söndag 2 december 2012

Advent



Jag var sent ute med att rigga adventsstaken i år! Igår var den helt borta! Panik, det är klart att man måste kunna tända första ljuset på adventsfrukosten. Till slut fann vi den, på kistbotten i förrådet.

De är fyndad i en realåda för några kronor, då var den guldfärgad med en massa prismor. Sedan har den gått genom vår vitfärgsfabrik!




Jag är sparsam med julpyntandet sedan några år, i år så får sex hyacinter i tomma konservburkar pryda hallfönstret.




Den här tomten i cement får också vara i hallen, stå på hallskåpet som en hustomte. Han är ny för i år, på självaste midsommarafton så fick jag honom av min vän M. Vi har nämligen en tradition jag, M och två vänner till, den sista lördagen innan jul varje år åker vi på en liten tur till ett litet ställe och avslutar julshoppingen och äter låååånglunch och ännu längre fika och barhäng! Vi tankar energi istället för att julstressa! En av årets bästa dagar! För att återgå till cementtomten så fann jag honom på förra årets tur och tänkte köpa honom det sista jag gjorde, men butiken hade sedan stängt tidigare så vi stod med näsorna mot skyltfönstret, shoppingsugna eftersom vi totalt prioriterat bort shopping och fokuserat på att äta och skratta. Inget dåligt val i och för sig och nu är tomten min iallafall!



Flickornas paketkalender som de får öppna var tredje dag, den är väldigt praktisk och innehåller sådant som strumpbyxor till julfesterna och liknande saker... Sånt de behöver men i roligare förpackning...

Nu ska jag röja upp lite här och sedan förbereda familjemiddag, min pappa kommer hit för han har ett ärende och vi bor riktigt långt ifrån varandra så det blir söndagsmiddag med honom och min systers familj.

Julmarknad i kapellet har vi också hunnit med idag Sessan och jag, egentligen var det Pärlan som skulle stå och sälja fika till klasskassan men hon hade fotboll så Sessan hoppade in!

              Ha en riktigt fin första advent //Kram Jenny

16 kommentarer:

  1. Vad fint du ha gjort så mysigt kram Diana

    SvaraRadera
  2. Vilken fin kalender du har gjort och härligt tradition!! I såna kan man verkligen, som du skrev, tanka energi!!! Kram!

    SvaraRadera
  3. Vad fin kalender(och resten också så klart)! Hann tyvärr inte göra nån egen åt lilleman som jag brukar, tyvärr. Men han var hur nöjd som helst med den han fick av farmor: fotbollskortskalendern! Det "äger" liksom nu...
    Kram och må så gott!
    Judita

    SvaraRadera
  4. Vilken bra idé med var tredje dag, I år hoppar jag det för jag hade liksom ingen fantasi och inte fattade jag att december dök upp så fort heller och att hitta småsaker till en 8-åring som mest önskar sig paket över 1000 kr uuuggh!

    Jag håller med dig om marinblått, jag älskade det när jag var yngre och det hänger med än idag :-)

    Låter som ni hade en fin första advent...
    Ha en fortsatt fin kväll
    Kram Sandra


    SvaraRadera
  5. Så vackert det är med vitt och grönt! Kram!

    SvaraRadera
  6. Vad smart att lägga "praktiska" saker i kalendern.. det ska jag tänka på till nästa år. Just nu gör jag ingen själv... känns inte som om tiden räcker till, så det fick bli lego och fotbollskorts kalendrar.
    Kram Jannike

    SvaraRadera
  7. Vad fint du/ni har hemma hos er :)
    Bra tips med konservburkarna och hyacinter, enkelt och stilfullt...ska inhandla några hyacinter jag med, men de måste tyvärr vara fusk för jag får sån huvudvärk :( av dem.... snyft för jag älskar doften...
    Hoppas du oxå hade en fin advent
    Kram Anki

    SvaraRadera
  8. Väldigt vacker advents ljusstake! Kram goa du!

    SvaraRadera
  9. Underbar ljusstake och den där söta lilla krukan bredvid, som bärs upp av tre barn, har jag också hemma som står på pianot! Såå fint du har hemma och det där med konservburkarna är ju genialt! Kul historia om tomten också, han skulle helt enkelt flytta hem till dig!

    Må gott i kylan!

    Kraam
    Petronella

    SvaraRadera
  10. Hej!

    Vilken läcker adventsljusstake!

    Hoppas du hade en bra första advent och en härlig måndag. Kram Maria

    SvaraRadera
  11. Den där tankaenergi-traditionen lät som en himla bra ide !!
    Så fin adventsljusstake du har...vitfärgsfabriken kör vi med här oxå.

    kraaaam

    SvaraRadera
  12. Åh, så fint ni har det!
    Hoppas att ni hade en fin första advent!
    Kram Jenny

    SvaraRadera
  13. Här har du en till som var väldans sen med adventsstaken ;O) Vi tände vår dagen efter istället. Nu när jag väl har gjort en, så fick jag en annan idé, men den får jag kanske spara till nästa år :)))
    Din är i alla fall jättefin!!

    Mysig vinterdag på dig!
    Kram
    Ulrika

    SvaraRadera
  14. vitt och vackert..!!..själv letar jag fortfarande efter några av adventsstjärnorna...;)

    Pernilla

    SvaraRadera
  15. Ha ha min var ju också borta! Ja det är inte lätt att hålla ordning på alla julsaker!
    Idag kom ett så fint paket till mig!! Tackar så mycket! Jättesöta muggar!
    Ska inviga dom ngn dag här!
    Tack än en gång!
    Kram Helena

    SvaraRadera
  16. Fint och smart med hyasinterna i konservburkar. Fin blogg i övrigt, kul att få nya tips och idéer. /Carro

    SvaraRadera