukskriva mig. Kram.

    SvaraRadera
  6. Kyckling är inte min grej men kakorna lät ju riktigt goda!
    Skönt med hemma dagar och bara få slappa...
    Kul med ett catering uppdrag, lycka till..
    Ha en fin start på veckan
    Kram Sandra

    SvaraRadera
  7. Vad mycket gott du tipsar om. Skönt med hemmadagar.
    Spännande att se vad det är för roligt uppdrag du ska göra.
    kram Helena

    SvaraRadera
  8. Du får alltid till så fina bilder på mat och godsaker! Bra på både matlagning och att fota den! =) Du har inte funderat å att göra en bok???
    Kram /Maria

    SvaraRadera
  9. Såg väldigt gott ut, salladen måste jag testa dock utan kiwi som jag inte tål;(
    Fin dag till dig, kram

    SvaraRadera
  10. Mums, så gott det ser ut! Ska bli spännande att se vad du tar dig för. Kram Stina

    SvaraRadera
  11. Såå gottit & vilka otroligt vackra foto <3
    Tack för Recepten/Kram

    SvaraRadera
  12. Åh så gott det låter, blir sugen på att testa kycklingen. Lite roligt med sådan sallad till istället för typ ris eller potatis. Gillar när maten är lite lättare. Nu ska jag läsa ikapp här inne :) Ha en fin dag! Kram Nina

    SvaraRadera
  13. Oj det där såg riktigt gott ut.
    Snyggt kakel :)
    Kram Pia

    SvaraRadera
  14. Det lät gott! Men ska du ha en bäbis till? Eller var det bara ett gammalt recept! Visste inte att det fanns mat som tog bort illamående! Spännande!

    Vackert kakel! Kramar Anna

    SvaraRadera
  15. Gott! Gillar det där med kiwi i maten - kan bara tänka mig att det känns fräscht! Kram Sara

    SvaraRadera
  16. Har äntligen läst ikapp allting och det är inte klokt vad lite man hinner innan jul, under jul och efter jul… Det tar ett tag och starta igång allt och få vardag och ordning och reda! Älskar din vackra blogg med alla smarriga recept och coola inredning!

    Kraam
    Petronella

    SvaraRadera
  17. Det lät himmelens gott !! Kul med hemligt uppdrag i feb. Det ska bli spännande att få ta del av !!
    Fin helg till dej...kraaam

    SvaraRadera
  18. oh my vad gott det där såg ut! Ha en toppenkväll! Kram Nilla

    SvaraRadera
  19. Mums så gott! Och vilket underbart kakel :)

    Tack snälla du <3 Jennie

    SvaraRadera
  20. Hittade mycket fint här. Men detta receptet ska jag prova, lät enkelt och gott. Kram Anita

    SvaraRadera