tisdag 8 oktober 2019

Sommarens skatter

Sommarens bästa är alla loppisar! 

 Dessa två var sommarens finaste.

Lampan över svarta tavlan följde med oss hem från Frankrike. Den är supertung, egentligen en bordslampa vi var typ ett gram från övervikt med den i resväskan och den krävde en heroisk insats av J för att få upp på väggen! 

Denna lampa var med i en annan resväska i samma packning. Den är omöjlig att göra rättvisa på bild i sin oansenliga 70talskostym i plast! Men det gör också att den inte tar för mycket syre i inredningen tycker jag, den har fått en plats i allrummet med Ikeas blåa Stockholmssoffa i sammet som jag föll handlöst för direkt när den kom.


Allrummet på bottenvåningen är det rum som vi aldrig får till. Vi har provat allt från inbyggd bokhylla till fondtapet, divaner name it! Nu har vi satt dit en TV och det har gjort att Sessan har gjort detta till sitt vardagsrum så nu används det iallafall konstant! Sen vi la dit en vit matta så har också hunden gjort den till sin spymatta när han har ätit olämpliga saker! Han har alltid spytt på diskreta små platser utan textilier innan denna matta kom men den är tydligen bästa stället att spy på nu!Denna knallblå gamla spegel fyndade jag på en sån skräploppis i Frankrike.Mycket knallblått..... Men som sagt det har gått troll i det där rummet. Jag får inte till det! Lika bra att landa i det kanske.


Den här kannan hittade jag på en loppis på en roadtrip i Småland! Vi stannar på alla loppisar, alla! Kisspaus, matpaus och loppispaus! 


Den här kannan är stor och tung och damen som hade loppisen hade bara haft den som vas men jag tycker den är superfin i en dukning med bordsvatten i! Men lite tung då så jag häller upp åt alla!


På samma loppis hittade jag en av dessa skålar!


Dagen efter fann jag en likadan på en loppis i Hometown! Tala om tur!

Om du vill baka mina chokladbollar klicka här för recept.

Eller här för barnsligt goda.

Eller här för lakritsvarianten!


Med den ena följde det med en sån här "blomvasgrej" 


Jättefin braochhagrej till allt blompyssel här i huset!


Det blev inte så många loppissaker den här sommaren, det här ytterfodret också. Även det hittat i Frankrike, aldrig mera flyg dit, never ever! Nästa gång blir det bil!

Även om vi inte alla är överens om hur mycket tid som ska spenderas på loppis! Men kolla bara så snygga stolar man kan sitta och hänga i när ens mamma har landat på en riktig lyxloppis!


Godkväll, jag har tagit mig tiden att göra ett litet inlägg en vanlig vardagskväll, galet länge sen, men så lyxig egentid alltså! 

Hösten är här! jag har hängt fast i sommaren fram tills i söndags tror jag men då gick det inte längre att låtsas att det var brittsommar!

Har bäddat med tjocka fluffiga duntäcken och ersatt sommaröverkast med mörkblå sammetsöverkastet. Har börjat med strumpbyxor på jobbet igår, det är mitt värsta. Kvällstid funkar ju barbent året om men på jobbet går det liksom inte att svepa runt barbent längre hur lång kjolen än är eller hur höstig outfit med stickad tröja. Kommer det en galet solig dag så kanske... en sista dag den här säsongen. 
                                              Kram Jenny

7 kommentarer:

 1. Underbara och härliga loppisfynd. Älskar återanvändning i alla dess slag. Kannan och den blå spegeln var nog bland det finaste. Och... blommojängen :-) Kraaaam Pia

  SvaraRadera
 2. Massor av fina och bra att ha loppissaker. En sådan där blomgrej hade jag som åkte iväg till returpunkten när vi flyttade.
  Kram Carin

  SvaraRadera
 3. Älskar loppisar!! Vill gå på fler varje sommar, men så är helgerna ofta så fullbokade. Syrran som också är loppistok, tycker jag är lite tråkig som inte har tid att hänga med på alla loppisar.
  I år fick vi till det en gång att stå själva i alla fall och några stycken vi gick och shoppa på.
  Tänk att få gå på loppis i Frankrike...det låter ju så roligt!!
  I våras var vi på väg till loppis i Berlin, men en i sällskapet ville inte riktigt, så et blev aldrig något. Ja, ja man måste ju jämka ibland.

  Kram Kajsa

  SvaraRadera
 4. Så mycket fint du har och superfina nya loppisar, är dålig på att leta loppis. Utestolarna är bara så fina, perfekt att sjunka ner i, härligt med lite grupper här och där i trädgården.
  Jag har också försökt att hålla sommaren kvar, men får nog snart ge upp det har verkligen blivit höst.
  Vilken söt liten vovve du har är det en Lagotto, så fin.
  Ha en bra fredag och en härlig helg!
  Kram Birgitta

  SvaraRadera
 5. Så vackert hem... där finns en toutch av Frankrike. Många fina loppisfynd! Än har jag inte tagit på strumpor. Fryser in hösten!

  Trevlig helg och Kram! Anna

  SvaraRadera
 6. Hahaha... spymatta... vad rolig du är! ;) =)
  Fast... vår vovve han spyr också på den matta där det är svårast att ta upp det... på "bastmattan" i hallen. Inte helt lätt att skölja ur. Dock spyr han aldrig upp något, utan bara lite slem ;)
  Så fint hemma hos dig Jenny! Soffan är superfin!
  En sån "blomvasgrej" hade min mamma när jag var liten. Minnen... ;)

  Kram/Maria

  SvaraRadera