söndag 7 december 2014

Tips till söndagsmiddag!



Godmorgon denna tidiga söndagsmorgon andra advent. Jag har alltid vaknat tidigt men sista tiden vansinnigt tidigt. Visserligen älskar jag egentiden med kaffe på helgmornarna men jag hade verkligen behövt sova någon timma till. Men nu sitter jag här i köket iallafall och tankar tystnad.

Längesedan jag gjorde ett inlägg, min kamera, gamla trotjänaren har ju lämnat in och nu hade jag bilder i min nya som är svågerns gamla, numera min nya. Då hittar jag inte sladden till den! Så bilderna som finns i den med till exempel lite godsaker från vårt glöggmingel förra söndagen på första advent får vackert vänta!





Så idag bjuder jag på ett middags- eller lunchtips till denna söndag! Faktiskt var det mitt i fotandet av denna sena söndagslunch hos oss för två veckor sen som kameran dog! Då blev det kall mat här efter det kaoset som utbröt!

Men iallafall, håll till godo!


Strimlad lövbiff i paprikasås med pressad potatis och Dijonnaise.

1 kg lövbiff
1 stor gul lök
1 stor vitlöksklyfta
1 1/2 grillad paprika i olja (från burk) ta mera om de är små
1 bunt bladpersilja, både skaft och blad
drygt 1 tsk paprikapulver
2 msk lantbuljong
2 burkar lättcremefraiche
2 msk dijonsenap
1 dl grädde
2 dl vatten
salt & svartpeppar

Strimla biffen, hacka löken och pressa vitlöken. Stek sedan köttet i omgångar tillsammans med löken i smör. Inte för mycket åt gången i pannan, utan lite i taget och lägg åt sidan. När allt är stekt, lägg till baka allt i pannan.
Finhacka grillade paprikan och skaften och blanda med köttet och löken, bryn på lite under omrörning. Tillsätt creme fraiche, lantbuljong, paprikapulver och låt puttra ihop lite, späd sedan såsen med grädde och vatten och puttra vidare. Smaka av med salt och nymalen svartpeppar. Finklipp över  bladen från bladpersiljan.



Servera med pressad potatis, saltgurka, varma gröna saker (jag tog haricort verts och bondbönor) och dijonnaise.




Dijonnaise är en sån ny favorit hos oss! Underbart god till mycket men tänk er en oxfilétoast med denna! Helt lovely, perfekt att ha en burk i kylen och hotta upp både det ena och det andra med!




Vad har ni för planer idag, andra advent? Vi har julmarknad på flickornas skola, så vi ska stå i marknadsstånd, shoppa flickornas alster, mingla runt och mumsa godsaker.

Önskar er en fin andra advent!


                                                            Kram Jenny

23 kommentarer:

  1. Godmorgon vännen!

    Så trist med kamerastrul!
    Jag börjar tröttna på kameran jag har och vi har faktiskt en bättre som jag bara inte lärt mig än:) Kanske är dags nu när det är barn på gång:)
    Tack för ännu ett ljuvligt recept!
    Idag ska vi på adventsfika hos våra grannar, det ska bli mysigt!

    Ha en bra dag!

    Stor kram

    SvaraRadera
  2. Mumms så gottit & vilka vackra foton ♡ ...
    /Kram

    SvaraRadera
  3. Kul med ny kamera. Min kommer förhoppningsvis imorgon. Här ska pluggas ett par timmar idag och sen blir det nog en promenad.

    Kram Lena

    SvaraRadera
  4. Det där såg riktigt, riktigt gott ut! Kanske får blir det till söndagsmiddag ;-)
    Synd att kameran for till himmelen men hoppas att du får mycket glädje av den nya och att sladden snart kommer fram!
    Kram! Judita

    SvaraRadera
  5. Det där lät gott och som många gånger förr sparar jag ditt recept i min receptmapp på datorn.:)

    Önskar dig och de dina en trevlig andra advent.
    Kram Linda

    SvaraRadera
  6. Bra tips, lövbiff är en bra grund i goda maträtter tycker jag. Den där dijonnaisen ska jag absolut testa.. Kraaam Pia

    SvaraRadera
  7. Så gott! Måste testas. Kram Stina

    SvaraRadera
  8. Så gott! Tack för det goda och läckra bilder!

    KRAM Anna

    SvaraRadera
  9. Mums det låter gott :) Får provas en dag. Kram Anna

    SvaraRadera
  10. Lät väldigt gott. trist med kameran. Kram Pernilla

    SvaraRadera
  11. Alltid lika läckra rätter o fina bilder. Hoppas kamerastrulet löst sig. Kramisar Tina

    SvaraRadera
  12. Ser gott ut......jag vill se glöggmingel haha..... Hoppas det löser sig med sladden för strul vill vi inte ha. Kram Anette

    SvaraRadera
  13. Åh så smaskigt - det ska jag testa någon dag.
    Kram Jannike

    SvaraRadera
  14. Att tanka tystnad och en kopp kaffe så där på morgonen...Gud va jag älskar den stunden !

    Stor kram

    SvaraRadera
  15. Tack för det middagstipset! Det kan man aldrig få för många av;) Såg riktigt smarrigt ut! Jag älskar också morgonstunden med kaffe o bara tyst o lugnt, Underbar start på dagen! Kram o ha en fin tisdag <3 /Petra

    SvaraRadera
  16. Kamera som lägger av, sånt gillas inte.
    Bra att du är igång igen, och nya fina
    bilder och bra recept. Mina glas är halvgamla,
    och jag kommer inte ihåg märket.
    Kramar/AM

    SvaraRadera
  17. Ännu ett recept som gör att det vattnas i munnen, fram med blocket igen!
    Ja det är skönt med den där tystnaden på morgnarna och det goda kaffet men inte FÖR tidigt...
    Tack för dina söta kommentar om Månadens Bloggare, blir så glad!
    Kram,
    Titti

    SvaraRadera
  18. Den där rätten gjorde jag (eller i alla fall en väldigt liknande, måste kolla upp det) för någon vecka sedan och den fick full pott av sonen - ha sa att jag måste spara det i hans pärm för favvorecept ;)

    Kram Ullis

    SvaraRadera
  19. MUMS, det lät ju himlans smarrigt :).
    Kul med ny kamera, även om det är trist att den gamla lämnade in..

    Ha det gott :)
    KRAM Ulrica

    SvaraRadera
  20. Låter både väldigt gott och enkelt att laga till, sånt gillas! Crème dijonaise är så gott, vi brukar göra vår egen på dijon, crème fraiche och majo, lättfixat och så gott.

    Hoppas du har en fin vecka och att kamerastrulet snart löser sej.
    Kramar

    SvaraRadera
  21. Det där låter som något jag lätt skulle kunna tok-gilla!
    Du är så duktig på matlagning, blir så sugen!
    Kram på dig!
    /Maria

    SvaraRadera