Bara framsidan av magasinet med den marinblå frottétunikan från Spirit of Maya väcker habegär, den skulle sitta fint på mig när jag dricker kaffe efter morgondoppet! På tal om det så är det nog dags att börja morgonbada nu, jag som brukar fantisera om att bli vinterbadare är inte ens igång med morgondopp i midsommarveckan! Imorgon då...
Här kommer receptet på brödet!
God morgon-bröd
1 limpa
3 dl dinkelgryn
3 dl grahamsmjöl
3 dl vetemjöl
2 tsk salt
3 tsk bakpulver
5 dl lättfil
1 dl strimlade aprikoser
1/2 dl russin
Solrosfrön på toppen (ev)
1. Sätt ugnen på 200 grader. Blanda alla torra ingredienser och rör med filmjölk och torkad frukt till en kladdig deg.
2. Smörj en avlång form och grädda brödet mitt i ugnen i ca 45 minuter. Testa med en sticka i den tjockaste delen, stickan ska vara kladdfri.
3. Låt brödet svalna i formen innan du stjälper upp det.
Ny brödfavvo för mig som inte tål jäst! Vädret har klarnat upp och är jättesoligt men det blåser hur mycket som helst parasollet svajjar och örterna som jag planterade ute på grillbordet igår blåser nästan bort.
Ytterligare en loppislåda som blivit vitmålad och hittat en plats hos oss! |
Nu ska jag kasta ihop någon middag innan jag och småtjejerna drar på simskola. Det blir kyckling med sånt som finns hemma, planen är nån sallad. En barnvänlig pastasallad till flickorna och en liten vän till Pärlan och en utan pasta till mig och maken, kanske med rött ris igen...
Måste rusa Kram// Jenny
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar