fredag 15 februari 2013

Sneak Peak & Birthday Cake



Detta är en liten förhandstitt av vad som kom med hem från årets antikmässa. Ni ska få se den i sin helhet när den funnit sin plats här. Det blev en sak som jag föll för, det roliga var att det var det första jag la märke till i första montern, sen fanns det inget som slog den! Jag tror att jag ska ha denna lilla sak i vardagsrummet, där det kan kännas lite kalt och skralt ibland. Den lilla saken är från USA och femtiotalet.

Igår så fyllde maken år och jag provade ett nytt recept, från boken "Det bästa från Magnolia Bakery, New York" Jag har rekomenderat den boken förr och jag gör det igen, den är en dröm om man älskar att baka!



                        LemonLayerCake

3 1/2 dl vetemjöl
1 1/2 tsk bakpulver
225 g rumstempererat smör
4 3/4 dl socker
4 stora ägg
1 3/4 dl mjölk
4 msk citronsaft
2 tsk rivet cironskal

Sätt ugnen på 180 grader. Smöra och mjöla 3 springformar 22 cm i diameter (jag tog 2 formar, alltså ett glasyrlager mellan istället för två!) Lägg gärna bakplåtspapper i botten. Sikta mjölet och ställ åt sidan. Vispa smöret så det blir mjukt och smidigt, tillsätt sockret lite i taget och fortsätt vispa tills det blir fluffigt och ljust (ca 3 minuter med elvisp) Tillsätt äggen, ett i taget. Vispa ordentligt mellan varje. Häll de torra ingredienserna i smeten i omgångar tillsammans med mjölk, citronsaft och citronskal. Fördela smeten i formarna och grädda i 20-25 minuter eller tills bakstickan är torr när du tar ut den.

Låt svalna helt innan du lägger på glasyr eller topping.

LemonButtercream

225 g rumstempererat smör
16-18 dl florsocker
drygt 1 dl citronsaft
1 tsk rivet citronskal

Lägg smöret i en stor skål och häll överhälften av florsockret, citronsaft och rivet citronskal. Vispa tills du har en smidig och krämig smet (ca 3-5 minuter med elvisp) Tillsätt resten av florsockret tills du har en bra bredkonsistens. Det är inte nödvändigt att använda allt florsocker (för mig blev det ett par dl över)

En kaloribomb, jag vet men är det födelsedag så är det! En ganska maffig tårta är det här så att man äter inte jättemånga bitar var. Syrlig av citronen, kommer att baka den många flera gånger!


Inspirationen till födelsedagspresent fann jag på den här vackra och inspirerande bloggen som jag följer!


2013 års guide to Manhattan av David Ehrenstråhle. Den passar extra bra som present just i år och jag klickade hem den här Det är en guide till 56 platser i New York, så snart den fått en ram ska ni få se den! Sådana projekt tenderar dock att ta lite tid här i huset!

Ett projekt som jag ska ta tag i under helgen som legat och väntat ett tag är detta;



"The new linen look" kan gå lite hur som helst när jag ska hantera textilier! Vi får se var det landar! Nu ska vi äta lite leftovers till lunch här, spagetti bolognese.

Önskar er en alldeles alldeles underbar helg
och tack till alla fina kommentarer!
Kram Jenny

16 kommentarer:

  1. Du gör så fina bakverk, helt fantastiska:)

    Åh, skylten (om det nu är det) ser supersnygg ut!

    Kram Johanna

    SvaraRadera
  2. Guide to Manhattan- I Like!!
    Det är nog en skylt av ett gatunamn eller en nummerplåt... spännade att se!

    Önskar dig en underbar helg
    Kram Sandra

    SvaraRadera
  3. Mums vad tårtan ser god ut, tack för att du delar med dig av receptet :-)
    Guide to Manhattan litografin har jag också, den är såååå fin!! Ska bli kul att se din inramad och upphängd sen. Ha nu en härlig helg!
    Kram Paula

    SvaraRadera
  4. Det där receptet måste absolut testas, gud vad gott det lät! Ha en fin kväll, kram Nilla

    SvaraRadera
  5. Vad spännande. Tårtan ser riktigt fin ut. Önskar dig en bra kväll. Kram Anette

    SvaraRadera
  6. Den där mässan hoppas jag kunna åka på någon gång i framtiden, den verkar superkul! tavlan har jag med! Var det maken som fick den i present?? Blev han glad?
    Hoppas du får en underbar helg!
    Kram Helena

    SvaraRadera
  7. Usch o fy! Krya på dig
    Kram Sandra

    SvaraRadera
  8. Älskar citron, så den där smaskiga tårtan måste jag bara prova! Har skrivit ur receptet...
    Vilka vackra bilder du bjuder på! Det såg spännande ut, den där första grejen...

    Krya på dig nu!

    Kramar
    Petronella

    SvaraRadera
  9. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

    SvaraRadera
  10. Nytt försök :)) Så fin skylt!! Tårtan ser spännande ut, smakar säkert jättegott :) Ha en trevlig kväll. Kram Anna

    SvaraRadera
  11. Jag älskar att baka =) Och den där tårtan ser ju såååå god ut!
    Spännande att se vad du hittat när den hittat sin plats!
    Kram och ha en mysig dag! Kram

    SvaraRadera
  12. Åh, vad kul med antikmässa :) kram Diana

    SvaraRadera
  13. Tårtan ser underbar ut.
    Härligt med fina fynd. Och USA och femtiotalet i kombination, kan det bli bättre?!
    Kram.

    SvaraRadera
  14. Men åh vad många spännande grejer!! Fyndet där från mässan ser ut att vara i min smak!!!! Vad kul!! Kram!

    SvaraRadera