lördag 21 februari 2015

Att riva av ett barnkalas



Att fixa barnkalas är inte mitt roligaste högst upp på listan! Nu har det dessutom kommit inbjudan efter inbjudan till barnkalas för Ärtan att gå på så  bara att finna en dag var ett mission i sig!




Men så i torsdags lyckades vi klämma in en liten tjejmiddag för Ärtan som hade fyllt år i början av januari! Spelar inte så stor roll! Bara man får ha sitt kalas!





Jag sprang på dessa bordstabletter på Indiska förra veckan. De är handgjorda av återvunnet papper, Ska ju kunnas användas ett par tre gånger iallafall men inte till den här typen av party då!





Uppdukat!




Det är lätt att få till det med extrastolar när alla som står från början är udda! Detta är Pärlans skrivbordsstol och jag blev riktigt förtjust i att ha den i köket. Nu är den fin i hennes rum med, trots att hon först protesterade mot den, "att alltid få gamla saker" Men nu gillar hon den. Ett av mina bästa loppisfynd, 40 pix skulle den ha kostat men jag fick den sen på köpet med en annan grej!

Skulle gärna ha ett helt gäng såna här gamla skolstolar med nummer staplade att ha vid stora middagar!






Lite färg i dukningen, Mateustallrikar i ljusrosa som hängt med i hundra år, servetter i pastellgrönt och vitt från Leila´s General Store. Älskar den vågiga parasollkanten!









Ärtan hade önskat "Lady och Lufsen" till middag och jag tänkte göra kalvfärsfrikadeller med en liten touch av citron. "Är du helt galen?" Tyckte J. Jaa inte så genomtänkt jag veeeeet men jag börjar alltid att fixa maten redan i tanken och innan den landat så blir det så! Men jag vet ju att det är helt galet och fel forum att stå och greja med sånt till barnkalas där det liksom inte märks eller kanske direkt uppskattas! Så voila! Änglamarks färdiga köttbullar, upphottade med en tomatsås och lite lyxigare spagetti!

Jag hade inte direkt tiden heller till att rulla dessa frikadeller, dagen innan kalaset rullade jag ut min vagn 6 minuter över 22 från mataffären som stänger vid 22... Långt ifrån första gången, men jag gillar det, jag liksom äger hela affären då och sen hela parkeringen som vanligtvis är helt hysterisk är tom! Den är också min! Eller jaa min och moppekidsens!





Jag hann inte heller baka tårta så jag sålde in idén med en glasskiosk! Det tar också tid när alla ska stå på kö till kiosken och sen välja strut eller bägare, 3 olika smaker på glasskulorna, topping och tillbehör och mamman står och gör glasskulor, lugnt och fint. Dessertstunden blir lång och mysig!




En sen kväll på mataffären så kan man också stå där och inspireras av tipsen på förpackningarna till allt det färdigköpta! Till exempel att knyta hallonsnören om strutarna!





Godispåsen kom när man gick hem som en liten goodiebag! Använde påsar från Leila´s General Store som egenligen är till mackor och sådant tror jag. Det är iallafall vad jag brukar ha dem till annars. Men storleken är perfekt till godispåse, den är liten! Några handplockade godbitar, sen är den full! När man köper kalaspåsar annars är de för stora tycker jag.

Men dessa är i storlek som de där när man var liten med olikfärgade cirklar på, från kiosken där man valde en bit i taget!



Så det var Ärtans kalas, fixat lite på en höft. Men hon var supernöjd! Hon önskar sig en hund så hon fick en tipspromenad på temat hundar som flickorna fick lösa på vägen hem från fritids. Den riktiga hunden får vänta! Liksom de hemgjorda kalvfärsfrikadellerna!


Over and out, nu tar vi sportlov!

                                                                    Kram Jenny



31 kommentarer:

  1. Wow ♡ ....
    Ha en fin Lördag!

    SvaraRadera
  2. Vilken fin dukning och roliga idéer!
    Jag brukade älska att göra barnkalas för mina barn! Älskade min egna som barn också!

    SvaraRadera
  3. Men vilket fint kalas! Du är en estet! Mysigt med Lady & Lufsenmat och röda remmar runt strutarna! Vilken lycka! Saknar barnkalasen faktiskt. Min yngsta fyller 20 år på måndag. Ikväll har hon bjudit ut några vänner till en finare pizzeria!

    Trevlig helg o Kram! Anna

    SvaraRadera
  4. Åh vilket mysigt inlägg! Och så fint kalas du fixat! Heja dig! Jag gillar inte att ha barnkalas och är SÅ glad att den tiden numera är förbi... ;)
    Skolstolen är jättefin! Ler lite åt dotterns "missnöje" över gamla saker... ;)
    Så söt liten godispåse! Alldeles lagom! Skönt att handla så sent att man äger mataffären! Det lär ju inte vi göra när vi ska åka till City Gross alldeles strax ;)
    Kram och ha en fin lördag finaste!
    /Maria

    SvaraRadera
  5. Vad du är påhittig. Enkelt med stil. Det gillar jag. Önskar jag hade den fantasin. Önskar er ett härligt lov. Vårt är slut och allvaret är tillbaka på måndag. Kram Anette

    SvaraRadera
  6. Men å vilket fint och ambitiöst kalas! Att du ens kommer på tanken att göra egna köttbullar... Å. Här ligger jag mil efter dig. Kram.

    SvaraRadera
  7. Å du är så påhittig så jag skulle vilja komma på dina kalas! :D
    Snyggt och säkert gott när du har fingrar med i spelet;)

    Kramar
    Adela

    Sjukt nyfiken på i vilken butik K;et har funnits:)))

    SvaraRadera
  8. Vilket roligt kalas... det är ju alltid att stå i inför kalas men du får det att låta så lätt!
    Här har jag de senaste betalt och haft kalas på annat ställe än hemma!
    men nu är han inte intresserad av att ha kalas längre min äldsta men minstingens tid är ju kvar...

