lördag 14 april 2012

Premiär!

Idag gör jag det! Jag sjösätter bloggen som har funnits bara i mitt huvud ganska länge nu. Idag när hela trädgården är vit och snötäckt och jag egentligen hade tänkt hålla på med vårfix; putsa fönster och plantera vårblommor i utekrukorna. Det skulle bli krispigt och vårigt här nu när vi kom hem från skidsemestern men nej. Jag tillbringar dagen i köket som jag i och för sig älskar! 
Idag så blev det smörrebröd med rostbiff till lunch här. Med mera rostbiff än bröd, på tunna skivor av danskt rågbröd, sallad, tomat, rödlök, rostad lök och remouladsås gjord på: 1 dl majjo, kapris,lök, persilja, smörgåsgurka allt hackat och ca 2 msk av varje och så lite gurkmeja. Sen måste man ha något gott till latten på helgen, en vanlig klassisk sockerkaka. Jag gör den efter Brittas recept det känns som 100 år sen jag fick det, jag har det på ett gulnat kollegieblockspappaer som jag tar fram ibland trots att jag kan det utantill... Men B lärde mig hemligheten med sockerkaka -  vispa lääänge!

 

 
Det går fort för familjen att äta en sån här. Nu står en boeuf i ugnen och puttrar till middagen. Imorgon får ni mitt favorit recept på det!

Ha en underbar lördagskväll // Kram Jenny 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar