söndag 16 september 2012

Höstpics från trädgården


Så gick jag då ner till mitt dåliga samvete som låg i en hög under altanen, mina mårbackapellisar, så de flesta har nu blivit planterade i krukor som kan hysa dem under vintern. Frågan är bara var, de får stå och kura här längs med husväggen så länge. Jag måste ta reda på hur jag ska ta hand om dem också.
Jag har varit iväg på tjejhelg i helgen, så det har varit mycket afternoontea, butiksflanerande, låååång lunch och mysiga middagar. Jättehärligt, kom hem vid lunchtid idag och då ville jag ta tag i flickornas rum igen så jag fick med mig familjen till en inredningsbutik med utförsäljning för att leta lite snygg förvaring. Det fanns ju ingen men en liten grej som jag haft ögonen på i flera år, som stått utanför butiken och suktat mig och varit väldigt väldigt dyr följde med mig hem som ett riktigt fynd! Nu var det ju rea och den hade stått ute och blivit rostig och butiken ska flytta och en massa andra anledningar gjorde att jag kunde ta med mig denna underbara alldeles egentligen onödiga lilla sak!




En liten vagn till vattenslangen! Jag älskar den, jag fattar inte hur den har kunnat stå utanför butiken så länge och ingen har köpt den! Det var nog meningen att den skulle bo i vår trädgård! Det är sådana här detaljer som jag älskar! Jag är så nöjd, tjejhelgen hade inte resulterat i någon shopping förutom en del lakritsgrejer, lakritspulver, lakritssirap... Så att jag tyckte att jag kunde vara värd en liten slang-vagn! Den gav också inspiration till att vara ute i trädgården istället för att vara inne och greja med tjejernas rum, så mycket bättre en dag som denna i detta vackra väder. Jag har haft flipflops och kortärmat i eftermiddags!

Maken målar vidare på staketpinnar, i hela trädgården ligger dessa på tork!




Det har varit så fint ljus nu på seneftermiddagen, sådär som det bara blir på hösten så det har varit underbart att gå runt i trädgården med kameran i högsta hugg!


Fågelbadet med grodan är en av sommarens loppisfynd som också stuvades in i bilen under vår Danmarkssemester.


Nu ska jag packa upp efter helgen, men först ska ni få receptet på chokladbollarna som Ärtan och jag bakade i fredags. Det blir många på detta receptet, räcker en hel helg!



                           Ärtans chokladbollar

200 g rumsvarmt smör
3 dl socker
6 msk kakao
2 tsk vaniljsocker
1 knapp dl stark nybryggd espresso
2 rejäla nypor flingsalt
10 dl fiberhavregryn

pärlsocker till garnering

Vispa smör och socker pösigt med elvisp. Rör i kakao, vaniljsocker, havregryn, kaffe och flingsalt. Forma runda bollar och rulla i pärlsocker. Förvara i frys eller kyl.

Nu blir det middag för 5! Makens goda spagetti Bolognese!

En underbar söndagskväll önskar jag er, själv tänker jag suga ut det sista av helgen med familjemiddag, te, film, en eller annan godsak!

                                                                               Kram // Jenny

4 kommentarer:

  1. De där bollarna såg farligt goda ut:) vilket fint fynd du gjorde, det var nog meningen att den skulle bli din:) kram Nilla

    SvaraRadera
  2. Men, åh vad roligt med en tjejhelg! Låter ju hur mysigt som helst!
    Den där vattenslangsrullen.... HUR FIN VAR INTE DEN!!!!
    Stort grattis till fyndet, det måste ju bara ha varit meningen
    att den skulle hem till dig! Vad duktig du varit med dina pellisar,
    här står de kvar...

    Kram
    Petronella

    SvaraRadera
  3. Så härliga höstbilder du visar! Snygga skor:)

    Ha en fin måndag och tack för dina kommentarer hos mig, de värmer!

    Kramis Johanna

    SvaraRadera
  4. Vilken fin fin vagn till trädgårdsslangen, underbar. Jag hämtade min Garden Girl slang idag, bättre sent än aldrig vet dock inte vad jag ska vattna :-) Kram

    SvaraRadera