söndag 9 september 2012

Hemmahelg

Vi har fått riktigt mycket gjort härhemma i helgen, ofta känner man ju att en helg lätt rinner en ur händerna annars. Jag har avslutat klädskåpsstädningen, alla flickornas sommarkläder är undanstoppade i den gamla kofferten.Det blev inte så mycket kvar i skåpen när allt som var för litet och för somrigt var bortplockat... Min garderob fick sig också en dust! Mycket har åkt iväg till secondhanden och insamlingen. Det känns skönt även om det gärna hade fått komma en magisk fe och fylla på med lite fina bohemchica höstkläder!

Maken har målat på staketet, nu är det "bara" alla staket pinnar som ska målas separat en och en innan de ska upp. Jag har också målat en liten hylla loppisfynd från Danmarkssemestern, den ska in i Pärlans rum och ersätta dockskåpet som hon inte vill ha kvar längre.


Jättefin form var det på den, jag ska lägga ut bilder när den är på plats. Jag håller nu på att möblera om i Ärtans rum och flyttar saker mellan tjejernas rum och behöver en massa ny snygg förvaring. Är det någon som förresten vet var man hittar fina skrivbordsunderlägg? Jag vill inte ha såna där som är som bordstabletter till barn utan större utan en massa prinsessor och sånt på!

Jag har just tryckt i mig resterna av en jättegod plommonkaka som jag bakade igår, det är min mammas gamla recept hon brukar alltid baka den på hösten. Den går supersnabbt, den blev jättegod trots att någon hade gått emot temperatursvredet till ugnen så att gradantalet hade stigit till jättehögt! Denna någon var såklart inte jag utan mannen!!
                               Plommonkaka

Smält 100 g smör, dra kastrullen av värmen och häll i 1 1/2 dl mjölk. Vispa sedan i 2 ägg. Mät upp 3 dl vetemjöl, 2 1/2 dl socker & 1 tsk bakpulver. Blanda de torra ingredienserna med vätskan. Häll smeten i en smord bröad form som rymmer minst en liter. Täck ytan med delade plommon, skalsidan uppåt och strö på ett par tsk pärlsocker. Grädda i 175 grader i 50 minuter.


Igår när jag hasade runt på Konsum och skulle köpa lite skaldjur till kvällen så hittade jag min granne där eller om hon hittade mig kanske och hon bjöd över oss på middag. Underbart när ens egna matidéer liksom har planat ut!
Det blev en trevlig och mycket sen middag, nu ska jag gå ner till henne med senaste nummret av Jeanne d´Arc Living som jag precis avnjutit alla vackra bilder i, bla bilder på sånt kakel som de har!

Sen ska jag göra en strykning till på hyllan och en ram och ett skrivbord... Och i kulisserna väntar fler möbler som ska målas!

                                           Mys ut det sista av helgen!

                                      Kram //Jenny

   

2 kommentarer:

 1. skönt med hemmahelg så man kommer ikapp med måsten

  SvaraRadera
 2. Vad trevligt att bara bli hembjuden så där hux flux! Dessa bjudningar brukar bli
  supertrevliga! Vad du har varit effektiv idag och vad skönt att få undan sommarkläderna!
  Kofferten var ju såå himla mysig och fin! Jag måste också rensa ut känner jag och tackar gärna
  ja till lite nya och bohemchica kläder, jag med!

  Plommonkakan såg smarrig ut, måste bara provas!

  Kram
  Petronella

  SvaraRadera