onsdag 12 februari 2014

Möblera om litegrann



I vårt sovrum står Ikeafåtöljen Jennylund, det är min favorit bland Ikeas fåtöljer. Ganska liten utan att se näpen ut. Den inhandlades för längesen för att någon sa till mig när jag skulle få barn; "det är jättebra med en fåtölj att sitta och amma i i sovrummet" Inte en endaste liten gång har det ammats i den kan jag säga, men jag tycker om den och den är inne på klädsel nummer tre, först ljusblå bredare ränder i vårt sovrum när det skulle ammas, sen ljusrosarandig i Pärlans rum i gamla huset och sen marinblå och vitrandig i fem hela år i vårt sovrum. Nu önskar sig Pärlan en fåtölj till sitt rum, och då tänker jag att denna kan åka tillbaka med ny kostym igen! Jag vill helst ha en från Bemz.

Bild från Bemz

Jag gillar den här färgen, modellen och tyget från Designers Guild. Men det blir nog too much och enklare med en vit..

Bild från Bemz

Jag tycker att den här modellen "Loose fit country" är helt underbar inte så tajt och lite skrynklig som jag gillar. Om jag väljer den så får vi en fåtölj som vi kan flytta runt lite varstans i huset. Men den är ju betydligt dyrare än en enkel vit från Ikea, med tanke på att den ska börja bo i ett tonårsrum och en massa olika jeans ska sitta i den så kanske det är bäst med en billig Ikeaklädsel?


Riktigt tråkig om man jämför med den lyxiga varianten i lösa skrynkliga linnet från Bemz.. Det går ju att tvätta, hur skulle ni ha gjort? Jag väljer sällan eller aldrig funktion före form...


Här är ett loppisfynd från i somras som jag släpat ut från garderoben, tänkte ersätta med i vårt sovrum, känns sådär. Plötsligt älskar jag min randiga Jennylund och vill alltid ha den att kasta kuddar och kläder i...

 

Kanske ska den stå kvar hos oss fast med ny skrynklig linnekostym?



Det är denna som ska ersättas hos Pärlan, för att flytta in till Ärtan och bli förvaring åt allt det rosa legot som vi plötsligt drunknar i.



Jag ger upp, jag tycker det är så svårt att möblera om när jag väl funnit platser och det som har kommit hit, det stannar... Jag går och lägger mig istället, ska bara tömma diskmaskinen..






Detaljer från sovrummet.




Ett citrusträd som har sett bättre dagar, såhär såg ju olivträdet ut förra vintern och det mår bra nu. Därför så vill jag inte slänga det trots att det inte utgör den fräschaste inredningsdetaljen i sovrummet kanske...

Nu går jag och lägger mig, imorgon är det en helt ny dag! Lovely!

                                                                                        Kram Jenny

                       

15 kommentarer:

  1. Jag hade utan tvekan valt den där superfiiiiiina lite skrynkliga "loose fit country"!! Så himla superfin!

    Vackra detaljer från sovrummet som du visar. Varje gång jag ser er säng blir jag sugen på att måla vår vit och ge den mässingdetaljer:)

    Sov gott kära du!

    Kram Johanna

    SvaraRadera
  2. Jo men en fåtölj som man vill leva länge med och som har ett tvättbart tyg och kostar lite mer - varför inte…

    Mitt olivträd är verkligen ingen vacker syn men ni är ju många här i bloggvärlden som säger att det tar sig så det får hänga med, lite i skymundan tills det är dags för ny jord och uteluft!

    Kram Sara

    SvaraRadera
  3. Vad kul att möblera om lite även om det kan vara klurigt att få till det helt bra. Gillar också den randiga fåtöljen.
    Undrar om vi ska våga oss på ett olivträd i år?! Kram.

    SvaraRadera
  4. Jag har en Tomelilla från IKEA (utgått) älskar den så den har fått nytt överdrag! Jag gillade också loose fit stilen men tyckte den var väl dyr till Tomelilla i alla fall...
    Jag håller tummarna för att mitt olivträd ska överleva vintern... har liksom aldrig lyckats!

    Kram Sandra

    SvaraRadera
  5. Det är alltid kul med en förändring. Det blir liksom som nytt då. Önskar dig en fortsatt bra dag. Kram Anette

    SvaraRadera
  6. Jag gillar den randiga. Jag skrattade lite för jag köpte också en fåtölj att amma i. Graviditetshormonerna gjorde att jag propsade på en kritvit, gammaldags med nackkudde, svsnkkudde och fotpall. Lite trist när jag upptäckte att vi köpt en med en fast klädsel....,
    Vi har nu fårskinn i fåtöljen för att skydda den något, men jag har ammat en del i den som det faktiskt var tänkt. Tack för fina interiörbilder från ert hem! Kram Stina

    SvaraRadera
  7. Jag är inte så förtjust i skrynkligt, faktiskt. Men om DU gillar det och tänker ha fåtöljen kvar i ERT sovrum, så tyckar jag absolut att du ska välja det. Ska den däremot stå i ett tonårsrum, där det kommer bli fläckigt av smink, mörka jeans m.m. .... Ja, då tycker jag du ska ta IKEA-klädseln! :)
    Och visst är det praktiskt med en fåtölj i sovrummet att belamra med sängens prydnadskuddar, eller för mannen att lägga sina kläder i, när han fyllt sin betjänt ;)
    Kram /Maria

    SvaraRadera
  8. Happy Valentine´s Day!

    Kram N

    SvaraRadera
  9. Älskar också de där Jennylundfåtöljerna och önskar jag hade plats!!!! Och jag är hemskt förtjust i den blårandiga klädseln! Din loppisstol var underbar och jag ska inte iväg i helgen, det är något som jag missat! Ha det himla mysigt och ta lite kort!!

    Kraam
    Petronella

    SvaraRadera
  10. Stolen du tänker ev ersätta med är jättefin,
    så fin i ryggen. Fåtöljen skulle jag, om jag
    flyttade den till dotterns rum ha precis som den är.
    Idén med och ha den kvar och vitt linne låter
    som det absolut finaste.
    Kramar
    AnnaMaria

    SvaraRadera
  11. Roligt att möblera om & köpa lite nytt ...Gillar vitt linne<3
    Ha en fin Alla Hjärtans Dag/Kram

    ( Din kommentar hamnade lite fel ;) ... )

    SvaraRadera
  12. Tycker den är så fin i det randiga tyget, det är en fin fåtölj, har själv tänkt köpa den flera ggr. Det skrynkliga beige tyget var verkligen kanonfint också :-) Men ditt loppisfynd, karmstolen...ohhh jag dog nästan lite, vilken skönhet :-)))))
    Ha en fin allahjärtansdag. Kraaaam Paula

    SvaraRadera
  13. Jag har oxå Ikeas fåtöljer hemma, blårandig och beige rutig. Gillar dem väldigt mycket, den beiga har flyttat in i storasysters rum. Den andra var ju oxå väldigt snygg, satsa på den till ert rum;)
    Fin kväll till dig, kram

    SvaraRadera
  14. Jaa den fåtöljen är verkligen alldeles lagom.
    Härliga bilder från ert sovrum.
    Hoppas att ni hade riktigt mysigt på blogg eventet.

    Kram Thess

    SvaraRadera
  15. Kul att träffa dig! Mysigt ställe, hade gärna velat bada bastu och hunnit shoppat lite mer. . tiden gick så fort.

    Kram N

    SvaraRadera