Lax med picklad gurka & wasabimayo
salmalax (jag använde 600 g till 50 snittar)
gurka, knappt 1 1/2
en dillknippa
socker
fint havssalt
Majonnäs
wasabipasta
Skala och kärna ur gurkan, skär i "månar" Finhacka dillen ta inte med något av skaften. Blanda gurkbitarna med socker, salt (1 tsk av varje) och dill. Låt stå ca en timma.
Skär laxen i storleksmatchande bitar med gurkan. Blanda drygt 1 dl majonnäs med lite wasabipasta, smaka dig fram hur mycket wasabi du vill ha.
Fäst en gurkbit och en laxbit på tandpetare, gurkan i botten så blir det stadigt! Toppa med en liten klick wasabimayo.
Ett tilltugg till!
Det här receptet är från Lantliv, för säkert tre höstar sedan. Det har blivit en favorit! Rosta blandade nötter 2-3 dl i torr stekpanna på låg värme. Blanda med 2 dl torkade bär tex goji, blåbär, tranbär. Blanda nötter och bär och fördela i en väl rengjord glasburk. Värm 5-6 dl flytande honung, häll över blandningen och förslut. Toppa små skivor av chèvre med blandningen och dekorera med färsk rosmarin! Det blir mycket nötblandning, den håller sig i kylen.
Denna lilla tryffel var en av fem små minidesserter som avslutade kalaset!
Citrontryffel med lakrits
200 + 200 g vit choklad
8 turkisk pepparkarameller
1/2 dl vispgrädde
finrivet skal av en citron
ev sockerpärlor till garnering
Finhacka 200 g choklad och karamellerna. Koka upp grädden med citronskalet i en kastrull och ta av från värmen. Tillsätt chokladhacket och rör till en slät smet. Låt stå i kylen i ca en timma. Rulla små bollar och låt sen bollarna stå i kylen ytterligare en timma. Smält 200 g choklad över vattenbad och doppa bollarna i den smälta chokladen. Lägg dem på ett bakplåtspapper, garnera ev med sockerpärlor. Låt stelna i kylen. Receptet är från ICA och det stod att det skulle bli 25, jag fick 27 av 1 1/2 sats.... Jag vet inte om jag gör sjukt stora eller om de i receptet var väldigt små, man kanske kan tänka ett mellanting!
Igår lagade jag alltså mat hela dan med Pärlan vid min sida. Jag älskar det och även att jag inte håller på med cateringen nu av flera skäl än att jag inte har hittat något lämpligt kök så har jag inte gett upp min dröm. Den bara vilar!
Nåväl, det här inlägget började jag med idag på förmiddagen. Jag var uppe i gryningen kändes det som i och med den extra timman och den gav mig extra energi så jag drog igång hur mycket som helst! Mitt inlägg hann jag dock inte klart för jag och min syster har åkt på höstlov till vår lilla hometown med hennes pojkar och mina flickor. Så nu har vi landat här och stannar hela veckan!
Ha en fin vecka alla fina, tusen tack för alla kommentarer!
Kram Jenny
Å, så gott att jag smäller av!! Vill äta allting. Jag var lite hungrig innan jag kikade in här, nu är jag vrålsugen.
SvaraRaderaHa en härlig höstvecka tillsammans med din syster och alla barnen!
KRAM
Lotta
Åh så mycket gott du bjuder på idag:))) Ha en bra start på nya veckan. Kram Anna
SvaraRaderaVilka toppenrecept du bjuder på! Allt ser så gott ut! Jag skriver upp ingredienserna direkt på
SvaraRaderashoppinglistan för till helgen blir det Halloweenfest här och då ska det ätas gott!
Önskar dig en härlig vecka!
Kram M.E
Men mums vad mycket gott, dom här recepten ska jag definitivt spara kramis Diana
SvaraRaderamen gud vad mycket gott! Måste absolut testa laxen och tryffeln! Kram Nilla
SvaraRaderaMen du den där nötblandningen. My så gott det såg ut!
