onsdag 11 november 2015

Ett skåp i blåaste blått

blev vårt när vi av en slump hamnade på en alldeles alldeles underbar loppis för att par helger sen.

Den känslan när man bara älskar loppisar, att springa på den by the way, att den utifrån ser ut att kunna vara en sådan loppis med bara gamla galonisar och leksaker till barn, visar sig vara alldeles full av underbara ting för riktiga loppispangpriser. Kanske en tredjedel eller till och med fjärdedel mot vad jag brukar ropa in liknande saker för på auktioner.

Det är verkligen knallblått och trots att jag älskar blått så är inte denna nyans vanligtvis en favorit. Men alltså kolla patinan! Älskar den! Och det har sån karaktär, det var kärlek vid första ögonkastet och jag älskar J extra mycket när han släpar runt på mina gamla möbler var vi än är, detta var inte i lättaste laget även om han har släpat hem större ting... Det är ett jättegammalt is-skåp så att inuti så är det en stor zinklåda. 

Sådana detaljer som jag älskar. Som den vita plåtbiten som skåpet är lappat med, maskhålen och ytan på toppen. Vi funderar på att lacka in ytan som den är, bara rengöra försiktigt först.Blåaste blåaste blåa färgen....
Vi har mest blå detaljer så det knallblå fångas upp i dovare blå toner.

Denimkuddar och annars mest vitt.


Så skåpet blir en solitär i allt det vita och ljusa. Och vi behöver ju inget is-skåp såklart! Hos oss ska det bli en TVbänk! Dock finns ännu imgen TV!
Hallå där denna onsdag! Hur har ni det? För mig är detta en vabdag därav kan jag sitta med bloggen såhär dags då jag annars sitter i möte varje onsdag. Det var inte läge att vabba men det är det ju sällan så bara jag hade landat i det så blev det en andningspaus för mitt liv springer fort nu och jag springer med, snabbt som vinden!

Vi skulle ha gått på klassmiddag i Pärlans klass jag och flickorna, vi får ställa in eftersom Ärtan är sjuk. Det skulle ha varit knytis, vi skulle ha haft med oss en jättejättestor  Sallad Caprese. Vi kommer att få äta Caprese här hemma i evigheter.

Det vilar en inte helt härlig doft av brända maränger över huset. Jag vet inte vad som hände, jag har ju bakat olika maränger en miljard gånger känns det som. Hmm jag skyller på ugnen, den är nog trasig sa jag till J som är på jobbresa i telefonen tidigare idag. Nu blir det köpt dessert från delikatessbutiken på fredag istället för den varendaste lilla maräng ligger i soptunnan.

Men nu dags för dagens runda till fotbollsplanen, den turen skulle jag nog kunna köra med förbundna ögon, men jag älskar de där stunderna med flickorna i bilen. Det är då de kommer förtroligheterna.                                                                                      Kram Jenny
23 kommentarer:

 1. Underbart skåp i en härlig färg! Det liknar ett skåp som vi har i köket, fast det är brunt men med lika många maskhål. ;) Där har jag skrymmande köksgrejor och kokböckerna. Vilket fynd du gjorde! Grattis!
  Kram, Ann

  SvaraRadera
 2. Vilket charmigt skåp, snygga färg. Ibland ska man bara ha tur. Kram Anette

  SvaraRadera
 3. Vilket kap! Först läste jag IT skåp.. Ha Ha! Men det blir ju super som tv bänk och till dina andra blåa saker .. urläckert. Kraaaam Pia

  SvaraRadera
 4. Wow så fint..... så snäll han är din man som släpar och drar ;-)

  Hoppas Ärtan kryar på sig

  Kram Sandra

  SvaraRadera
 5. Alltså, vi blir alltid så avundsjuka på dina loppisbesök och alla fina fynd du gör. En absolut nackdel (eller kanske fördel, beroende på hur man ser det) med att inte vara bilägare är just att man sällan, eller aldrig, bara ramlar förbi loppisar. Och gör man det så går det absolut inte att baxa hem skåp:) Fast här nere på Österlen så är det svårt att göra loppis- och auktionsfynd längre, priserna trissas tyvärr upp en hel del...

  Skåpet är fantastiskt vackert, färgen är ju helt underbar och bryter fint av till det vita. Men vi blir allt lite nyfikna på hur det egentligen ser ut inuti, ett is-skåp har vi aldrig sett.

  Hoppas dottern snart mår bättre,
  kramar på dej!

  SvaraRadera
 6. Doft av bränd maräng och blått shabby chict! Underbart! Har själv ett stort gammalt blått linneskåp som jag tycker jättemycket om.

  KRAM Anna

  SvaraRadera
 7. Vilket charmigt fint skåp du har fått tag i. Synd med marängerna men det finns ju fika bröd att köpa ;) Hoppas dottern kryar på sig nu, kram

  SvaraRadera
 8. Ett ord Waooooooo ...
  /Kram

  SvaraRadera
 9. Det är allt lite spännande med gamla möbler och historien de bär på! Skåpet passar ju som en smäck hos er!
  Kram och ha en fin torsdagskväll fina du!
  /Maria

  SvaraRadera
 10. Riktigt fint skåp, älskar verkligen färgen, det gamla och slitna, vackert.
  Kram Pia

  SvaraRadera
 11. jättefint och så snyggt med det blåa!!!
  Bästa helgen till dig fina
  kramar!!!

  SvaraRadera
 12. jättefint och så snyggt med det blåa!!!
  Bästa helgen till dig fina
  kramar!!!

  SvaraRadera
 13. Åhhh ett helt underbart skåp i den mest underbara färg! Vilket fynd!
  Mysiga bilder av ett lika mysigt hem...
  Ha en skön helg!
  Kram Titti

  SvaraRadera
 14. Åhhhh, som gjort för dig!!!! <3
  Kram
  Petronella

  SvaraRadera
 15. Vill ha det skåpet!!! Förstår din lycka över detta,så fint!
  Ha en skön söndag!

  SvaraRadera
 16. Det där skåpet är ljuvligt... helt galet fint! Förstår att du är nöjd!

  SvaraRadera
 17. Åååååå vilket fiiint ♥♥♥ Härlig färg!, tror jag har en pall i samma blåa färg :)
  Kramis

  SvaraRadera
 18. Vackert skåp och så fint!

  Kram N

  SvaraRadera
 19. Superfint skåp! Kul när man hittar pärlorna =)
  kram
  Jannike

  SvaraRadera
 20. Hej!!!!
  Underbart skåp, bara älskar den blå färgen :) Ha det gott. Kram Anna

  SvaraRadera
 21. Så vackert skåp, den blåa färgen är ovanlig... tror jag :) men så himla vacker.
  Skåpet hör liksom hemma hos er :)
  Hoppas du har en fin helg,.
  Stor kram
  Jessica

  SvaraRadera