    Skönt med sportlov, det har vi redan haft

    Ha en fin lördag
    Kram Sandra

    SvaraRadera
  9. Så fint kalas, det var mycket du hade tänkt
    ut superbra där. Kan lätt tänka mig att det
    blev lyckat.
    Ha en skön lovvecka
    Kramar/AM

    SvaraRadera
  10. Men vilket fint kalas och vad du är påhittig. Gillade underläggen, men synd att de bara var engångs. Skulle gärna vilja ha rosa Matteus tallrikar också. Klart ni ska ha en hund!!! Vår lilla O har tjatat sedan hon kunnat prata, men nu har vi lilla Doris hos oss som ger så mycket glädje, men de där utlovade gå ut och gå promenaderna som lilla O lovade är knappt ett minne längre. Få tjata att hon tar en promenad med lilla Doris varje dag.
    Kram Helena

    SvaraRadera
  11. Jättefint barnkalas och genomtänkt för att vara en sak som du inte verkar ha överst på din lista av favorite things to do. :)
    Gillar snörena på strutarna. Fint!

    Kram och ha en bra lördag.
    /Linda

    SvaraRadera
  12. Mysiga gladbilder och så klart kalasbilder :) Gillar dina stolar!!! Kram Anna

    SvaraRadera
  13. Vilka fina bilder! Jag skulle gärna vara barn på detta kalaset ♥

    Kram Carola

    SvaraRadera
  14. Vilka härliga bilder och det låter som ett riktigt lyckat kalas, mysigt :)
    Kram Pia

    SvaraRadera
  15. Wow, det ser jättefint ut.
    kram Jannike

    SvaraRadera
  16. Men åååh, vad jag vill vara liten igen. Älskade barnkalas. Min dotter fyller 13 nästa gång så då blir det utflykt som poolkalas vid utomhusbassäng. Det är inte riktigt samma sak, men ungarna älskar det. Jag blev så glad av dina bilder, kändes som när man var liten. Mitt bästa söndagstips:
    http://elledecoration.se/kategori/tavlingar/

    SvaraRadera
  17. ser ut att ha varit ett härligt kalas... snart måste vi riva av ett här också, och jag fick lite fin inspiration av dej, gillar ballongerna i lampan, det kan vi ju göra här med...!
    Ha en skön söndagskväll!

    SvaraRadera
  18. Gokväll Jenny!

    Å vilket toppenkalas!
    Precis som hon ville ha det och det är ju det bästa!:) Barn vill ju oftast ha det ganska enkelt, det är oftast vi vuxna som krånglar till det:)

    Hoppas ni har ett bra sportlov!

    Kram Sofi

    SvaraRadera
  19. Vilken kalasfixare du är, många fina ideér som du bjuder på! Jag gillar den loppisfyndade skrivbordsstolen, väldigt fint med olika stolar runt bordet också.

    Kram Victoria

    SvaraRadera
  20. Åhh, vilken inspiration man får när man kikar in här!!! Har äntligen tittat ikapp och hallonsnören runt glasstrutarna var bara såå bäst!!! Den snor jag!! ;)

    Kram
    Petronella

    SvaraRadera
  21. Men wow vilket superparty!!! Förstår att hon var nöjd!

    Superfin och kreativ dukning!!!
    Kram Malin

    SvaraRadera
  22. Så fint och titta in här!
    Fint du gjort
    Kramar till dig och en fin vecka

    SvaraRadera
  23. Så fint och titta in här!
    Fint du gjort
    Kramar till dig och en fin vecka

    SvaraRadera
  24. Vilket fint barnkalas! Det måste de varit nöjda med alla barnen! Kram Pernilla

    SvaraRadera
  25. Så fint!! Kan förstå att Ärtan var nöjd:) Och de där servetterna har jag också, tycker de är så fina! Max har redan börjat räkna ner tills födelsedagen fast det är en månad kvar (långt när man är nästan fem) och jag har i huvudet börjat planera ett kalas för ett gäng småkillar. Fick fin inspiration här hos dig:) Kram/tanja

    SvaraRadera
  26. Hej Jenny!

    Det räckte att skrolla ner några inlägg här hos dig för att komma på hur mycket jag har saknat att läsa din blogg och framförallt se på alla fina och inspirerande bilder som du tar och visar här på din fina blogg!

    Så fint du gjort på Ärtans kalas och jag som älskar mazariner hade mer än gärna suttit hemma hos dig och druckit kaffe och njutit av en av de där mazarinerna:)

    Och dina superfina loppisfynd sedan! Älskar skolplanschen och de andra sakerna också såklart!

    Önskar dig en trevlig helg!

    Ta hand om dig.

    Kram Johanna

    SvaraRadera
  27. Så fint ni har fixat inför kalaset! :)

    Kram Jenny

    SvaraRadera
  28. Oj, så fint! Någon måste vara nöjd att få hålla ett sånt kalas för sina vänner! Och så trevligt att få komma som gäst :)

    Trevlig fredag!
    Kram Pernilla

    SvaraRadera
  29. Nu snackar vi skönt kalas! Underbara bilder...
    Kram till dig,
    Titti

    SvaraRadera
  30. Helst underbart kalas måste det ha varit...
    Alltså, du bara kan, du bara har den där känslan när det gäller ALLT.
    Att få komma på middag eller kalas ho dig(er skulle verkligen vara en höjdpunkt.
    Stor kram till dig.
    Jessica

    SvaraRadera