SvaraRaderaÖnskar dig en finfin start på veckan.
Kram Linda
Himmel så gott allt såg ut! Du är ju så himla duktig! Här är det också höstlov! Super!
SvaraRaderaKraam
Petronella
Åh, vad gott!!!
SvaraRaderaSå gott.
SvaraRaderaHåller tummarna för att din dröm snart går i uppfyllelse. Kram.
Du är medveten om att du frestas rejält va? ;)
SvaraRaderaHa en bra start på veckan!
Kramar
Gud så gott!
SvaraRaderaKram N
Milde tid så mycket gott, ser verkligen mumsigt ut!!
SvaraRaderaHa en fin start på nya veckan!
Kraaam Paula
Jag hoppas du hittar ett lämpligt kök, för du
SvaraRaderaär otrolig på och hitta på och laga fina rätter.
Och så önskar jag att jag bodde på catering
avstånd, jag skulle anlita dig direkt!
Kramar
AnnaMaria
MUMS! Alla små fina låter underbart goda! Tack för tipsen :)
SvaraRaderaTack snälla! Hihi, tårtan kommer inom kort på bloggen. Ha en fin kväll <3 Jennie
Ser underbart gott ut.. Kram
SvaraRaderaMen ååå så mycket gott, håller tummen att du hittar ditt kök så fler kan få njuta av din fantastiska mat. Kramisar Tina
SvaraRaderaOj vad mycket gott den där ost/nöt saken brukar jag göra på en stor brie i ugnen - bli väldigt gott. jag brukar inte gilla brieost men just den varianten när den blir lite mjuk och varm är god ;) Ha ett superskönt höstlov nu ;)
SvaraRaderaKram Ullis
Så mycket gott du bjuder på dom där laxsnittarna föll mig i smaken!
SvaraRaderaHoppas du njuter av höstlovet
Kram Sandra
så gott det ser ut.
SvaraRaderaHa en fin kväll.
Kram
Hanna
Åh vad gott det ser ut! Vill ha allt:))
SvaraRaderaTrevig vecka till dig!
Kram fredrika
Vad mycket smått och gott. Vilken kompis! Kram Anette
SvaraRaderaSer makalöst vackert och gott ut! Kram Sara
SvaraRaderaGodmorgon!
SvaraRaderaOj vilka goda små du bjuder på tack för receptet!
Ha en trevlig Halloween Karin
Ooo vad mycket härligt gott du gjort !!!
SvaraRaderaOch här sitter jag och har inte ätit någon lunch än i dag ;))
Älskar så där lite härlig plock mat ;))
Nä nu får det allt bli en titt i kylskåpet ;))
Hoppas att ni får en fin halloween/ allahelgona.
Kram Thess
Så mycket gott. De där små bollarna....mmm, vattnas i munnen. Nötblandningen lät inte heller fel.
SvaraRaderaHoppas ni haft ett härligt lov och att ni får en mysig fredag. Kram Malin
Önskar dig en jättefin helg!!
SvaraRaderaSer så himla gott ut och fint!!
Vad duktig du är
Kramar!!!!!
Hej på dig kära Jenny! Härliga recept du bjuder på som vanligt:) Jag hejar på dig och håller tummar och tår för att du ska hitta ett kök som du kan använda till din dröm! Så härlig dröm tycker jag! Du är så proffsig i det du gör så jag vet att du kommer att lyckas!
SvaraRaderaHoppas att du har haft en fin Allahelgons helg!
Kram Johanna
Blir alltid så inspirerad när jag kickar in här. Måste testa recept nr två, ser riktigt gott ut och snyggt att ställa fram också.
SvaraRaderaHa en fin kväll! Kram Nina
Ser gott ut alltihopa! Har lite blandade känslor för just chevre. Vill verkligen älska det, men ibland smakar den för mycket get tyvärr. Eller får eller vad det nu är. ;-)
SvaraRaderaKram kram