torsdag 27 september 2012

Var tog veckan vägen?

Nog för att tiden brukar rusa iväg men den här veckan har gått fortare än tåget... Har inte hunnit göra minsta lilla inlägg. Känns som om jag bloggat i mitt huvud på väg mellan rackethallen, fotbollsplanen, samtidigt som jag försöker synka mig i telefonen med den mamman som kommer från balettskolan. Nog för att jag älskar vardagen men jag önskar att kvällarna var några timmar längre så att jag hann med allt det jag ville!

Mitt i all logistik så har jag provlagat mat till ett litet matuppdrag som jag fått! På så sätt så har mannen och jag mumsat i oss rätter som halstrad carpaccio och lakritspannacotta med hallon mitt i veckan sena middagar i TVsoffan. Men det är ju också ett sätt att förgylla vardagen!

Imorgon på Ärtans och min lediga fredag så skulle vi egentligen ha haft hela hennes avdelning från förskolan här på lunch och därmed mina kollegor, men det blev framflyttat så vi har en helt blank dag imorgon! Vi hann städa lekstugan inför besöket dock, i och med att jag grejar med tjejernas rum så hr en del saker fått flytta ut dit och det var en väldans röra!


Den lilla spisen och diskhon hade Ärtan i sitt rum, i gamla huset hade vi det i vårt kök. Det är nog en av våra mest älskade leksaker för alla tre flickorna, egentligen så ska det vara en tredje pall som bänk men den tjänstgör numera som sängbord till Ärtan. Hon börjar ju bli lång så att jag höjde dem lite nu med två plattstenar som jag hittade i en vrå i trädgården.

På tal om något helt annat så har vi en spiraltrappa i TVrummet som går upp till vårt lilla gästloft, av och till så vill jag måla den vit...
Det var kärlek vid första ögonkastet för både J och mig när vi såg den på byggnadsvården då vi egentligen letade efter blandare under vårt husbygge.
Jag inser ju att inte allt kan flyta ihop i vitt här men jag tänker mig den lite skönt sliten, nu springer ju inte vi upp och ner till gästloftet och sliter på trappan direkt då men jaa, hela sommaren och våren har jag tänkt att den ska få vara svart men nu drar jag åt vitt igen. Det vore tråkigt att ångra sig sedan... Ni får jättegärna ge mig ett råd..  Jag har nästan aldrig svart i inredningen, ska den få fortsätta vara svart så måste jag ta upp det mera än i lilla kolhämtaren med gladiolusar i! Jag ska visa fler bilder från TVrummet men det var så dovt ljus idag.

Jag avslutar med ett litet middagstips från vår middag idag!


Färsbiffar med blomkålsmos och dessa råpicklade grönsaker som var helt underbara. J och jag har satt i oss hela den här burken... Hittade receptet i ICA buffé:

Ansa och skär 250 g blomkål i små buketter. Dela 1/4 gurka på längden. Kärna ur och skär i 1/2 cm tjocka skivor. Skiva en halv knippe rädisor. Vispa ihop 1/2 dl vitvinsvinäger, 1 dl socker, och 2 dl vatten. Vispa tills sockret har lösts upp. Lägg i grönsakerna. Tillsätt 2 msk finskuren dill, gärna stjälkarna också. Låt stå 15 minuter, rör då och då.

Ha en forsatt fin torsdagskväll!   Kram Jenny

5 kommentarer:

 1. Jag vet inte heller, Jenny, var tiden tar vägen. Veckan bara rusar fram och när jag börjar jobba igen kommer man väl aldrig få tid att göra några inlägg... Men, vilken fiin lekstuga ni har, såå gullig! För att inte tala om den GUDOMLIGA trappen, ja, den var så fiin så man nästan fick dåndimpen. Har ingen aning om vilken färg du ska ta. Skulle säkert vara lika fin i vilken färg som helst. Sedan verkar ju du vara värsta GUDEN på att laga mat, låter ju så gott allting, så det är ju inte klokt!

  Kram
  Petronella

  SvaraRadera
 2. Keep it black.... den är så fin som den är (men vad vet jag :))
  P & K
  Annika

  SvaraRadera
 3. Åh nej, behåll den svart. Superfin och fin kontrast mot det vita. Den kommer inte synas lika mycket som vit....
  Kram Jannike

  SvaraRadera
 4. Underbart vacker trappa! Får man fråga vad ni gav för den samt installationen? Vi ska snart påbörja vårat projekt då vi har köpt loss källaren under våran befintliga lägenhet och då har vi tänkt oss en sån trappa.

  Mvh
  Daniel

  danielya82@hotmail.com

  SvaraRadera