onsdag 17 april 2013

Några gamla bruna bananer

och lite skrap i botten på två burkar, nutella och jordnötssmör blev till


                         Bananacupcakes med nutellapeanutfrosting

här idag, en VABdag för min del. Barnen vägrar äta bananerna så fort de är minsta bruna och dessa hade legat ett tag i skafferiet! Så här gjorde jag idag;

150 g rumsvarmt smör
1 1/4 dl socker
1 tsk vaniljsocker
4 1/2 dl mjöl
1 rågad tsk bakpulver
1 rågad krm bikarbonat
3 små ägg
4 1/2 msk turkisk youghurt
2 stora övermogna bananer

Sikta mjöl, bakpulver och bikarbonat. Mosa bananerna i en annan skål. Vispa smör, socker och vaniljsocker riktigt pösigt. Knäck äggen ett i taget och rör ordentligt mellan varje. Rör sedan ner bananer och turkisk youghurt. Egentligen hade jag velat ha gräddfil men det gick jättebra med den turkiska youghurten. Vänd sedan försiktigt ned mjölblandningen och rör inte för mycket.

Pensla formar, jag använde min mormors gamla bakformar (som jag glömt bort att jag hade trots att de förvaras i en glasburk på bänken) eller muffinsplåt och klicka ut smeten, grädda i ca 16 minuter i 190 grader.





Frosting
ca 1/2 dl nutella
ca 1/2 dl jordnötssmör
1 1/2 dl florsocker
drygt 1/2 dl varm nybryggd espresso

Rör nutellan, jordnötssmöret och florsockret och vispa det sedan till en frosting med elvisp med kaffet lite i taget, mera om det behövs tills det blir en lagom krämig frosting som man kan ringla på med en sked.

Frostingen räcker till ca hälften av muffinsen, tänkte ha resten lite nyttigare som frukost/förmiddagsfika här vidare vabdagar...


Nu ska jag dyka ner i tvättstugan igen.

Önskar er en fin onsdagskväll, jag ska runda av denna Vabdagen med en film tror jag men först ut och lufta mig några varv runt mataffären när jag blir avlöst av J.

                                                                                                     Kram Jenny

              Glöm inte utlottningen i förra inlägget, på söndag drar jag en vinnare!


20 kommentarer:

  1. Åh så fina bilder!!! Oj vad det gillas med sådana gamla bakformar och säkert jätte gott med:))) Kram Anna

    SvaraRadera
  2. Mums så lækre de ser ud :-) dem er jeg da nød til at smage...!
    Rigtig fin aften - kram OddStyle

    Tak for opskrift... :o)

    SvaraRadera
  3. Oh my vad goda de såg ut! Kram Nilla

    SvaraRadera
  4. Mums så goda de ser ut o vilket bra sätt att använda övermogna bananer. Bakformarna är helt ljuvliga, har du hittat dem på loppis?? Kramisar Tina

    SvaraRadera
  5. Perfekt att baka med "gamla" bananer :)
    Hoppas det kryas på sig..
    Kram Sandra

    SvaraRadera
  6. Slängde precis gamla bananer, vad synd att jag inte läste det här först, för nutella har vi också hemma!
    Kanske kan leta bland soporna hi hi!
    kram helena

    SvaraRadera
  7. Mums, ser jätte goda ut. Jag gillar ju när bananerna är lite bruna, inte alls lika goda när de är så där lite hårda. Tur smaken är som baken.....Kram Anette

    SvaraRadera
  8. Blev det VAB för dig med denna veckan :( :)
    Hoppas det är bättre nu...
    Bra tips på att ta vara på bananer
    Kram

    SvaraRadera
  9. Som vanligt ser dina godsaker alldeles för goda ut:)

    Mina ungar är precis likadana som dina. Här är det nästintill gröna bananer som gäller;)

    Hoppas att ni kryar på er!

    Ha en finfin torsdag,

    Kram Johanna

    SvaraRadera
  10. Sicka godingar du har fixat ihop.:-) Kram

    SvaraRadera
  11. Åh man nästan drägglar så gott det ser ut :)). Du undrade var jag köpt den stora glasflaskan och jag hade turen att finna den på loppis i höstas...är väldigt glad för den.
    Kram Liselott

    SvaraRadera
  12. Ahhhh, jag vill också ligga sjuk hemma hos dig... Jag dööör, så gott alltså!

    Kraam
    Petronella

    SvaraRadera
  13. Ser ljuvligt goda ut!
    Idén till bollarna jag gör fick jag av min farmor så det är nog en grej från tidigare generationer, men uppskattade är de även idag!

    SvaraRadera
  14. Hej!
    Har du fått frågorna? Verkar strula lite. Hör av dig!

    //Bara anna

    SvaraRadera
  15. Men så gott! Bra med lite bottenskrap ibland. Formarna var ju hur fina som helst. Inga pappersformar där inte.

    Kram kram

    SvaraRadera
  16. Mums vad goda de ser ut!! Tack för receptet :-) Kram Paula

    SvaraRadera
  17. Lät väldigt gott, jag kan inte äta bananer som är något bruna. Helst ska dom vara mot det gröna hållet;)
    Men i kakor är det ju underbart gott.
    Ha fina kvällen, kram

    SvaraRadera
  18. Nomnomnom, det där lätt jättegott!! Och så bra att använda de bruna bananerna:)

    ha en fin kväll, kram fredrika

    SvaraRadera