tisdag 11 september 2012

Baka mammas päronkaka


Min mamma bakade alltid en päronkaka på höstarna när vi var små, hon har tappat bort receptet så idag så började jag att försöka återskapa det. Jag kunde inte låta bli att lägga till glasyr eftersom jag är galen i glasyr! Så det blev ju ändå en "Jennykaka" mera men jag ska fila på det här receptet mera jag tycker att päron är otroligt gott i bakverk helt annorlunda än äpplen. Den vita skålen på bilden är en favorit som stått framme på bänken sedan jag hittade den för säkert tre år sedan nästan hemma hos bloggerskan Ann-Catrin som har bloggen finthemma och en webloppis. Det var en av de första bloggarna som jag började läsa och jag gillar hennes bloggen och loppisen jättemycket!




Den här tål nog att mumsas på även om jag ska fixa till receptet lite grann!

Idag så var vi bara tre till middag då Sessan åt hos en vän och Pärlan som vanligt på fotbollsträningen. Då äter vi alltid vid köksbänken när vi inte är alla fem.




Eftersom jag gjorde två gigantiska köttfärslimpor igår så avnjöt vi en annan variant med dom idag med spagetti och en tomatsås med massvis av vitlök och citron istället för det klassiska igår med klyftpotatis och gräddsås och gurka.

Tack för era fina kommentarer igår! Jag jobbar ju med barn så att jag lunchar med dem innan rasten! Det är därför som jag kan pyssla med annat än att äta på min långa halvtimma! Jag är inte en person som prioriterar bort mat! Inte ens för shopping!

                                                                                Kram Jenny

5 kommentarer:

  1. Vilket charmigt kakel ni har i köket, jag skymtade det lite i bakgrunden:)

    Mums vad god den där kakan ser ut, päron använder jag i stort sett aldrig själv när jag bakar. Det blir ju oftast äpple, hallon eller blåbär;)

    Jag brukar också titta in hos Ann-Catrin och hennes webloppis!

    Tack för dina rara ord hos mig, det värmer!

    Kramar Johanna

    SvaraRadera
  2. Ja, zinkbaljor behöver man många även plåtburkar och ... ;D

    Kakan se jättegod ut coh vilket snyggt kök!

    /Frida

    SvaraRadera
  3. Men, åhhh vilket fiint kök, jag dåånar! Vilka arbetsytor!

    Jag älskar också päron i bakverk, det är såå himla gott!
    Din glasyrkaka såg verkligen så smaskig ut!

    Kram
    Petronella

    SvaraRadera
  4. Oh vad glad jag blir du verkligen använder din skål du köpte av mig för så länge sedan.. jättekul!
    jag älskar också alla skålar som är på fot eller har "öron"/handtag..
    men mums.. en päronkaka.. tror akdrig jag bakat något med just det någon gång.. den ser ju ursmarrig ut och med glasyr.. ja det är min melodi också

    kram på dig
    Ann-Catrin

    SvaraRadera
  5. Vilket snyggt kök och vad trevligt med en köksö! Det skulle jag vilja ha också!
    Kram Helena

    SvaraRadera