söndag 1 november 2015

Alla mina olivträd

Har precis landat i soffan med datorn i knät efter att ha klättrat på stegar hela dagen och putsat fönster. Typ det aptråkigaste jag vet. Men en sak som står på to do listan så här på hösten innan det blir för kallt.... Tio fönster hann vi med innan mörkret kom. Och har iallafall njutit hela dagen av höstkrispig luft.

En annan sak är alla olivträden som ska flytta in och överleva vintern, jag är galen i olivträd så för varje år så blir de flera. Eftersom jag inte har något bra ställe som är ljust och kallt så får jag bara chansa på att de kan tänka sig en vinter rumstempererat. Det har funkat så jag håller tummarna att det ska göra det i år igen.  Det här olivträdet är nytt för i år, jag räddade det från blomsterhandlarens vagn med sånt han låter gå för ett par tior för att de håller på att dö. 

Och det har hämtat sig fint, nu köpte jag en stor cementkruka på Granit och planterade om det och tänker mig att det ska stå här på matsalsbordet i höst. Jag gillar den stora ruffa krukan mot den vita inte alls ruffa matsalsmöbeln.... Älskar att plocka in utesaker den här årstiden just för att det skapar en lite rå känsla som jag gillar.

I bakgrunden min tavelvägg som jag jobbar vidare med, har satt upp nytt sen den här bilden togs förra helgen faktiskt, för det ville sig så förra helgen att jag av en slump sprang på den underbaraste av loppisar på väldigt länge!


I vårt sovrum, där fönstren står öppna året runt, dygnet runt så är det nog ändå ultimata förhållanden för att övervintra olivträden, riktigt ljust och riktigt kallt. Jag och J älskar att ha det kallt omkring oss och våra döttrar håller enligt egen utsago på att frysa ihjäl!


Vissa olivträd har jag vant vid att stå inne året om för jag kan inte förmå mig att plocka ut dem ur inredningen på sommarhalvåret!
Här i allrummet har jag lite att jobba med! Ska bli ett till TVrum, gillar det inte egentligen. Jag vill att alla ska titta tillsammans men jag vill också att vårt hem ska vara ett hängställe för flickornas vänner och ibland kan man ju själv vilja kolla på något annat rentav även om vi inte tittar ofta på TV J och jag.

Men så var det ju den där alldeles alldeles underbara loppisen förra helgen, den gjorde att det inte är ett gapande hål här längre. Något som inte alls är en TVbänk men som ska vara det hos oss släpades hem för en liten liten slant!

Snart ska ni få se!


Nu middag! Här blir det Takeawaysushi och till dessert har vi såna här polkamaränger, leftovers sen förra helgen då jag träffade mitt gamla jobbgäng.

De håller sig fantastiskt bra, länge i papperspåse som man klämmer igen med klädnypor.Polkamarängsmet! För recept klicka här.


 Ärtan lär somna i sushin, galet trött efter gårdagens trick or treat! Sedan lite fix för veckan och  runda av helgen med Bron!


Nu suger vi ut det sista av helgen!                                                                              Kram Jenny

13 kommentarer:

 1. Jag har inga olivträd men jag tycker att de är jättefina. Däremot har jag massor av pelargoner, Mårbacka. De blir fler o fler varje år. De övervintrar bra i garaget.

  KRAM Anna

  SvaraRadera
 2. Älskar också olivträd. Har lyckats övervintra ett par stycken efter att ha tagit ihjäl ett par stycken. Inte för att jag vet vad jag gjorde för skillnad men lever gör dem. Än så länge :-)

  Kram Lena

  SvaraRadera
 3. Olivträden är så fina! Jag har ett ganska stort som står på vår glasveranda än så länge. Det får flytta in längre fram när det blir några minusgrader. Det tappar många blad under vintern och jag tror varje år att det ska ge upp men när det får flytta ut så blir det fint igen. Då blir jag glad!
  Ha det fint i veckan!
  Kram, Ann

  SvaraRadera
 4. Gillar oxå olivträd! Är så glad över vårt uterum där man kan förvara lite av varje under vintern. Snart åker dom in allihopa, olivträd, cirtusträd, blåbärsbuske och pelargonier.

  Vad läckra polkamarängerna såg ut!

  Ha en skön söndagkväll - det blir Bron här med :-)

  Kram

  SvaraRadera
 5. Jag kanske också skulle plocka in mina. Eller sätta i källaren!
  Polkamaränger såg gott ut!
  Kram

  SvaraRadera
 6. Så fint du har det och vilken härlig blogg
  Maria

  SvaraRadera
 7. Jag chansar också på att ta in olivträden i huset under vintern. Ställer dem vid stora fönsterpartiet dör det brukar vara lite kallare. Kram Camilla

  SvaraRadera
 8. Det är ju så fint med olivträd!

  SvaraRadera
 9. Jamen ganska saker kan jag komma på som är roligare än att putsa fönster. Mina brukar inte bli så bra heller, har liksom inte rätta snitsen på det där. Kram Anette

  SvaraRadera
 10. Älskar också olivträd. Tänkte låta min stå ute till en liten köldknäpp som jag har hört ska vara bra för dem men sen flytta in den i sovrummet som jag alltid håller hyfsat kall. Förra vintern stod den i växthuset men tror jag kör på enkelvarianten i år. Kram.

  SvaraRadera
 11. Varje år tänker jag att jag ska skaffa ett olivträd men blir inte av. Men en rumsgran vill jag ha i år i alla fall och det ska bli av :) Du har himla fint hemma hos dig <3 Kram

  SvaraRadera
 12. dessa olivträd... älskar dem! Jag har ett och hoppas på att det kommer att överleva här inne.
  Tycker så mycket om din tavelvägg, vi får väl se hur du har jobbat vidare med den?! :-)
  Ha en skön kväll!

  SvaraRadera
 13. Det är något magiskt med olivträd tycker jag :)

  Ha en solig söndag !

  LOVE M

  SvaraRadera