lördag 19 maj 2012

Finaste stället i Småland


Idag gjorde vi bästa utflykten man kan göra när man är här! Till den gamla skolan i Berga, som har loppis, antikviteter och det ljuvligaste cafét man kan tänka sig. Jag försöker att alltid åka dit när jag är hemma i Småland hos mamma och pappa. För mig som är galen i loppisar så är detta ett paradis, härifrån är det omöjligt att gå tomhänt!
Den här vågen fick följa med oss hem, har varit sugen på en sån ganska länge att ha på köksbänken! Det lilla trekantiga fönstret blev också mitt!
Den här linnekorgen visade sig innehålla en riktig skatt! Riktigt stora linnehandukar sydda av gamla mjölsäckar så det fina trycket från säckarna var på. Kan nog bli riktigt fina att duka med som någon form av bordstabletter tror jag.


Sista fyndet, denna ljuvliga lilla låda som ska antingen flytta in i bokhyllan eller ska jag plantera i den och ha den ute.

Här finns ju också Affes café där man kan äta de godaste hembakade små skapelser till bakverk. Idag blev det inget fika för mig dock, men familjen fikade medans jag tittade runt på loppisen eftersom jag kan göra det hur länge som helst och det kan inte de. Idag skulle vi ju också vidare till lilla T`s kalas så vi hade en tid att passa... Men jag upptäcker nya saker för varje gång jag går runt!
Till er som har vägarna förbi är detta absolut värt ett besök, även en extrasväng. Det är ett perfekt stopp på bilsemestern eller som en utflykt. www.3arhundraden.se/antique.html

I`ll be back!    // Kram Jenny 

4 kommentarer:

 1. Åh jag vill också åka på loppis! Bänken på översta bilden hade fått åka med mig hem!

  SvaraRadera
 2. Kul !

  Jag är uppvuxen två hus från cafét. Min mamma bor kvar där, men jag har aldrig besökt stället.
  Kanske på tiden att fika där istället.
  Det verkar som det finns en hel del fint att handla oxå.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Om du inte har varit där måste du åka dit! //Jenny

   Radera