söndag 2 februari 2020

Att baka på helgmornarna















Under en tid, ganska lång så har helgfrukostarna varit det jag lagt mest tid och energi på  i köket. Inte för att jag har valt det utan för att det har blivit så. 

Mest på grund av hur mitt liv ser ut såklart, det är då jag har lite tid. Att baka, laga, skriva recept och att fotografera när det är ljust. Och om inte flickorna är iväg på fotbollsplaner eller tennishall så sover de galet länge och kommer inte upp förrän allt är klart. 

Detta är vad som fanns i min kamera bilder från två omsorgsfullt skapade frukostbruncher! Sen kraschade min älskade gamla totalt omoderna kamera.

En av frukostarna var med nybakat valnötsbröd.








Och en gjord på skrap från frys, kyl och skafferi, med gamla levainskivor rostade och invirade i linneservett med bregott havssalt i liten keramikskål så blir det också en lyxig god känsla.






















Valnötsfrallor.

1 pkt jäst
4 dl vatten
1 dl 3 % mjölk
1 1/2 msk olivolja
1 1/2 msk flytande honung
11 dl vetemjöl
drygt 1 dl grovhackade valnötter
1 stor nypa flingsalt

Smula jästen i en degbunke, rör ut i degvätskan vatten plus mjölk som ska vara fingervarmt. Tillsätt honung och olivolja. 
Arbeta sedan ihop till en deg med mjölet och jobba ett tag med degen, jobba sist in valnötter och flingsalt. Låt jäsa dragfritt 40-60 minuter och grädda sen i 225 grader ca 12 minuter, ha koll! Ugnar är så olika!





















Nästan varje helg här numera så slår jag ihop frukost och lunch till brunch och då är överbliven kokt potatis från veckan så himla gott att steka och ha till ägg och vad som finns av skinka och grönsaker. Sen står man sig hela dan. Stekt ägg och stekt potatis är såna barndomsminnen för mig, det var vår nödmat genom alla år när det var tomt i kylen och lite ont om tid. 








































Älskar att göra fina skärbrädor med typ allt som finns hemma även om jag aldrig igen kommer att ersätta selleri i Virgin Mary med en gurkstav! En ledsen gurkstav kan aldrig bli detsamma som en spänstig selleri! Vissa saker är ändå lite heliga!















































Nu är det dags att fixa dagens söndagsfrukost! Vi hade middag igår med charkbricka som förrätt, det finns lite över som får sällskapa med nån form av äggröra. Kanske den här med mozarella och spenat. Eller den här med parmesan kanske!


Ha en fin solig söndag! Har ni planer? Här ska huset få lite omvårdnad tänkte kanske baka och sen bastu, bad och bubbel innan söndagsmiddag!



                                                                                         Kram Jenny

15 kommentarer:

  1. Lyxfrukost! Guuud så gott. Här blev det en snabb frukost med kaffe och en upphottad bagel i brödrosten. Lite ost och tomat, klart. Solen skiner och allt damm syns tydligt. Jag tror jag går ut. Kraaaam Pia

    SvaraRadera
  2. Frukosten är det bästa målet på dagen tycker jag. Älskar att sitta och njuta vid frukostbordet.
    Här har det bakas bröd idag med som var evigheters, evigheter sedan jag gjorde.
    Kram Carin

    SvaraRadera
  3. Vilken frukost, ser otroligt gott ut... Frukosten är den bästa måltiden på dagen och att sen få avnjuta den i lugn och ro... underbart.
    Kram Birgitta

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack snälla!
      Har försökt komma till din blogg men kommer inte vidare när jag klickar vidare från din profil!

      Kram Jenny

      Radera
  4. Mums, allt ser så gott ut. Jag blev hungrig nu :)
    Kram!

    SvaraRadera
  5. Å mums! Vill bara hoppa in i bilderna och äta av allt gott :)
    Älskar frukost, men är helt ärlig suuuuperdålig på att fixa sånna härliga helgfrukostar... Kanska får bli en plan till helgen :)
    Ta hand om dig <3
    Varm kram Anna

    SvaraRadera
  6. Oh, vad gott det ser ut!
    Jag gillar ju inte frukost, ingen dag, så brunch passar mig mycket bättre.
    Fortsatt trevlig vecka!

    SvaraRadera
  7. Helgfrukostar med nybakat valnötsbröd är det bästa som finns! Brukar göra små scones med valnötter. Längtar efter helg...

    KRAM Anna

    SvaraRadera
  8. Mumsiga bilder!! Önskar dig den finaste av lördagar...
    Kram Titti

    SvaraRadera
  9. Hi Selina



    i am Montoya Jazhel from the philiphines ,i was in a big problem in my marital life so i read your testimony on how Dr Ikhide help you get your husband back and i said i will give it a try and i contacted the Dr Ikhide to help me and he promised to help me get my problem solved. now am so happy with my life because all my problems are over. Thanks to the great Dr Ikhide for the help and Thanks to you Selina.

    You can reach him with this email:- dr.ikhide@gmail.com and i promise he will not disappoint you.



    I AM SO HAPPY…… remember here is his email:- dr.ikhide@gmail.com or whatsapp :- +2349058825081








































    Kumusta Selina



    ako si Montoya Jazhel mula sa pilipinas, ako ay nasa malaking problema sa aking buhay sa pag-aasawa kaya nabasa ko ang iyong patotoo sa kung paano tulungan si Dr Ikhide na maibalik ang iyong asawa at sinabi kong susubukan ko ito at makipag-ugnay sa Dr Ikhide upang matulungan ako at nangako siyang tulungan ako na malulutas ang aking problema. ngayon masaya ako sa aking buhay dahil ang lahat ng aking mga problema ay tapos na. Salamat sa mahusay na Dr Ikhide para sa tulong at Salamat sa iyo Selina.

    Maabot mo siya sa email na ito: - dr.ikhide@gmail.com at ipinapangako ko na hindi ka niya bibiguin.



    AKO KAYA NAKAKITA …… tandaan dito ay ang kanyang email: - dr.ikhide@gmail.com or whatsapp :- +2349058825081

    SvaraRadera
  10. Frukosten är den bästa tiden på dagen, då njuter jag som bäst...
    Kram Birgitta

    SvaraRadera
  11. Nice post and i like to read your unique content, Thanks for the best blog.
    스포츠토토탑

    SvaraRadera
  12. This is really helpful post and very informative there is no doubt about it.
    바카라사이트탑

    SvaraRadera
  13. Everyone an extremely breathtaking chance to read from this blog. It is always so lovely and jam-packed with a great time.바둑이사이트넷

    SvaraRadera